Sm-nollien kerääminen alkoi!

Eli kolmannet kisat toi tulosta ja saatiin ensi kesän sm-kisoja varten eka merkintä kisakirjaan :) Jihuu! Ratana oli vielä Heidi Viitaniemen tekemä hyppäri, rataprofiili oli vielä semmoinen ahdas missä pitää koira olla koko ajan hanskassa mikä ei ole ollenkaan Cassun juttu. Sen puoleen olin tosi tyytyväinen että päästiin ihanneaikaan parin sekunnin alituksella. Etenemä tais olla jotain 3,89 eli ihan jees meille tollasella radalla. Mutta eipähän tullut yhtään laajaa kaarrosta, ihan sairaan tyytyväinen olen viimeisen käännöksen ohjaukseen ennen loppusuoraa! Mikälie vastakäännös olikaan nimeltään...mä oon muuten varmaan tosi katu-uskottava ohjaaja kun en ikinä muista noitten ohjausten nimiä. No mitä sillä on toisaalta väliä kunhan ne osaa tehdä ;)

 Lähdössä näkee miten kuuma Cassulla taas on, läähättää jo melko paljon, kulki silti tuolla ulkona vielä...10-hypyn kierrätän ulkokautta, suurinpiirtein kaikki muut medit kiersi toista kautta. Cassun vauhtia olis turha ollut tossa pysäyttää ja kääntää ja taas uudelleen liikkeelle, sille sopii paljon paremmin pitkine loikkineen että mennään pidemmän kautta tollaisessa kohdassa. Kepeille jään ite vasemmalle puolelle, varmistin ettei käy keppien jälkeen nappaamassa muuria mikä oli tosi lähellä siinä. Sitten se hieno käännös ja loppusuora. Nolla, jee! Mulla on kyllä hyviä muistoja noista Heidin radoista muutenkin, saatiin tuplanolla ykkösissä häneltä. Ei ollut niitä yksinkertaisimpia ykkösten ratoja, keskitynpä minäkin paremmin kun pitää oikeasti tehdä töitä!


Sitten oli vuorossa hallissa Seppo Savikon tekemät agiradat. No niillä on tilaa ja noi on just niitä "meidän ratoja". Tosi kivat radat, mä sitten tykkään noista missä juostaan ja annetaan mennä. Kuvittelin muuten kun tonne mentiin että jee hallissa, no ei ainakaan aurinko porota jos sattuu semmonen keli. Eikä joudu kaatosateessa menemään jos taas on semmonen keli. No ei porottanut aurinko mutta oli kuin sauna, kuuma ja kostea ilmasto kun ovesta sisään käveli. Ulkonakin olis ollu viileämpi kun siellä sentään tuuli. Syksyä ja talvea odotellessa ;))

Ekalla agiradalla en liiku 2-hypyn niistosta tarpeeksi nopeasti alta pois, tulee vähän töks-olo siitä. Keinut on taas ihan tuskaisen hitaita molemmilla radoilla. Huoh. Kääntö A:lle hyvä, ei tuu kaarrosta ja A:lta putkeen aika extreme-meiningillä. Edessä oli hyppy mitä pelkäsin että käy hyppäämässä. Kun siihen kontaktille en pysäytä niin käännän jo vähän liian aikaisin..hyppää sivuun mutta kontaktin ottaa. Kepeille vienti putkesta ihan jees, olisin voinu antaa vähän enemmän "omaa rauhaa" kun se kumminkin tollaiset osaa. Kimikin sanoi että just tollasiahan te ootte pihassa treenannu. Tarkoitti siis avokulmaa. Mut eipä siinä mitään, ihan sujuvasti se meni. Tossa kohtaa näki sitäkin että jotkut yritti ehtiä toista puolta putkea enkä tajua että miksi? Kun se koirahan nyt kumminkin valmiiksi kääntyy sinnepäin missä sä olit kun se putkeen menee. Tai ainakin sen pitäis osata? Ihan kaikki ei näköjään...No kummiskin putkesta putkeenkin menee kivasti pienellä kaarrolla mut sitten joku on myöhässä ja on niiiin koiran edessä tekemässä muka sylkkäriä puomille että Cassua ahdistaa eikä tietenkään tule vaan hyppää hypyn väärältä puolelta. Anna tilaa sille koiralle!! Urpo! No, hylky olis joka tapauksessa tullut puomilta kun tulee kyllä melkein alas asti, eli siitä ei olisi virhettä tullut mutta loikkaa eikä pysähdy. Voihan se olla että olisin ollut tarkempi jos ei hyllyä olis ollut alla...Olen silti päättänyt että noista otan tarkoituksella hyllyn enkä enää hyväksy loikkimista. No siitä sitten putkeen ja piti vähän jäädä rengasta varmistamaan, oli sen verran vinossa että kun putkesta tulee kuitenkin kaartaen että sen ottaa matkalla. Loppusuora tosi jees. Tuplanolla aika lähellä ;)) Ja jos jossia ei olis niin lehmätkin lentäis...Mutta hyvän näköistä menoa muuten, keinu poislukien. Siihen pitää taas ottaa joku hemmetin tehotreeni.


