Jeccu the Tokoilija

Jecun kanssa olen tokoillut periaatteella joulukuussa aloon. Omalla hallilla oman seuran koe. Onhan se tilaisuus käytettävä hyväksi. Lupasin Tessaa auttaa treenailemaan Elviiran kanssa, joten siinä samalla saa hyvin treenattua samantasoisen oman koiran. Tehtiin viime viikolla kaikki liikkeet kisanomaisesti, Tessa liikkuroi parhaansa mukaan. Seuraamisista vaikea sanoa mitään kun ei tullut videolle, semiok mutta paljon parantamisen varaa vähän kaikessa. Saattaishan se olla että kun treenaa tätä niin tulis hyväkin ;) Eikä kuvittele että osaahan se nyt sen ihan hyvin jos satunnaisesti sitä treenaa. Vasemmalle käännökset huonoja, mitkä johtuu ihan mun omasta kävelystä. Tähän oikein keskityttiin lopuksi ja hetipä parani. Pa:ta tarjoaa aika mukavasti jo nykyään!! Liikkeestä jäävät ihan oikein, saattaishan niistä saada jopa kympin :O Maahanmeno kuulemma ihan mahtava, veti ensin takajalat mahan alle ja sitten sukelsi maahan. Miten tuo on mahdollista, en tiedä. Niin se Tessa väitti. Ja sanoi että Jeccu oli ihan ylisöpö kun oli niin leuhka itestään että osasi. Olin muutes ihan varma että ei se kokeessa ikinä erota niitä jääviä toisistaan, aikun ei taas luotto pelaa yhtään. Epäröimättä jäi seisomaan käskyn kuullessaan. Luoksetulo nyt vaan on ihan järkyn vauhdikas. Koskee käteen kun tulee viereen, ei haittaa. Hyppyä ei tehty kun sitä ei tuolla kentällä ollut. Paikkamakuussa kävin kerran palkkaamassa, aika alussa kun tätäkään ei olla pitkään aikaan tehty. Hienosti se siellä Elvin vieressä napotti. Tuolla meidän silloin tällöin treenaamisella ollaan sentään jotain saatu aikaankin! Josko laiskuri ottais taas itteään niskasta kiinni ja kerta viikkoon tekis tokoakin Jecun kanssa. Paranee se kuuliaisuuskin normielämässäkin, vaikutuksen on kyllä huomannut heti. Korvat on paremmin auki mun suuntaan! Heguli <3

paikkamakuussa pojat ihmettelee kun räpsin kuvia kesken kaiken :) Elvi tuijottaa omaa mammaa.

Jäi viime viikolla tämä tarina julkaisematta kun ihan en loppuun päässyt, jatketaanpa tämän viikon treenillä. Elviiran kanssa taas, tällä kertaa Ritomäessä jotta saa treenata hyppyäkin. Otettiin kamera mukaan  ja kuvailtiin samalla toistemme treenailua, tosi kivaa kun ei Jecusta ennen mitään tokokuvia ollutkaan. Ja järkytys! Miten hyvä paikka sillä tossa seuraamisessa onkaan, sitä kun taas ei itse näe kun en halua kytätä. Siis jos tämä on kauimmaisin paikka missä se tuli koko seuruutreenin aikana:


Ja useimmiten näin:

Niin sen seuraaminenhan on parantunut ihan huimasti! Tai en tiedä onko se sitten kovin huonoa ollutkaan, vasemmalle käännös oli inasen parempi tällä kerralla. Täyskäännös ja oikealle on hyvät. No ne onkin tietty helpommat.
 
Eikä meidän Jecun keskittymistä kyllä saa mikään herpaantumaan, se on kyllä ihan täydellisessä tekemisen kuplassa mun kanssa. Vai mitäs sanotte näistä kuvista :)
 


 
Tessa sai aika kovaa karjua sen nimeä ennenkuin sai katsomaan itseään :)
 


Treenattiin toissapäivänä siis sitä seuraamista, tokohyppyä, noutoa molemmilla kapuloilla, luoksetuloa. Seuraaminen jo analysoitiin, hypyssä ei olis muuta vikaa kuin se että jää joskus turhan lähelle estettä ja kääntyessään saattaa nenä tulla yli. Vahvistin menemään kauemmas alustalla. Parani.
 
 
Nouto on muuten hyvässä vaiheessa mutta ei tuo sivulle, en tiedä mikä tässä on että ei voi tulla pa:han jos se kapula on suussa? Mietin kyllä että pitäiskö opettaa se tulemaan eteen, siihen se tuo mielellään. Viimeksi kun tein pa:ssa pitotreeniä niin ei meinannut millään ottaa sitä kapulaa suuhunsa, mutta nyt jo otti ja piti! Miten äkkiä se oppii! Nyt viimeistään mä lopetan sen pöntöksi sanomisen, kyllä se nyt on saattanut mut jo niin moneen otteeseen häpeään. Sitäpaitsi kun me oltiin tokokurssilla silloin ajat sitten, jo silloin mulle sanottiin että jatka ihan ehdottomasti tokoilua tuon kanssa, on niin taitava koira. Hyvä Jeccu ja huono Tuija!
 
Noutaa iloisesti ja vauhdilla, jopa metskun! Tästä ei ole tarvinnut juurikaan tapella onneksi.
 




 
Luoksetulo nyt on semmoinen Jeccumaisen vauhdikas ja iloinen. Ihan kymppi mun mielestä. Pitää vaan aina toivoa kun se tulee niin kovaa ettei törmää tai mee hutiin sen takia ;)
 
READY!

 STEADY!
 GO!
 
Hauska kuvasarja miten tulee sivulle:
 




 
Sievästi peppu kääntyy ;) Melkeinhän se olisi koevalmis, palkattomuutta pitää vielä treenata ja möllitokossa olisi kiva käydä testaamassa. Jotenkin tuo itsekriittisyys iskee pahasti päälle toisen koiran kanssa, pitää olla paljon valmiimpi kuin se eka koira ennen ekaa koetta. Sitä kun ei tajunnut mitä kaikkea se vaatii niin ei ollut niin iso kynnys kokeeseen lähteä. Nyt on turhankin kriittinen siitä valmiusasteesta. Jecullahan alkaa olla jo avonkin liikkeet kuosissaan, tein ekaa kertaa kokonaisena liikkeenä myös kaket, viiden askelen päästä ja ukkeli teki nekin ihan täydellisesti. Oho.
 
Olisin ilmoittanut Jecun meidän seuran avo-voi kurssille, mutta olin myöhässä ja se ehti täyttyä. Dammit. Jospa tulis toinenkin kun oli noin suosittu! Johonkin koulutukseen otan kyllä Jecun Cassun sijasta, on päästävä kyselemään noista noudoista ja semmoisista viisaammilta.
 
 
Kiitos Tessalle treeniseurasta, -häiriöstä ja kuvista!!


Kommentit