Vihti 6.5.

Tällä kertaa matkaseuralaisina oli Kirsi koiransa Remuksen kanssa ja Jonna ketynä. Ketyllä olikin vähän enemmän hommaa kun matkassa oli ylimääräisinä koirina Jeccu ja Jemi-husky 5 ja puoli kuukautta sekä Varjo-australianpaimenkoira. Kirsin pakettiautoon mahtuu omiin häkkeihin kahteen kerrokseen aika monta koiraa, vielä olis muutama mennyt :)

Mun fiilis ennen kisoja oli taas aika outo, kiinnosti enemmän matkalla olleet puutarhamyymälät yms. Alkaa olemaan jotain taisteluväsymystä?? Onneksi se fiilis muuttui kun katseltiin radalla meneviä makseja, kerrankin pääsi ne näkemään ennen omaa suoritusta. Hyppäri vaikutti kivalta ja päätin jo siinä katsellessa miten ohjaan. Tuomarina tällä radalla Ritva Herrala. Eka tiukemman ohjauksen vaativa kohta oli 4-hypyltä putkeen. Sain käännettyä oikeaan päähän ja siitä kepeille. Siitä hyppy ja putkeen, siitä putkesta tullessa moni meni ohjaamaan toiselta puolelta ja kulmat oli sellaiset että oli hankalampi sieltä hyvä linja saada. Tai koira meni ohi tokasta hypystä kokonaan. No se meni noin oikein kivasti, sitten oli se seuraava kohta minkä tiesin että pitää heittää hypylle jotta ehtii takaakiertoon muurin jälkeiselle hypylle. Unohtui vaan se haltuunotto sen jälkeen, huonoa ohjausta kertakaikkiaan tuo kohta. Mutta hienosti irtoaa ja olen mäkin sentään jotain oppinut, ohjaan radan loppuun asti vaikka hylly tuleekin. Ohjaussuunnitelma vaan muuttuu kun en tosiaan ehdi sinne takaakiertoon ja ohjaan takaa. Tuo oli se plan b mutta hylkäsin kun en ole kisoissa kokeillut kuinka hyvin vastaa ohjaukseen kaukaa. No sehän menee ihan älyttömän hyvin, toka vika hyppy jää välistä kylläkin. Se oli se seuraava tarkka paikka, oli nimittäin edellinen ja seuraava samassa linjassa mutta tuo välissä oleva hieman sivummassa. No okei, siinä en enää ohjannut tarkasti mutta loppuun kuitenkin. Ja tuolla ylimääräiselläkin kaarroksella oltiin vain sekunnin yli ihanneajan, etenemä olis siihen ollut 3.8 eli yli nelosen vauhtia paineltiin eka rata. Ihan kiva. Olisi muuten hirveän kiva saada tietää kuka se kuvaajatyttö ekalla radalla oli, haluaa nähdä ne!

Agiradoille vaihtuikin tuomariksi Seppo Savikko, kivoja ratoja hänkin siellä teki. Kaikilla radoilla oli lähtö-ja loppusuorat, ihanaa!! Pääsi heti vauhtiin eikä tarttenut heti kiemurtaa sinne ja tonne. No joo vikalla radalla ei niinkään lähtösuoraa mutta hurja loppusuora kumminkin :) Siis tokalla radalla menin esteelle 4 kutsumaan ja siihen pakkovalssi, A:lle sievästi karjunnan kera eikä vieressä olevaan putkeen vaikka vähemmälläkin olis varmasti tullut :) A.n jälkeisen hypyn saatan ihan turhan pitkälle, tekee siinä kaarroksen nro 1. Vastasella kädellä pituudelle, putkeen kropan käännön kera ja jätän tilaa ja siitä kepeille. Siinä muuten onnistui ainakin Jari Suomalainen viemään koiransa uudelleen putkeen ;) Keppien jälkeen pari hyppyä ja putkeen, olishan siinä tokan hypyn jälkeen vähän tiukemmin voinut ohjata, kaarros nro 2. Mutta toka putkesta puomille tullessa kääntyy ihan sikanätisti, jopa japaninpystäri Remus kävi tekemässä piiitkän lenkin ennen puomia. Ja sitten se puomi...luulin että loikkas kontaktin ja vitonen olis alla. Cassu luulee että rata loppuu siihen, on menossa jo pois mutta huutelen sen takaisin. Järkyttävä kaarros nro 3. Siitä puolihuolimaton ohjaus muurille ja takaaleikkaus ja järkyttävä kaarros nro 4. Keinu yllätti mut ihan täysin, se siis että menee ne nykyään kisoissa noin reippaasti! Sen takia en saa ohjattua vika esteelle, sen verran sivussa että ohi menee. Oletin että mun pitää olla siinä että tule tule eikä että: TÄNNE! :D Siis nollana rata tähän asti, tuomari oli ollut nyrkki pystyssä kiellon merkiksi ja vähän kuulemma ihmetteli että jaa se nappasi koiran hihnaan. Mutta mä en tommosia kohtia korjaa, ei sillä vitosella mitään tee ja tuommoisen koiran kanssa mikä tarvitsee itseluottamusta ja korjaaminen vaan ahdistaa niin sillä ei saavuta mitään. Cassu tunsi olevansa voittaja maalissa ja se on tärkeintä!! Kattelin että noihin kaikkiin kaarroksiin meni n. 8 sekuntia ylimääräistä aikaa että sitä sitten hiomaan pois :D

