Tokoakin sentään...

Eilen tuli tokotreenaushimo, kenttäkin on sula ja mikäs sinne on mennessä. Viiden minuutin matka autolla, aamulenkki hoituu vieressä metsässä ensin ja sitten treenit perään. Meinasin tunnaria treenata mutta unohdin kokonaan kun teinkin kaikkea muuta :) Eikä ollu kaveria niin en olis saanu tehtyä kuin oman piilotusta. Sain Jonnalta kyllä pussillisen tunnareita mut ne on jossain? Jäi viimeks hallille? No tärkeämpää tällä hetkellä onkin kyllä muut treenin aiheet. Iski taas hulluuskohtaus treenin jälkeen ja yritin ilmota kokeeseen, sinne en päässy mut seuraava paikka tärppäs eli 26.5. pitäis kokeeseen mennä. Tein siis niinkuin Jonna käski; ilmoot kokeeseen niin sitten sulla tulee treenattua kun on tavoite. Niin totta.

Eli ekaks sitä luoksetuloa:

 Luoksetulon stoppiin keksi kyllä Riitta Korri ihan mahtavan keinon, ei himmaa enää nimittäin pätkääkään. Nyt vaan pitäis saada se stoppi-käsky ajoittumaan siihen mihin haluaa ettei valu paria laukka-askelta...Mä haluan että se on sen näköinen että tekee lukkojarrutuksen laukasta ja ei se nyt hiiiirveen kaukana enää ole, vai mitä?


Tänään kävin myös tätä treenaamassa, tihkusateessa eli kelit kohdillaan. Cassu ei kyllä onneks sateesta välitä. Stopista palkkasin koiran taakse heitetyllä pallolla ettei tulis mua kohti niinkuin tolla videolla meinaa tehdä. Loppuis se valuminen? Mutta eteenpäin menty, parilla ekalla oli alusta ja parilla vikalla ei. Yhteensä tehtiin varmaan 5 kertaa ehkä. Miten hienoa että tätä voi treenata! Yhden kerran erehdyin matkalla pois koiran luota laittamaan namin alustalle niin kävi sika sillä aikaa varastamassa sen kun kävelin kauemmas. Ei meillä siis palkkaa valmiiksi :D Nuoleskeli vaan tyyriinä huuliaan eikä ollu millänskään kun käännyin ympäri.

Treenattiin molempina päivinä lisäks seuraamista (tietty), hetkittäin hyvää mutta pitkästä tauosta johtuen hetkittäin sitten taas ei. Mutta ei tää niin kauheeta ollu missään kohtaa kuin ennen. Tein sitten namiavusteisesti yhden askelen käännöksiä vaan että muistuis mieleen mitä pitää tehdä. Vähän meinaa vinottaa pa:t varsinkin täyskäännöksen jälkeen. Hitaassa kävelyssä skarppaa ja on loistava. Juoksu levittää pakan. Normikäynti siitä välistä. No, tää jokapäiväselle treenilistalle.

Kaket eilen: 7 askelen päästä ihan oikein. Tyhmä tein uudelleen ja alkoi ennakoimaan istumista. Surprise! Sanoin hölö hölö ja otettiin uusiks, ihan oikein. Kaket tänään: 8 askelen päästä oikein enkä uusinut :D

Kapula eilen: Lähti innolla hakemaan, toi eteen ja tiputti siinä. Ja tää johtuu ihan siitä että Kimi on koko mun saikun ajan opettanut että Cassu tuo palloa tms Kimin heittämää lelua, tuo eteen, tiputtaa ja istuu ja saa namin. No se leikki loppu nyt. Taisteltiin pari kertaa siitä että tuo sivulle asti ja sain tekemään oikein ja PITÄMÄÄN niin kauan kuin mä sen kapulan otan. Muutaman kerran toi sivulle mutta tiputti heti ja ootti namia. prkl. Lopulta onnistui ja superkehut. Kapula tänään: Ekalla varasti kun unohdin sanoa odota, ei uskonut kun huusin takasin. Seuraavalla huijausheittoa, ei varastanut. Kaksi ihan hienoa toistoa, ei pureksinut kapulaa ja piti kunnes otin.

Eilen ei muuta treenattukaan, tänään kävin sitten läpi kaikki liikkeet paitsi hypyn kun sitä ei kontissa ollut. Liikkeestä jäävät: normiCassua eli kympit mun mielestä :) Jokuhan voi nipottaa seuraamisen paikasta mutta nyt sekään ei ollut väljä.

Tein tänään myös tunnarilla oman piilotusta kolme kertaa, ekalla harhautui kentän ojan toiselle puolelle kun heitin jonkun oksan tullessani maasta sinne. No sitähän se sitten lähti etsimään. Pyysin takaisin ja aloitin alusta. Sitten oikein ne kolme kertaa. Kaivoin tunnarin hiekan sisään osittain joka kerta.

Paikkamakuuta en tehnyt kun en olis nähnyt mitä puuhaa ja se on kyllä niin varma että tarttis siihen häiriötä tai edes muita koiria viereen. Sitä pitää nyt päästä pari kertaa tekemään ennen koetta. Aika luottavaisin mielin sinne kokeeseen menen mutta niin aina ;)

Jeccukin pääsi tokoilemaan, eilen sen kanssa tehtiin luoksetuloa, mikä on oikeasti mun mielestä mahtava :D Eilen vähän apuja, tänään ei enää yhtään. Tänään tein vain kerran kun sadekin rupesi jo yltymään niin lähdettiin kotiin. Liikkeestä seis-alkoi eilen edistymään huomattavasti, rohkeesti lähdin pidentämään matkaa minkä kävelen pois niin eipä tuo haitannut. Käsiavun häivyttämistä siinä seuraavaks. Viereen palaaminenkaan ei aiheuttanut suurempaa ongelmaa, vähän siirtää takajalkoja parempaan asentoon, ei mun mielestä niinkään väistä vaan yrittää ehkä kääntyä namikädelle? Kun sillä oikealla palkkaan kun tulen takaisin. Pitää palkata vasta rinnalla seuraavaks. Lisäsin myös istumisen jo tähän.




Seuraamista molempina päivinä ihan pari askelta kerrallaan namiavusteisesti, hetkeksi käsi ilmaan ja takasin. Se on kyllä niin ihana kun tulee viereen pa:han käännöksissä niin oikeen pöksäyttää pepulla jalkaan, ei ainakaan jää kauas :D Välillä meinaa tulla vähän liiankin liki kun jalat sotkeentuu meillä toisiinsa. Mitenköhän mä tän onnistun mokaamaan vielä? Voisko joku muu opettaa mun koirat seuraamaan? ;D Hyvä alku kumminkin Hegulillakin., kyllä siitä vielä tokokoirakin tehdään! Jos joku treenaa...ja pitäis tehdä järkevä treenisuunnitelma Jecullekin eikä rääppiä sieltä täältä jotain vaan.

Kommentit