Ohjaa ämmä perkele!

Päästiin kisaamaan 10 viikon tauon jälkeen Kotkan iltakisoihin. Ratoja ei ollut kuin kaksi, niiltä oli hyvä aloittaa ja testata miten ruosteessa sitä oikein onkaan. Rannetuki käteen ja menoksi, mukana myös Taina ja Kaija sekä ketynä/kuvaajana Salla. Harmillisesti kenenkään ekasta radasta ei tullut videolle muuta kuin maaliintulo :) Pientä alkukankeutta videon käytössä. Tokat radat sitten saatiin ikuistettua.

 Piirtelin ulkomuistista agiradan vasta tänään, hyppyjen kulmat/etäisyydet saattaa olla vähän sinnepäin mutta suuntaa-antava piirros kumminkin. Mä kyllä tykkään tuon Siimeksen radoista, niissä on aina jotain kivaa juttua mutta saa myös juostakin. Pahimmat ansakohdat tutustuessa meille oli ekan kerran A:lta tullessa 9-putkeenkääntö ettei hyppää suoraan tarjolla ollutta hyppyä. Sitten mietin tuota 16-hypyltä kepeille vientiä ettei menis putkeen ja päätin että otan sen putken puolelta hypyn yli ja vaan lähetän kepeille.
 









Alku meni niin että menin muurin kohdalle 1-hypyn linjaan vastaanottamaan aika kaukana muurista ettei tekis pitkää mutkaa sen takana. 3-hypyn jälkeen valssilla putkeen, kirmausta puomille ja matkalla kiipee-kiipee enkä varmistanut (eli painostanut, sanotaan suoraan) kunnolla niin pomppas puomin kontaktin perkele. Argh! Niinkuin mä vannoin itelleni että vaadin sen kontaktin tänään. No siitä putkeen, 7-hyppy ja takaaleikkaus A:lle ja siinä oli se tarkka paikka, tiukka haltuunotto, kroppa jo putken suuntaan ja sinnehän sujahti! JEE! Kaija sanoi ettei todellakaan ollut mitään epäselvää koiralle mihin mennään A:n jälkeen, ei ollut mitään pelastelufiilistä :) Putken jälkeen takaakierto, valssi 13:sta, ennakoiva valssi suhinan kera 14 a, ja kääntypä tosi pienesti, jipii. Kaija sanoi että mun suhinat kuulu hallin etuosaan asti tosi kovaa :) Että tajushan sen koirakin sitten näköjään. Numeroton este ennen A:ta on 14b ja se mentiin ihan suoraan. Sitten tuo muka helppo esteen yli otto-hohhoh. Cassu lähti A:lta kaartamaan kun ei ollut loogista estettä lähellä, en saanut ihan käännettyä enää hypylle, yritti kyllä mutta sitä ärsytti epäselvä ohjaus ja Cassu MURISI mulle ja meni 9-putkeen. No sieltä suosiolla kepeille, puolihuolimaton valssi ja heitto hypylle 18, meni siis putkeen 19 siinä ja murisi mulle TAAS tullessaan putkesta että ohjaa nyt ämmä perkele oikeesti! Vika hypyn yli käänty kyllä nätisti putkesta kun juoksin ohi ja nenästä nappasin matkaan. Aivan järjetön draivi Cassulla tällä radalla. Ottaa kyllä niin päähän kun sitä videota ei saatu. Tää rata meni ihan uskomattoman kivasti ja sujuvasti (no joo jos ei kontaktia lasketa) ohjauksellisesti sinne 16-hypylle asti. Ei epäröintiä, ei pitkiä kaarroksia, tehtiin oikeesti yhdessä töitä. Kauhean onnellinen olin tosta Cassun fiiliksestä, eka kertaa se murisi mulle muualla kuin omalla hallilla :D Mun mielestä se on siis hyvä juttu jos joku ei tajunnut. Kertoo siitä sen draivista mennä esteitä!

Toka rataa ennen kehitin jostain itelleni ihan halvaannuttavan paniikin. Tuntu siltä että kohta mä alan hyperventiloimaan tjtn. Johtuko sitten lie siitä kun se eka meni kuitenkin niin hyvin että hui, jospa me saatais vaikka nolla tokalta radalta!?! Ei pitäis tollasia aatella.

Toka radalla oli sitten taas muutama kiva ansa mitkä kyllä vältettiin mutta oli oikein rumaa tässä tässä tähän-koiran pysäytys ennen estettä ja saadaan koira epävarmaksi-tyyliin. Yäk. Alku meni ihan jees, muurille vähän liian pitkälle viety ohjaus, olis tullut pienemmälläkin mutkalla sieltä. Kepeillä paineistuu ja menee vähän hitaammin kuin normisti. Siinä oli se eka ansa keppien jälkeen, putkeen olis ollut kova halu...saan käännettyä pois ja siitä jatketaan ei-niin-sujuvan tuntuisella ohjauksella loppua kohden. Menihän tuo melko ok sinne valssiin asti missä pysäytän koiran...voi tsiisus. Siinä olis ollut kivasti muuten tarjolla kepit uudelleen jos sopivasti ittensä sinne länttäs tai moni koira ei mennyt putkeen kun kiirehti itse pois seuraavalle esteelle. Mut siinä onnistuin, loppurata meneekin sitten taas sillä draivilla millä eka rata, olen just siellä missä pitää oikeeseen aikaan.Toi pimeeseen putkikulmaan kääntö oli aika nätti, siinäkin moni valkkas väärän pään jos hätäili. Kauheat suhinat taas muurille että hidastaa eikä mee pitkälle ja kääntö vikalle hypylle. Loppuosaan tätä rataa olin tyytyväinen, tuloksena siis yliaikanolla noitten mun myöhässä olemisten takia. Luulin kyllä että antoi kieltovitosen sieltä yhdeltä takaosan hypyltä, yleensä noista käsi nousee mutta Siimes ei niin herkkä ilmeisesti ole että heti heilahtais :)



 Ja tällä videolla näkee miten hemmetin pitkiä ne sen loikat oikeasti on, laittaa kaks askelta esteitten väliin ja siitä hirmuloikalla yli. Muutama kouluttaja/ohjaaja on ollut alkuun vähän silleen että no ei se tonne asti hyppää kun olen yrittänyt siitä kertoa. No sitten kun on nähneet niin reaktio on yleensä: No oho! Niinpä...

Kauhean hyvä fiilis kumminkin radoilta jäi, varsinkin siltä ekalta ja ilmoja lähti menemään seuraaviin kisoihin! Ruosteet puhalletaan taivaan tuuliin ja ämmä alkaa ohjamaan!! :D

Kommentit