Sekalaista päivittelyä

Agility ensin: Jecun A-treeni jatkui ja tällä kertaa otin videokameran ja kepon mukaan. Ylösmenoista taisin mainita ettei niihin tartte kiinnittää hirveesti huomiota. (Kuuluisat viimeiset sanat.) Joo no kamera paljastaa että ehkä kuitenkin...mutta miten? Pitäisköhän siihen laittaa semmoinen kaari alas että menis aina sen alta eikä pomppais mahdollisimman korkealle ekalla loikalla? Maksikoirien omistajat, vinkkejä otetaan vastaan!! Vapautus on vielä vaiheessa, lähtee liikkeellä ja siihen pitää kiinnittää ainakin erityistä huomiota. Muuten aika loistavat kontaktit (toistan itseäni joo...).


Kampasin ja pesin Jecun Lappeenrannan maanantaista näyttelyä varten ja se on ihan karvattoman näköinen kintuista :O No ehkä mä vähän liioittelen muttei se ole niin pöyheä kuin ennen. Hirveästi sitä ei Lahden tammikuisen näyttelyn jälkeen ole kammattu, se kun ei mene niin helposti takkuun. Paitsi tassujen sisäpuolelta löyty ihkuja huopapalleroita mitä syntyy kun mennään märässä lumessa-nuollaan ne läjäksi-karva kuivaa-sama homma joka päivä pari kertaa->ajan myötä huopapallero. No kevät tehnyt tehtävänsä ja se on päättänyt että ei niitä karvoja tartte enää tai sitten viimeiset pentukarvat läks eikä uutta ole tullut tilalle vielä. Se yks ihana takku mikä kehittyy poikien strategiselle alueelle on vielä setvimättä, siihen ei yksi käsi ihan riitä...tarttee apuvoimia. Eli sieltä mitään hirveetä menestystä tuskin on odotettavissa. Mut jotain muuta jännää saattaa olla Jeculla tiedossa ;) Siitä myöhemmin lisää.

Cassun kanssa ei olla tehty oikein mitään järkevää, eilenkin tehtiin vaan parit kepit ja myös A:ta. Päätin kokeilla josko auttais kun vaatii siihen myös kontaktin, ottaa sitten kaikilla esteillä ettei ole epäselvää. Ens viikolla epiksiin testaamaan! Olis oikeen kahdetkin, toiset vaan on siellä Kanavalla maneesissa missä on ihanaa hevosenpaskaaaaa!! Mietin että riittääkö hermo siihen että se maistelee paskaa, kävis vaan tekemässä puomin ja lähtis hittoon sitten. Saa nähdä.

Tokoa tehtiin yks ilta pihassa pikkusessio molemmille, kakeja mitkä päätin että on täydelliset sairasloman jälkeen..no onneks tässä on aikaa vielä ;) Kotipihassa onnistu jo 12 askeleen päästä mut hallilla 9 askelta oli liikaa yks päivä. Mitä kauemmas mä meen niin sen häiriöherkemmäks se tulee, esim. naapurin koira haukkui-luuli kuulleensa käskyn ja meni maahan. Niin ja Jeccu on ihan hirvee ennakoimaan noissa, täytyy ehdottomasti ottaa molemmille erimittaisia aikoja käskyjen välissä.

Kädestä sain maanantaina kipsi pois, eka fysioterapia oli torstaina ja seuraava ens viikon tiistaina jo. Haluaa nähdä mut vähän useammin kun kädessä kuulemma on aika paljon työsarkaa. Lihaksia kyynärpäästä alaspäin ei ole ollenkaan, turvotusta oli aika paljon vieläkin, koko käsi kierossa oikealle, ranne ei toimi ollenkaan ylöspäin tai sivuille ja sormet ei taivu. Alaspäinhän se roikkuu oikein sujuvasti, mistä fysioterapeutti oli aika huolissaan. Täytyy aktiivisesti koko ajan kääntää rannetta ylöspäin ja samalla heilutella sormia. Voitte itse kokeilla huvikseen; pidä käsivartta vaikka naaman edessä, roikota ranteesta tässä kohtaa. Käännä ranteesta käsi suoraksi käsivarren jatkeeksi. Nousi vai? Juu ei nouse...Että älkää ihmetelkö kun tulen vastaan jossain ja jumppailen siinä samalla :) Sain ihan kivat ja helpot jumppaohjeet mitä tehdään kolme kertaa päivässä. Eikä ne nyt niin hirveesti satu kuin peloteltiin. Niitten lisäks tota aiempaa juttua ja isoa sukkapalloa puristellaan vaikka telkkaa katellessa koko ajan. Eiköhän se tästä, jotain edistystä havaittavissa jo kuitenkin! Aloitin nimittäin jumppaamaan salaa heti maanantaina internetin ihmeellisestä maailmasta löytyneiden ohjeitten mukaan. Kun kärsivällisenä ihmisenä en jaksanut torstaihin asti odottaa ja moni sanoi että mitä aiemmin jumpan aloittaa sen parempi. Kahvikuppia isompaa asiaa ei saa nostaa eikä kantaa. No ei sillä ole väliäkään kun mihinkään ei pysty vielä tarttumaan ku vähän peukalolla ja etusormella. Mutta paras kaikista; sain luvan aksata! Fyssari sanoi että eihän sitä nyt kaikkea tekemättä voi olla ja kun hän ei tiennyt ihan minkälaisesta asiasta on kyse niin mä annoin pienen ohjausnäytteen sille siinä salissa :D :D Rannetukea kun pitää treenatessa/kisoissa niin antaa mennä vaan. Juhuu!!

Kipsi poistettu 2.4. Ranne ihan kiero ja toimimaton.

Kommentit

Liinu ja Prikka sanoi…
Hihii Jeccu, kärähdit ;))))
Krista Liikanen sanoi…
Me ollaan opetettu koiria juoksemaan maton yli. Eli osta sellainen muovinen vessanmatto, joka ei liu lattialla. Opeta koira juoksemaan vauhdikkaasti sen yli, naksuttelemalla tehoaa hyvin. :) Sitten siirrät maton kontaktin päälle kun koira osaa varmasti juosta maton yli. Hiljalleen siitä matosta voi alkaa leikata pienemmäksi. Joskus koirat tajuaa mattohomman tosi hyvin, muutaman harjoituskerran jälkeen voi jättää kokonaan pois eli voi sen leikkaamis(häivyttämis)vaiheen jättää pois. :)
tuija sanoi…
Kiitos Krista vinkistä, täytyypä kokeilla!