Onni on...tokotreenit!

Jäänyt bloggaamatta kokonaan Markon koulutuskin, se oli tokokoetta edeltävänä päivänä. Sitähän  en ikinä menisi aksassa tekemään, että edellisenä päivänä koulutus ja sitten kisaamaan. Mutta Cassu rakastaa tokoa niin paljon ettei haittaa, sitä se tekis ihan aina.  Ei tietenkään otettu mitään uutta ja vaikeaa, tehtiin pikkasen niitä hiomisia mitä jotkut liikkeet vaatii.

Seuraamisessa vasemmalle käännöstä, muutenhan tuo näyttää ihan yllättävän hyvältä kuvista päätellen! Enpä olis uskonut vielä puoli vuotta sitten että noin hyvää tästä tulis kumminkin! Jesh! Kontaktikin pysyy <3




selityksen makua? :D
Siis sehän ei käytä takapäätään ollenkaan, siihen pitää nyt kehittää treeni. Marko sanoi että oletkohan sä tehnyt jotain peruuttamatonta tässä jo....oppinut sen niin ettei sen koskaan tartte hakea paikkaa vierellä, jos se ei tule hyvään pa:han niin mä korjaan sen niin että otan askeleen taa ja eteen, jolloin Cassu korjaa oman asentonsa. Ups.  Jos tosta nyt kukaan mitään tajusi. Mutta takapään treeniä pitäisi tehdä, esim. semmosta että menis pohkeenväistöä niinkuin hevoset viivaa pitkin, vois olla appari vielä siinä toisella puolella "työntämässä". Ei toimi kyl Cassun kanssa, sitä alkoi ahdistamaan. Joskus olen tehnyt sitä ämpärihommaa että etutassut siinä päällä ja koira kiertää, täytyy ottaa se ohjelmaan. Katsotaan saadaanko tätä paremmaksi. To be continued...

Luoksetulosta mä rikoin sen alkuosan jotenkin taas. Alkoi epäröimään, ei välttämättä edes lähtenyt sieltä maasta tulemaan. Argh. Marko ehdotti että mitäs jos sanon suoraan sen sivulle-käskyn, mä epäilin että sitten ei kyllä pysähdy kun tulee vaan koska haluaa täyttää sen edellisen käskyn. Kokeiltiin. Toimi!! En uskaltanut tätä vielä kokeeseen ottaa, koska tosiaan edellisenä päivänä ekan kerran kokeiltiin. Mutta kattokaas mikä lähtövauhti!


Ja stoppi!!! Oikeet lukkojarrut <3 Tähän saatiin hyvä treeniohje, kutsutaan sillä sivulle-käskyllä, käännetään selkä, että tulee tosiaan vauhdilla, sitten ympäri ja tosi voimakas käsky, tässä mulla tuli mielikuva yhdestä schapeleiristä Lentsun opeista missä silloin aikoinaan ylemmän luokan koirat treenasivat stoppia, niin että piti saada se koira pysähtymään tai se jää rekan alle. Pidetään se mielikuva niin hyvä tulee :)


Sitten halusin vielä jotain kuuntelutreeniä, koska kyllähän se nyt oikeasti osaa erottaa istu-seiso ja maahan-käskyt ihan sanoinakin, ei vaan ihan aina malta kuunnella tai tietää omasta mielestään paremmin mitä tehdä. Siihen Markolla oli tommonen temppu että sen pitää kuunnella vaikka nenän edessä on nakki, ahneelle schapelle todella vaikeaa :D Kyllä se hetken päästä alkoi kuuntelemaankin, mutta niinhän se kyllä tekee muutenkin kun ei saa sillä hösäämisellä palkkaa niin sitten alkaa jopa odottamaan käskyä ennenkuin jotain tekee. Katsotaan auttaako tuo, kokeillaan.


Katottiin vielä yksilöjuttuna kaket, siinähän ei oo muuta ongelmaa kuin se ekalla nouseminen. Jos nousee tekee tosi nätit vaihdot. Tässä sitä mitä olen tehnytkin, ekasta noususta hirmu palkka ja kehut. On se hyvä että olen ihan itekin tajunnut palkata oikeista asioista.