Sitten oli se vika rata edessä, yritin kastella Cassun ennen sitä mutta se nyt valui kun vesi hanhen selästä. Muista ottaa viilennysloimi vaikka sataisi kun kisoihin lähdetään!!! Sanoin Kimille että pidä ulkona niin kauan että kaks koiraa on ennen meitä että on vähän viileämpi. Cassu olikin ihan innoissaan vielä lähdössä kun ei meinannut suostua taas istumaan, se on yleensä sen merkki että on intoa lähteä radalle....mutta mutta...

Alku menee ihan jees keinulle asti, mikä on vielä kauheampi kuin ekalla radalla. Uhhuh. Kepit menee semikivasti, takaaleikkaus kääntää kivasti pituudelta hypylle ilman kauheaa kaarrosta. Sitten mä jo lähden menemään ehtiäkseni ohjaamaan seuraavan hypyn kun oletan että se tulee sen A:n niinkuin normaalisti ja hämmästys on suuri kun ihmettelen mihin se jäi??? Näen sen sitten seisovan (!) siellä ja kattoo mua että moi! Ihme että tulee kuitenkin sen A:n eikä ohi siitä, jatketaan matkaa ja se onku kivirekeä perässä vetäis. Ihan karmeeta, hiki jo muutenkin niin sitten siihen päälle vielä tuskanhiki. Putkissa se viettää vuosia ja mä vaan ihmettelen että miksei se oo tossa missä sen nyt pitäis jo olla. Viimeiset kolme estettä tulee sentään vähän nopeammin, tietysti palkan toivossa. Ainoa hyvä asia tällä radalla oli se että puomille otti kontaktin, jee! En kyl tiiä olisko ottanut normivauhdissa...


Ja se syy löytyi sitten kotona, takiainen tassussa! Voi meidän hienohelma mikä ei voi liikkua edes lenkillä jos on joku heinänkorsi turkissa. Meidän Drama Queen. Siellä oli niitä takiaisia tien reuna täynnä, luulin että sain kaikki pois mutta en sitä yhtä sieltä turkin sisältä huomannut. Onhan se ikävää kun joku pistää koko ajan...Voi helvetti. Jeccu oli ihan täynnä niitä, varmaan 25 nypin kotona pois niitä eikä sitä kyllä haitannut yhtään :)) Paitsi se yksi minkä yritti ite irrottaa ja muutama pala meni kurkkuun, niitä sitten köhittiin hetken tovin pois. Mä olen kyllä jo oppinut ennen rataa käydä Cassun turkki läpi ja nyppiä ylimääräiset korret pois mutta tuo nyt jäi. Toisaalta parempi tuo syy kuin se että ei vaan kiinnosta mennä.

Että semmoiset sembalot Kirkkonummella, ensi viikolla mennään Kotkaan. Siellä on kisat kanssa hallissa ja Marika sanoi että se on myös kuuma ja kostea. Kiva. Nyt kyllä säätiedotus on luvannut viilenevää, jospa se hallikin vähän viilenisi sitten.

Mietin tossa että jos piirinmestaruuskisojen jälkeen pitäis vähän breikkiä kisaamisesta ja treenaisi vähän enemmän noita asioita mihin pitää kiinnittää enemmän huomiota. Katotaan nyt mikä on sitten fiilis.

Loppuun pari kuvaa aiemmista kisoista mitkä Mari löysi, kiitos hänelle!

Sm-kisoissa keinulla, kuvat Sirpa Saari. Siellä keinu meni jopa reippaasti!



Mikkelin vesisadekisoista pari kuvaa myös, kuvaaja Kepeätaival:

Rapa roiskuu!



Kommentit