Rataa kolme ennen mä juotin koiran pallomahaksi, ennenkuin huomasinkaan niin se oli vetässyt tonnikalavettä kupillisen että hohhoh Tuija taas vaan....Pitäähän se koira nesteyttää mutta ehkä ei ihan noin paljon sentään :D Tällä radalla ehdin taas paineistamaan sen puomin kontaktille, ei pysähdy mutta menee kävelyksi...tästä nyt pitäisi löytää se kultainen keskitie. A:ta ennen olevan hypyn takaakierto menee tosi nätillä käännöllä. Seuraavalle hypylle saattelen taas liian kauas kun vedätän sitä pallomahaa radalla. Nyt tajuan jo että keinu ei pelota, jään aika kauas että ei sinkoa suoraan eteenpäin mutta silti lähtee kaartamaan väärälle hypylle. Ensin kaunis tule-tule ja sitten TÄÄLLÄ kun ei käänny. Kirsi sanoi että hänen koiralleen tulis paskat housuun jos tolleen karjuis :D Eihän toi semmosesta mitään radalla välitä. Loppuhypyt kaarella menee aika kivasti, kolmas hyppy on aika kaukana mutta hienosti irtoaa sinne ja käy nappaamassa hypyn. Tosta kulmasta ei näe miten kaukana se on. Siitä renkaalle ja vika hyppy. Nolla tuli jälleen yliajalla. Puomilla menee 5 sekkaa, siitä normisti pari lähtis pois ja noi kaarrokset vie taas muutaman sekan. Pallomahallakin olis siis alitettu ihanneaika. Täytyy myöntää että radan jälkeen otti päähän aika rankasti kun ajattelin että ei me ikinä noihin aikoihin näköjään päästä. Mutta kun kattelin videot niin tajusin mihin se aika menee sekä toi juottaminen täytyy jättää vikan radan jälkeen, ihan vähän antaa vaan vettä ratojen välissä.

Eli uusia asioita opin jälleen ja Cassulla oli helvetin hauskaa radalla, se on tärkeintä! Sekä se että me oikeesti pystytään niitä nollia tekemään kolmosissakin. Kun kerran joka kisoissa on niitä tehty. Kaarrokset saa pienemmäks ennakoivammalla ohjauksella ja sillä että luottaa tosiaan siihen koiraan että se kyllä osaa. Mä en vielä ;))


Edit. Ai niin, mullahan unohtui kertoa tänne mitä radan reunalla puhuttiin: "Ai noilla tehdään agilityäkin, no mut toihan menee tosi kivasti!" Ja jotain muutakin Jonna sivukorvalla kuuli kuvatessaan videota, ei ihan videolle asti tullut. Positiivisessa hengessä kuitenkin olivat rotua ihastelleet :) Itse kuulin supinaa kun Jeccua kisojen jälkeen ulkoilutin että: "ei ku se oli mustaharmaa, tää on eri koira. Niitä on tonkin värisiä!" Hauskaa siis tehdä rotua tunnetuksi, toivottavasti agi-ihmiset enempikin innostuvat ;D

Kommentit