Ryhmäliikkeinä 2 paikkamakuuta, kehäänmenoineen ja poistumisineen. Just tämmöstä mitä pystyy tekemään ainoastaan porukassa, ja mitä me tarvitaan. Hyvin meni. Palkkasin "kehän" ulkopuolella molemmat.

Olikohan siinä kaikki, tais olla...seuraava koulutus onkin heti nyt lauantaina, tällä kertaa Sirke Viitasen johdolla. Jei!

Omat treenit: Viime viikon torstaina (5.9.) Patarilla, nurmikenttä, sata jalkapalloilijaa taasen. Nää on ihan mahtavia häiriötreenejä, varsinkin kun tuo Cassu on sellainen skannaaja. No ne ei haitanneet.
Seuruuta häiriössä, kaikki pyöri oman koiran kanssa nurmella, tääkin hyvä jutska treenata! Saatiin sitten kuningasidea että seuruutetaan koiria rivissä, kohti kuvaajaa joka oli ottamassa treeneistä kuvia, ja Cassu sai ihan järjettömän ahdistuksen siitä :O Vaikka oltiin reunimmaisena, eikä sen vieressä ollut ketään muuta kuin minä niin ei kyennyt. Ekan kerran tuli kyllä, mutta kaukana ja kun yritettiin uudelleen niin paheni vaan. Yksi koira vielä rähähti sille kun sitäkin vähän ahdisti, niin tästähän meinasin saada oikein trauman sille. Jestas. Meni nimittäin takakonttiin ihan itekseen eikä olis halunnut tulla pois enää. Sitä se ei tee ikinä, aina treenien jälkeen pakko houkutella autoon. Oli pakko saada se vapautumaan eikä antaa sen jäädä ahdistumaan, joten puoliväkisin otin sen ulos, leikittiin, heittelin kapulaa mikä nyt on sen lempijuttu ja sillä sain sen hieman vapautumaan. Lopputreenin keskityin siihen että sillä on mielettömän kivaa ettei vaan jäis mitään takaraivoon. Olikin jo ihan oma itsensä hetken päästä, jopa komensi mua tekemään joten kaikki ok. Hope so.

Mitähän kaikkea sitten tehtiin. Ainakin ruutu, punaiset nauhat nurmella. Löytyi hyvin, vaikka epäilin värisokeutta. Kaksi kertaa ruudusta sivulletuloa, tottakai oikein. Kokeessa kun meni väärälle puolelle. Teki ihan loistavan tunnarinkin, liikkuroituna, haistoi vain molemmat oman vieressä olevat, toi samantien sen oman ja kauniisti sivulle eikä edes räkässyt <3 Onneksi oli Heidi joka sanoi mulle että toista et tee, kun oli niin loistava, vaikka mieli olis tehnyt :D En nyt muuta muista mutta hyvä mieli jäi treeneistä sekä Cassulle (mikä on tärkeintä!) että mulle.

Tänään eli 9.9. tiistaina, Ritomäessä. Kaikki omat mukana. Ensin Jeccu, toiset juoksenteli vapaana kun treenattiin seuruuta, siinäpä poitsulle häiriötä. Tässä sillä on aika hyvä ilme ja paikka nytten. Sen kontaktihan on ihan järjettömän hyvä ollut aina. Sitten kun muut kyllästyi juoksemaan ja alkoi olemaan kolme koiraa sivulla niin laitoin ne autoon odottamaan.

