Schapeleirillä Lentsun koulutuksessa

Tää oli ihan must kuvauspaikka hollantilaispoikien kanssa :))


Käytiin schapeleirillä tänä vuonna ainoastaan koulutuksissa, ajelin kotiin päivän päätteeksi eikä jääty yöksi. Ehti siinä koulutuksen lomassa juttelemaan joittenkin uusien ja vanhojen tuttujen kanssa, enemmänkin olisi tietysti ollut kiva rupatella mutta tällä kertaa näin. Hauskaa siellä taas oli, Jeccukin oli mukana lauantaina hengailemassa vaikken tällä kerralla sitä koulutuksiin ilmonnutkaan. Käytin kyllä tilaisuutta hyväkseni ja sillä aikaa kun muut oli syömässä treenasin senkin kanssa tokoa kentällä ;)) Muutenkin ollaan alettu nyt tuota tokoa Hegulin kanssa enemmän tekemään, mielenvirkistystä sillekin että saa jotain tehdä mamman kanssa. Oli kyllä lauantai-iltana aika väsynyttä porukkaa kotona, yhdeksältä aamulla lähdettiin ja illalla vissiin samaan aikaan oltiin kotona. Jeccu pääsi myös riehumaan Danan (Aurinkokeijun Pikku-Pilvetär) kanssa. Tosi kiva oli nähdä Karoliinaa ja Teemua pitkästä aikaa, viime kesänä tutustuttiin ja schapeleirillä tietysti :))

Dana

Dana



Jeccu harhauttaa...

...ja palaa kaarroksen kautta takaisin :)

kauniit mustavalkoiset kielenroikottajat :D
Hauska oli kyllä katsella kun kaksi mustavalkoista karvapalloa kirmasi vapaana, kuvia kun esikatselin niin piti pari kertaa kattoa että kumpi tuo onkaan...Kivaa näytti olevan kummallakin!

Muutamaan otteeseen olin myös avustajana "väkijoukkona" kiva koirakansalais-testissä. Näytti olevan ihan mielenkiintoista puuhaa sekin, mitä siitä ehdin näkemään tokon ohessa. Avustajaksi jouduin myös sunnuntaina Markelle, tällä kertaa koiraksi kun Marke opetteli kävelemään zetaa. Ei ollu kyllä eka kerta, jossain agikoulutuksessa olin myös Marken koirana kun hän tutustui rataan :D

huono koira kun jätättää...
vähän nauratti kun tultiin pois kentältä :))
No sitten siihen koulutusosuuteen, lauantaina tehtiin ensin joku oma liike mihin halusi apua. Mä otin sen kapulan mälväämisen ja samaan aiheeseen liittyen metallinoudon.


posetus :))


tässä kohtaa se alkaa mälväämään yleensä
Kapulan mälvääminen:

Noutaa mielellään, nopeasti mutta pari metriä-metrin ennen kun tulee sivulle alkaa mälväämään kapulaa. Ensin näytettiin mitä siinä käy, sitten Lentsu käski kokeilemaan mitä käy kun heitän kapulan ja käännän siinä vaiheessa selän kun on kapulalla. Eli näin:


Ja hassu juttu, eipä muuten mälvännyt yhtään kun olin selin Cassuun :O Eli paineistuu mun katseesta vaikka yritän tuijotella taivaanrantaa just sen takia, eihän se näe tietty muuta kuin sen mitenpäin olen. Hassu koira, vaikka olin noinpäin niin palautti kapulan sinne puolelle mihin yleensäkin. Eli kierti mun ympäri pa:han :D Niin se kerran kuuluu tehdä. Yritettiin sitä että autan sitä muka sivulle kun tulee takaa mutta itsepäisesti tuli aina sinne mihin hänen mielestä pitää mennä. No ei se mitään haitannut, ohjeeksi tähän että kun on tulossa sivulle niin liikuttamatta käsiä tms, seisoo vaan paikallaan niinkuin olisi normaalistikin ja kehuu että Cassu tietää tekevänsä oikein.


