Tuulihattu

Oltiin Tervakosken KV-näyttelyssä mihin tuli tuomarimuutos, tämä alkaa olla enemmän jo tapa kuin harvinaisuus, myös Vantaan näyttelyyn tulee muutos, jäi Rob Douma TAAS pois, ai että mua ärsyttää. Ainoastaan tuon tuomarin takia sinne ilmosin, hitto. Nyt voi olla että en sinne sitten mene, saa rahat pois tästä kun ei ollut etukäteen ilmottu. Jeccu sinne ei ainakaan lähde, olisin vaan halunnut saada sen herran arvostelun Hegulista. Ei oltu tuotakaan kyllä, mutta mentiin nyt kuitenkin koska Jeculla olisi ollut sieltä mahdollisuus saada cacib. Ei saatu cacibia mutta Jippo saikin tokan sertinsä!! Oho! Nythän sitä voisi periaatteessa pitää tauon näyttelyistä sinne kahden vuoden ikään asti, olen vaan kerinnyt ilmoittamaan senkin vielä neljään näyttelyyn tälle vuodelle. Messariin en ole vielä ilmonnut, mietin vielä niitä päiviä milloin menisin. Lauantaita ainakin ajattelin, kaikkina päivinä en aio mennä koska 105 euroa per päivä kahdesta koirasta on aika hurja summa.

No, palataanpa takaisin eiliseen. Ketyksi mulle lähti ihana laululintunen Katariina Keinänen, viimeksi kun hän oli ketynä niin Jeccu sai toisen sertinsä, joten olihan tässä tietysti näin käytäväkin! Ensin lauteilla siis Jeccu, yllättävää kyllä niin uroksia oli enemmän kuin narttuja, 7+4. Paikalla ei sitten loppujen lopuksi ollut kuin 6+2 poisjääntien takia. Ei mun kohdalle olekaan koskaan noinpäin osunut, aina narttuja ollut huomattavasti enempi. Hienon arvostelun poika saikin, yksinään meni hienosti mutta siinä kun mentiin muitten kanssa ja odotettiin rivissä, niin sillä alkoi olemaan tylsää. Tällä kertaa sitten ei alkanut piehtaroimaan mutta pyöri ja pyöri, haukkui ja alkoi pörisemään takana olleelle urokselle, enkä saanut asettumaan kun en kehdannut kunnolla ärjäistä että nyt riittää. Ehkä seuraavan kerran pitää. Voi jestas. Oli taas semmoinen huligaani-päivä sillä. Tuloksena ERI SA PU4 .


Mua jostain syystä naurattaa kauheesti tämä kuva, mitähän se tuomari tuossa niinkun ajattelee??


Jecun kaunista liikettä:






Ja sitten meinaa lähteä mopo käsistä ja laukalle:


 Sain aisoihin ;)



Jecun arvostelu oli näin hieno: " Hyvät mittasuhteet ja tasapainoinen pää. Hieno ylälinja. Hyvä runko ja erittäin hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelella. Hyvä karvanlaatu."

Jipon kanssa sitten ei ollutkaan sertistä kisaamassa kuin Helmi, valionarttu ja vetskunarttu olivat pois joten siinäpä ne kaikki nartut olikin. Kun menin kehään Jipon kanssa niin tuomari tuumasi että no sieltä se meidän Tuulihattu tulee! Ennen meidän rotua oli puolen tunnin tauko, ehti vissiin siinä sivussa seurata tuon Ipanan touhuiluja ;) Tuulihattukin oli vähän villillä tuulella, näin sitä mentiin ja oltiin:


 Ponnistus:


ja The Bomppaloikka!





 "Nostaa nyt sen koiran ylös maasta" sanoi tuomari, ennenkuin ehdin reagoida tuohon itse. Yes sir.




The Tuulihattu:


Kun setä oli arvostellut, kehäsihteeri sanoi vain että junnunarttu saa erin, ajattelin että no haenpa arvostelun pois kun ei tullut sa:ta. Tuomari samantien sanoi/kivahti että "Menee nyt siitä ja tulee takaisin sitten kun kutsutaan." Minähän menin ja ihmettelin etteihän me mitään takas mennä kun ei saatu sa:ta!?!? Helmin arvostelu oli edennyt jo ihan reippaasti kun kehäsihteeri tuli sanomaan että junnunarttu saa myös sa:n! Mulle hieman anteeksipyytävästi hiljempaa että kun ei se sitä heti sanonut. Exåressin Päivi kommentoi facessa jotenkin että sanoihan se, vähän omin sanoin vain ;) No onhan se niinkin, hieman erikoinen tuo setä oli, koirille kyllä todella ihana. Ihmisille ei sitten ehkä niinkään....Jostain ihmeen syystä mulle tuli joku vanha opettaja mieleen, noista sanankäytöistä: "nostaa nyt sen.." ja "menee siitä" ja "tulee sitten". Hassu juttu, en saa päähäni että kuka.

Tässä sitten mennään takaisin kehään hakemaan sertiä! Häntä heilui eilen taas koko ajan, nyt me on löydetty se yhteinen sävel kehässä. Sertiä antaessaan tuomari sanoi että älkää tehkö tästä rodusta suurta, sen kuuluu olla viehättävä ja hienostunut rotu. Vastasin että niin se Hollannin setäkin sanoi. Hollannin SETÄ!! Mä taannuin johonkin pikkutyttö-tasolle tuon auktoriteetin edessä :D Mutta oli kyllä tyytyväinen kuullessaan että hän on samaa mieltä kuin rodun kotimaan tuomari.




Roppikuvakin saatiin otettua, kiitos Katalle kaikista kuvista!




Jipon arvostelu: " Kaunis nuori koira. Hyvät mittasuhteet ja pään muoto. Hieno ylälinja. Hyvät kulmaukset. Tarvitsee hieman lisää runkoa. Liikkuu edestä hieman sisään kerien, muuten hyvin."

Tuloksena siis ERI SA PN1 SERT VSP!!! Söpöli Tuulihattunen <3

Linkki kaikkiin kuviin: http://tuijalaurila.kuvat.fi/kuvat/Tervakoski+KV+24.8./

Kaikki tulokset:
Jun uros:
Swifty´s E Happy EH

Avo uros:
Nalle-Haukun Öttiäinen EH

Valio urokset:
Crazzan Fantom pois
High Volts I Am A Hooligan ERI4 SA PU4
La Familia´s Dorian Chiwas Chiwas ERI3 SA PU3
Nalle-Haukun Zenith ERI2 SA PU2 VARA-CA
Nalle-Haukun Änkyrä ERI1 SA PU1 CACIB ROP

Jun narttu:
Hästängens Aldrig Ger Jag Upp ERI SA PN1 SERT VSP

Avo narttu:
Nalle-Haukun Öötär EH

Valionarttu:
Hocuspocus Les Our Gentils pois

Vetnarttu:
Crazzan D´Amore pois

Kommentit