Kevättokosta lumitokoon

Päivitykset laahaa jäljessä, mutta yritetään päästä ajan tasalle...Käytiin tasan viikko sitten tokoa treenailemassa, Ritomäen kentällä. Lumitilanne melko messevä, jotten sanois. Kelit vaihtui viime kerrasta aika rankasti. Mutta olipahan kaikilla edes jotain tekemistä kumminkin. Ensin yritin tehdä Cassulle häiriössä ruutua (siis niin että muut oli samaan aikaan kentällä vapaana, puuhaten omiaan), mutta se ei kyennyt siihen alkuunkaan. Alkoi näkymään ahdistuksen oireita, ei katsonut ruutuun päinkään, lähti tasan päinvastaiseen suuntaan ja teki kaikkea muuta kuin sitä ruutua. Äkkiä muut autoon takas ja sitten uusi yritys. Ja ihan eri koira:



Toisaalta hyvä että tuli tuo puolivahingossa testattua, sitä siis ahdistaa ainakin muut samaan aikaan puuhastelevat koirat, ne EI kuulu sen tokokentälle. Jos ne olis hallinnassa niin varmaan ok, ainakin aiemmin nyt kumminkin samalla kentällä on pystynyt treenaamaan samaan aikaan. Mutta irtokoirat, vaikka noinkin läheiset on ihan kauhistus. :O Ruutuhan meni taas upeasti, ei meinannut lähteä liian aikaisin tulemaan, pidin namin tuossa kädessä että tulisi siististi tai ainakin siistimmin viereen. Tulee niin vauhdilla että sehän sen ongelman tuo. Hieno Cassu :)

Sitten seuruuta: Yritin saada nyt itelle katsottavaksi tuota vasemmalle käännöstä, pikkasen se on liian intopiukeena jotta sais käsityksen siitä, mutta tuossa 1.39 kohdassa ainakin pari normaalia parempaa vasuriin käännöstä on. Tätä nyt vielä vahvistetaan. Kun juostaan "takasuoraa", siellä on semmonen jääsohjokohta mihin uppos omatkin kengät, ei kovin kivaa, joten kontakti tippuu ja askelkuviotkin on sitä yhhyhhyyh-laatua. En olis kyllä sinne ittekään mennyt, jos olisin sen kohdan tiennyt :D



Tehtiin myös kakeja, niistä en näköjään videota oo tehnyt, mutta meni ne ihan ok muistaakseni? Näitä vaan pitäis tehdä ja tehdä ja tehdä jotta se saa siihen tarvittavan itseluottamuksen, sekä että kuuntelee mikä vaihto on kyseessä.

Vikana vielä luoksetulo, tämähän näytti aika hyvältä. Tietenkin mun eka käsky ihan myöhässä, mutta koira on loistava :)



Sitten muut pääsi piinasta, eli autosta haukkumasta ja aloin treenaamaan Jecun kanssa. Cassun itseluottamus sekä vire tietenkin korkeammalla, kun oli alle tehty jo kaikkea. Sivulle-käskyllä tuli molemmat pojat siihen, Jippokin omalla tyylillään ;) Aattelin sitten että no katotaan kuka ehtii ensin sinne. Ruutuun-käskyllä Cassu lähtee kuin ohjus, ja on ekana perillä, Jippo varastaa alustan, ja Jeccu ei tuommoista häiriötä sentään kestä, vaan tulee takaisin mun luo. Mutta mitä tekee Cassu, jää ruutuun, kestää Jipon läpijuoksun ja on ihan cool ja odottaa vaan. Niin paljon sen mielentila vaikuttaa siihen ahdistukseen! Tästä muuten keskusteltiinkin Jaakon kanssa nyt viikonloppuna, ahdistumisesta ja viretilasta. Tässä on aika hyvä esimerkki siitä miten se pystyy toimimaan jos vire on korkea. Tai oikeastaan tehän ette sitä näe, miten siinä alussa kävi, mutta uskokaa pois mua ;)



Tehtiin sitten ruutua muutama kerta Jecun kanssa, Kimi piti muita kiinni sen aikaa. Laitoin välille sen hämytargetin, mutta joko se ei sitä nähnyt tai sitten ei siitä välittänyt. Ihan ok toistoja tuli. Myös luoksetuloa, se kun tuli viimeksi huonosti sivulle siellä koulutuksessa. Ihan vaan muistutteluna. Oli parempi.

Seuruun ajaksi muut päästettiin taas irti puuhastelemaan, Jeccu ei noista välitä ja saapa sille sitten sitä häiriönsietoa myöhempää uraa ajatellen ;) Se kyllä on semmoinen että kävelee vaikka päin edessä olevaa estettä, niin kovasti se keskittyy muhun. Pari kertaa kontakti pikaisesti tipahtaa, mutta onhan se nyt ihan loisto! Sille tulee kyllä kaunis ja tiivis seuruu aikanaan, kunhan se tulee semmoiseksi "selkäytimestä tulevaksi". Tuolla lumessa oli ittensäkin hankala tarpoa, joten hieman se nyt seilaa, mutta olosuhteisiin nähden tosi hyvää menoa. Ja edelleen, treenin määrään nähden aivan upeaa!



Ilmoitin molemmat pojat Ojankoon tokocuppiin 22.4. eli päästään tekemään kisaharkkaa! Meillähän on oman seuran tokokoe toukokuussa (tai oikeastaan kaksikin, mutta ekaan ei päästä kun olen töissä. prkl.), joten hyvää treeniä sitä varten!

Kommentit