Cassu kattoo ihmeissään Lentsua että mitäs ny?
Sitten siihen metalliin, sanoin että murisee sille kapulalle tai tilanteelle eikä tosiaan tykkää siitä metallista sitten yhtään. Sillä on ruvennut tossa puisellakin tulemaan ääntä mutta se on sitä sen "korskuntaa" eikä niinkään murinaa, loppui muuten sekin noilla ohjeilla. Näytin mun kapulan minkälainen se on ja siinä on aika korkeat laipat ja kaikenlisäksi vielä toisesta päästä vääntyneet vähän sisäänpäin. Semmonen ohjatun noudon mallinen. Puhuttiin siinä että sen ei tartte kuin kerran osua kuonoon tai johonkin pahasti niin ei varmaan kanna ikinä, voi osua vaikka silmään kun on niin korkeat laipat. Lentsulla oli semmoinen pienempilaippainen niin kokeiltiin sillä. Näkyy ekassa kuvassa hänen kädessään selän takana. Sille ei tarttenu murista yhtään, otti kyllä suuhun muttei kantanut kun riemastuin siitä että ylipäätään otti sen ja rupesin kiljumaan ja kehumaan :) Tähän ohjeeksi että ekana osta se uusi ja paremmanmallinen kapula ja palkkaa ihan vaan nostoista. En mä muuta ole vaatinutkaan kun se on niin ällöä. Onpa se helppoa jos se vaan tuosta on johtunut. Hehhe.

Yhteisliikkeinä tehtiin paikkamakuu. Piilossa ja kaks kertaa, aikaa en tiedä mutta tuskin kolmea minuuttia. Lentsu kysyi yksitellen missä mallissa niin sanoin vaan että se on loistava. Niinku onkin. Ja oli tuollakin. Hyvä treeni kun ei taas olla päästy porukassa tekemään makuuta, muutama jäi koiran luo palkkailemaan niin oli häiriötäkin.

Sitten tehtiin vielä ryhmäseuraamista: Meidän ryhmässä oli 6 koiraa, kaikki ekaks riviin ja siitä alettiin seuraamiskaavio, harmittaa vähän kun kukaan ei ollut siinä tilanteessa kuvaamassa, olis ollu hauskan näköistä kun 6 koiraa seuraa samaan aikaan :) Tästä myöhemmin kysyin Lentsulta että muistaako minkälaista meidän seuraaminen aiemmin oli, en tiiä muistiko mutta nyt oli kuulemma hyvää menoa, jee! Mentiin hidastakin käyntiä ja kaikkia käännöksiä, tää oli muutes kivaa! Hiton hyvää kontaktitreeniä samalla.

Sitten kimpsut ja kampsut kasaan, kävin ottamassa noita tuulimyllykuvia ja ajelemaan kotiinpäin. Freshinä sitten sunnuntaina uudelleen.

Sunnuntain koulutus:

Aloitettiin koiran lämmittelyllä ja piti valita kaksi avustajaa, mä valkkasin Piian ja Rouhennon Katin. Leikki olikin semmoinen että ne kaksi avustajaa sai leluilla, herkuilla ja kaikella mahdollisella (paitsi koiran nimeä ei saanut käyttää) houkutella koiraa pois mun luota. Myö kirmailtiin pitkin kenttää, kyllähän se varmaan aika hassulta ulkopuolisen silmään näytti :D Ideanahan oli tietysti että koira pitää sua parempana kuin niitä muita leluja ja herkkuja yms. Me oltiin ekana ja minuutti 9 sekuntia(kohan se aika oli) jaksettiin kirmata kunnes Lentsu sano että riittää jo, ei olis Cassu muitten kans menny ;) Meidän maksaherkut muuten koitui Riinan ja Teslan kohtaloksi, sain sillä houkuteltua Teslan ja menin vielä palkkaamaankin eli antamaan sen namin vaikkei pitänyt, ups...Maksikset rulaa!! Aika moni muukin koira kävi taskua haistelemassa vaikkei siellä enää edes niitä ollut, hyvät on tuoksut koissujen mielestä niissä. Ja maku!


Ei tää nyt kyllä ihan tervejärkiseltä touhulta näytä, yks jahtaa lelujen kanssa koiraa ja toinen juoksee karkuun :D
Tässä minä ja Piia häritään Riinaa ja Teslaa
anna maksanami!! sori Riina :)
Ihan kivat aamujumpat siinä sai, olin vielä Sannalle ja Hupsille häiriönä että tota kenttää tuli kyllä kirmattua eestaas aika monesti :)