Kokeilin taas aloluokan liikkeistä suurimman osan läpi, liikkeestä maahan meni niiin täpäkästi että! Hieno Jeccu :) Seuraavaksi luoksetulo, tässä se aina lähtee perään tallustamaan jos en sano tosi tiukasti odota. Se vaan haluu mamman perään. Itse liikkeenä tosi hyvä, nopea ja tulee hyvään pa:han. Hyppyä, neljä lautaa ekan kerran. Ei alustaa. Menee yli laiskasti, kääntyy jo ilmassa ja nenä on just siinä ja siinä onko yli. Hitto se on jollain saatava menemään kauemmas ilman sitä tietoa että on alustalla palkka. Kyllä se sitten menee kauas jos se on valmiina. Muuten ok, pysyy paikallaan seisomassa kun menee viereen jne. Joten muuten ihan koevalmis liike. Liikkeestä seis, tässä sillä aivot raksuttaa sen yhden askelen verran ennenkuin pysähtyy, jää kumminkin ja voi palata avomalliin taakse ja viereen. Sama muuten maahanmenossa, mutta sehän onkin koiralle helpompi olla paikallaan. Tehtiin myös noutoa, avoa ajatellen, lähtee iloissaan hakemaan, ottaa kauniisti, kantaa järsimättä. Mutta ei osaa tulla kapulan kanssa sivulle....hitto, pudottaa siinä ihan lähellä ja sitten vasta tulee pa:han. Istu oikeen kapulan päälle kun ekan kerran toi :D Et ei sitä kokeessa sais mitenkään sen pepun alta liikkumatta :D Muuten tää on ihan loistava, tuo "pikku" puute pitää korjata. Hakee myös metallin samaan tyyliin, nou problem. Aloin vaatimaan sitä pitoa sivulla, samaa mitä teen Cassulle, niin herra ja hidalgo tarjoili kyllä kaikkee tassulla läpsimistä yms muttei olis halunnut sitä siinä sivulla pitää. Onnistuin ehkä sekunniksi, joten palkkasin siitä ruhtinaallisesti. Tätä täytyy jatkaa. Mutta on se edistynyt kaikessa ihan hitosti, niinkin harvoin kun sen kanssa treenaillaan.

Ekan kerran löitiin päitämme yhteenkin, aloin vaatimaan että a) kentältä ei lähdetä kuseksimaan jos ollaan treenaamassa. b) autosta EI tulla ulos vaikka kuinka kuumottaa ennenkuin saa luvan. Pysy muuten aika kauniisti lopulta siellä kontissa ;) Muutenkin sen kanssa olen alkanut olla tiukempi, se kun on olemassaan aika paljon Cassua kovempiluonteinen. Huomannut että se tekee melkolailla mitä itse tykkää, pakko puuttua tuohon nyt ja heti. Hyvät treenit oli Hegulin kanssa, siltä pitää oikeasti alkaa vaatimaan kuuliaisuutta eikä kuvitella enää että sehän on se pikkupentu mitä mussutellaan vaan. Salaa käy muuten huonosti eikä usko kohta mitään. Pisimpään tuli Jecun kanssa tehtyäkin, tehtiin vielä muutes ruutuakin, siitä se tykkää kanssa kun saa juosta. Tulee edelleen samantien takasinkin, tää ruudun idea ei ole ihan vielä hahmottunut sille : D Mutta hauskaa sillä on. Eikä olis halunnut pois kentältä vaikka aika pitkään tehtiin...

Jippo teki vuorollaan pentuseuraamista, eli parin askelen verran suuntaan ja toiseen. Me ei olla tokoiltu juurikaan kun ei ole oikein suunnitelmissa siitä tokokoiraa tehdä. Jotain perusjuttuja tietty kotona tehty, ruokakipon kanssa paikkamakuuta jne. Mutta nyt luoksetulon alkeita, sivulle se osaa tulla, osas odottaa ja tuli jopa viereenkin ihan oikein. En mennyt tosiaankaan kauas, kahden askelen päähän vaan. Jostainhan se on aloitettava! Ruutuun menoa, sinne sekin kirmaa iloissaan, ja takasin samaa vauhtia kuin Jeccu :D Miten mä en osaa tätä noille opettaa? Ohhoh. Sitten huomasin että kello on jo vaikka mitä, ja iltavuoroon piti lähteä töihin joten äkkiä vielä Cassun kanssa jotain.

Ekaksi ruutu, ei siis nähnyt etukäteen missä oli vaan kyselin missä ruutu pariin otteeseen, löysi katseella sen heti. Lähetys ruutuun, meni sievästi maahan ja tuli hyvin sivulle. Luoksetuloa uusilla opeilla, tää on hauskaa ja sikahyvä stoppi seisomiseen tällä kyllä saadaan! Kaksi kertaa, molemmat hyviä. Kakeja, ekana kymmenen askelen päästä kaksi kertaa ekalla nousemisesta hurjat bileet, eri käskyt eli ekaks istu kun on varmempi ja tokana sei-ja nousi heti. Sitten vielä uhkiksella 14 askelen päästä täydet vaihdot ja ai että se on loistava!!!!! JIPII! Siihen oli hyvä lopettaa, koirat vielä vapaana juoksemaan kun keräilin kamat ja pirtsakkana töihin. Toko <3









Kommentit