Samin treenit 18.9.


Sami oli meitä treenaamassa ja käytettiin hyväksi tuota Lotan koulutuksessa ollutta rataa. Alkua kellotettiin ja meni nopeammin niin että jätti suoraan ykkösen taa ja pakkovalssilla putkeen. Jos jätti vinoon ja oli koko ajan itse samaan suuntaan ja ohjasi putkeen suoraan niin hitaampi, hassua. Tuleeko taas se päintulemisen tunne? Kannatti myös jäädä putkelle, ottaa koira mukaan ja juosta yhdessä puomille. Ei joudu lopussa pysähtymään ja odottamaan että tulee kontaktille. Hidastaa Cassua. Paras olisi että mä pääsen juoksemaan rinnalla tai takana, ei edellä jos pysähtymään joutuu.

Tuli tuosta kontaktijutusta keskusteltua enempikin, palkka ei ikinä kädestä ettei katso mua vaan puomin "alapäätä". Mä jossain vaiheessa sen alustan pois jätin ettei siihen tottuis että jos alustaa ei ole niin ei tartte pysähtyä. Palataan johonkin vähän vähemmän näkyvään alustaan. Lotan kanssa itse asiassa myös maanantaina hetken kontakteista keskustelin, hän sanoi että nyt teet kisoissa niin että kun se sen tekee oikein niin ihan järkyttävät kehut ja radalta suoraan palkalle. Jos joutuu korjaamaan niin pyöräyttämällä takaisin kontaktille, ei suoraan ja siitä ympäri koska niin ei ikinä kontaktille tule. Sitten taas kehutaan älyttömästi ja pois. Tuota nyt sitten seuraavat kisat tehdään. Ihanaa kun joku taas selkiinnytti mulle noita asioita. Ja se painostaminen eli katsominen kokonaan pois kerran siitä paineistuu ja pysähtyy.

Sitten tuossa 6-7 kohdassa yliohjasin Cassua ihan turhaan ettei menis väärään päähän putkea, jopa niin paljon että kääntyi pituudelle!! :O Lukee ihan älyttömän hyvin mun kropan liikettä, Sami yrittää tätä tolkuttaa mulle joka kerta kun on ollut meitä treenaamassa. Pieni rytminmuutos kutoshypyn kohdalla ja ohjaus ihan suoraan putkeen eikä mihinkään yli. Joutuu joko kysymään että tätäkö tarkoitat mikä taas hidastaa tai kääntyy ihan liikaa. Sama homma kepeille viennissä, meni kepeistä ensin ohi etsimään jos takana olisi joku este, palasi takaisin kyllä ja haki itse hienosti alun. Argh mua. 10-12 väli oli tosi siisti, kiiruhdin sitten taas liikaa enkä ohjannut kunnolla niin meni väärään päähän putkea. Uusiksi pussilta ja sitten meni tosi hienosti. Olikin vissiin ainoa pätkä eilen...14-hyppy oli okseri ja siinä tulikin ilmi että Cassu ei osaa koota itseään okserille. Hyppää kauas ja kääntyy mieluummin vasta sitten. Se opetuslistalle! Ponnistaa turhan kauas kun sehän ei halua että mikään osuu tassuihin...arvioi sen väärin. 13-15 kohtaa kokeiltiin molemmilta puolilta mutta tuohon ei oikein tullut selvyyttä kumpi parempi sen okserin takia. 16-17 päällejuoksu, viskileikkaus ja 18 kiertää. Toimi mutta vähän väkisin väännetty tuollaiseen kohtaan. Tuo 19 putki mentiin kyllä eri päähän. Ei ihan loppuun ehditty kun hinkattiin noita muutamia kohtia, hypyn 20 otti putkesta tullessa matkalla mutta sitten levähti hypyn 21 ohi. Cassu oli kyllä selkeästi väsynyt kahdesta edellisestä päivästä. Lopputreeni oli jo vähän innotonta. Mä taas moitin itseäni treenin jälkeen että olinpa paska niin Sami sanoi että älä nyt itteäs mollaa, oli siellä hyviäkin pätkiä. No ainakin opettavaiset treenit oli kyllä!

EDIT: Kävin tänään treenaamassa tiistaista rataa,  nyt tuo kropalla ohjaus putkeen meni paremmin sekä kepeillevienti loisto. Myös okserin hyppäsi paremmin, ei valuttanut yhtään. 20-21 kohta teettikin sitten vähän enempi treeniä, jätti hypyn väliin (ja syyn kyllä näkee videolta, krhm) ja sitten lähti 21:sen takaakierrolle kun en ottanut kunnolla haltuun. Linja vei suoraan sinne. Niin ja kontaktilla oli alustalla nami, myös okserin takana/sivussa ekalla kerralla. Muutenhan tuo meni jo paljon paremmin, olin varmaan enempi hereillä ite :D

 
 


Jecculikin pääsi tekemään vähän aikaa, hassua miten se osaa vaikkei paljon mitään ole opetettu. Mutta niinhän se on että koirat oppii nopeammin kuin ihmiset. Ja kai se ohjausta osaa seurata. Tein kyllä itse asiassa sen kanssa ekana, sai Cassu taas kerätä paineita häkissä ;) Laitoin rimat minikorkeuteen (20 cm), katsotaan nyt miten vaikuttaa. Luulen ettei mitenkään.

Kommentit