No sitten otettiin taas yksilöliike, tällä kertaa ruudulla aloitettiin. Mä olin sitä mieltä että Cassu nyt ei oikein tajua mihin sen pitää mennä tai sitten matka on ollut aina sama, eli liian lyhyt kun kesken matkaa pysähtyy ja kääntyy niinkuin olisi ruudussa. Että miten sen hahmottaisi sille mihin mennä. Ruohokenttä ei tuonut kyllä mitään hyvää lisää tähän, aika pyllystä suoraan sanottuna koko ruutu tällä hetkellä. No ei tätä oo kyllä treenattukaan, sitten pääsee keskittymään näihin voi-luokan liikkeisiin kunhan sen tk2:sen saa plakkariin. Nyt ollaan vaan treenattu noita avon liikkeitä että sen tän vuoden puolella sais. Voi sen ruudun tosiaan tehdä pelkistä tötteröistäkin, ei siinä sitä nauhaa tartte aina olla. Tuolla meni muka merkille jne. Saatiin loppuun pari aika ok toistoa, ei semmoista kyllä minkälainen ton mun mielestä pitäis olla. Ohjeeksi: aina täydeltä matkalta, kasvatettava motivaatiota mennä tyhjään ruutuun. Appari salaa laittaa namia alustalle että ei tiedä onko palkka siellä vai eikö.


menihän se sinne lopulta oikeinkin :)
 Toinen yksilöliike oli meillä rikkimennyt hyppy. Toisaalta kun luin noita aiempia blogeja niin täähän tuotti aika pirusti hankaluuksia alusta asti. Hyvä on muisti mullakin. Ei meinannut suostua istumaan kun aina oli seisty jne. No nyt on menny parissa kokeessa ihan penkin alle koko hyppy, tuli kiertäen, teki jojohypyn ja silleen. Se oli jo jossain vaiheessa hieno niin unohtui nuo hankaluudet kokonaan. Eikä tähän rikkomiseen vaadittu kuin se että kerran sanoin äpäp kun hyppäsi takas ilman lupaa. Sitten tuli tosiaan kokeessa kiertäen ja sitten sen jälkeen kaikki muut variaatiot. No, appari taas eli Marke avuksi ja palkkaamaan kun hyppää. Ekaks palkattiin pelkästään siitä. Sitten palkattiin siitä kun mä sanoin istu niin Marke äkkiä palkkas. Ehti se tossa hyppimään eestaas ja jotain sählättiin siinä alkuun. Pari kertaa tehtiin sitä että Marke palkkas istumisesta, aika hienosti tuli kyllä hypyn yli takas vaikka istui ihan vinoon hyppyyn nähden. Kai se on sitten sentään mennyt jakeluun että aina sen kautta.

kauheen lähelle hyppyä se jää, ilmassa jo kääntyy tohon esteellepäin

eihän se kauheen kivaa voi olla jos noin lähelle jää, tuntuu varmaan inhottavalta edes hypätä?

appari-Marke namin kanssa

hyvä istu!

helpomman näköistä tuo hyppääminen kauempaa
Sitten mun oli pakko mennä kokeilemaan ilman apparia ja heti teki jojohypyn. Lentsu sanoi että taas sä rikoit sen koiran :)) Tehtiin vielä kerran apparin kanssa ja sain komennon että yksin sitä ei treenata! No mä olen tällä viikolla kolmeen vai neljään otteeseen käynyt Kimin kanssa treenaamassa, ihan hyvältä se alkoi jo näyttämään. Eilen piti jo laittaa Kimi pois parin toiston jälkeen kun musta alkoi tuntumaan siltä että Cassu lähtee kokeessa kyselemään liikkurilta namia :) Tein yksin niin että kun istui niin äkkiä työntämään namia naamaan siitä että odottaa käskyä ennenkuin palaa. Suurinpiirtein käskynä oli istu-ODOTA! Vahvistelin sitä sivullekäskyn odottamista. Katsotaan kuinka sunnuntain kokeessa käy...Jos vaikka huomenna kävis kokeilemassa vielä.

Hauskaa oli Lentsun koulutuksessa taas, hyödyllisiä vinkkejä ja neuvoja käteen jäi, omasta itsestään taas riippuu miten hyvin ne osaa toteuttaa. Uuden metallikapulan osto taitaa olla se helpoin osa :D Semmoinen lause jäi myös mieleen siitä koulutuksesta että turha yrittää koiran virettä sen ihmeemmin muuttaa, se pitää vaan saada tottelemaan/kuuntelemaan siinä korkeammassakin tilassa. Eikä koiran perusluonnetta pysty mihinkään muuttamaan, viimeistään just siinä tärkeimmässä paikassa se putkahtaa pinnalle kuitenkin. Onhan se niinkin.

Kiitos järjestäjille leiristä, ensi vuonna taas uudelleen!!

Linkki kaikkii kuviin leiriltä: http://tuijalaurila.kuvat.fi/kuvat/2012/Schapeleiri+2012/

Kommentit