Hegulin kepukat



Jecun keppitreeni alkaa olemaan loppusuoralla, tai siis ei tietenkään kaikki treeni vaan se opetus :) Mulla oli tavoitteena että ennen sitä seuraavaa koulutusta se ne osaa. No, aika lähellä ainakin alkais olemaan. Ens viikolla se pääsee Lotan koulutukseen ekaa kertaa ja seuraavalla Samin. Katsotaan mitä Sami sanoo, jotain ollaan opittu tässä kuukauden aikana kumminkin. Rimoja olen nostanut hitaaaasti, nyt on ollut 40 pari kertaa. Jospa seuraavalla 45? Kyselin tuosta että miten ihmiset yleensä ne nostaa, toinen koulukunta kuulemma samantien tappiin ja toinen sitten vähitellen. Me ollaan sitä tokaa koulukuntaa sitten. Pituudessa oli tänään eka kertaa kaikki palikat, en ole edes selvillä miten pitkä se ykkösissä yleensä on, kolmosissa kuulemma 150 cm, järkytys! Sitten olis vielä ne erikoisesteet, muuri ja rengas mitkä pitäis opettaa. Muuri varmaan helpompi. Mua vaan ylipäätään jännittää edes kokeilla niitä, veikkapoika Lätsä kuulemma aloitti kisaamisen niin että "oli sillä kokeiltu hyppääkö se maksikorkusia esteitä, edellisenä iltana suurinpiirtein." Kun oli mahdollisuus että olis medi, Jeccu on selkeästi korkeampikin, jotain 47 eli siihenkin nähden ei pitäis olla ongelmaa. No, katsotaan, mennään fiiliksen mukaan. Ei noissa normihypyissä ainakaan mitään ongelmaa tule, 55 on se ykkösissä käytetty korkeus joten eihän siihen oo enää kuin 15 senttiä!

Kepukat se hakee tosi hienosti, olin ihan ylpeä tänään kun testasin. Tein sille ihan samoja lähetyksiä kuin tekisin Cassulle tollasissa paikoissa, ja se meni! Ihana Heguli! Vedätin, olin kaukana sivussa, edellä ja se meni! Tuli putkesta vauhdilla ja ne kepit on oikeesti enää ihan inasen auki, seuraavaks ne on laitettava jo suoraksi. Muistan että mulle tuli Cassunkin kanssa rimakauhu tässä vaiheessa, mut jos sille nyt opettais kaikki noi lähestymiskulmat ja esteet ja sen että se on siellä radan osana niin sithän se olis ihan sikahyvä jo kisoissa! Pitää seuraaviin epiksiin ilmoittaa se myös kisaaviin, pääsee kokeilemaan koko rataa. Paitsi että ne voi olla aika vaikeita jos ei oo erikseen ykkösten rataa. Hmm. Sitten on ollut se mielessä että kun sinne Heinolaan tulee ykkösten rata niin käy sitä tekemässä, vieraan paikan treeniä taas ja sais edes tuntumaa miten sitä pitäis koko rata viedä?!?!

tässä mä tarkkana taas kontaktilla olen <3

Keinu alkaa sujumaan jo hyvin, ihan tarpeeks hyvin meidän tarpeisiin. Ei siitä mikään julmettu kisakoira kumminkaan tule, suorittaa sen just niinku tarttee. Puomille haluisin vähän lisää vauhtia, mutta kun sen ajatus on siinä kontaktissa ja haluaa olla siinä tarkkana niin se jo aloittaa ajoissa sen suunnittelun :)


Tässä parilta viime kerralta treenivideoita:

(niitä on kuulemma jo kyllästymiseen asti facessa, sanoi joku, mut hei, eihän niitä ole pakko katsoa!!!)




Ja voin kertoa että on tuo koira onnellinen kun se pääsee tekemään! Herranjestas että siitä on kuoriutunut niin iloinen ja riehakas veikko jälleen! Joo, on se muutenkin mutta nyt vielä enemmän :)
Mun ihana Heguli <3

Kommentit

Jaana sanoi…
Jeccu on niin söpö.
Sillä on tosi hyvä asento, kun se tekee keppejä, pysyy aika matalana.
Mun mielestä sinun kannattaisi testata ( videonauhoituksen kera)hyvin eri korkuisia hyppyjä samalla radalla ja katsoa videolta, hyppääkö se kaikki samalla tavalla vai osaako se arvioida hypyn korkeutta ja ponnistaa sen mukaan. Sekin taito on tärkeä. Sekunteja menee, jos hyppii valtavia loikkia, kun ei tartte ja rimoja tippuu, jos ei osaa arvioida korkeaa hyppyä. Hyppyseminaaritreeneissä harjoitellaan paljon hyppyvälin muuttamista ja hypyn korkeuden nostamista. Ei molempia samaan aikaan. Mutta muuten en nostaisi tappiin, sillä tekniikka on kuitenkin se, jota näin alussa opetellaan ja siinä ei ole väliä, onko hyppy matala vai korkea.
tuija sanoi…
Kiitos Jaana! Tuota aattelin itekin, että eri korkuisia laittais. Sitten kun näyttää että osaa hypätä niin helppoihin kohtiin radalla korkeampia ja niihin takaakiertoihin tai muihin vaikeempiin kohtiin vielä matalampia. Cassun kanssa olenkin hyppyseminaarissa pari kertaa käynyt (alkeis-ja jatkon), pitääkin ottaa ne opit käyttöön! Perussarjaa joskus toooosi kauan sitten ollaan Jecun kanssa tehtykin, mutta ei muuta.