Katariinan koulutus 21.1.

Otettiin alkuun paikkamakuu yhdessä, 5 koiraa ja 4 ohjaajaa lähti ulos, yksi jäi sisään. Häiriötä oli siinä muodossa että pienellä puolella oli agilitytreenit ja siellä kiljuttiin aika kovaan ääneen jeetä ja putkeen yms. Hyvät häiriöt siis.  Unohdin kysyä että kävelikö Katariina koirien edestä ja muuta pientä kun puhe ainakin oli. Laitettiin paikkamakuuseen yksitellen ja yksitellen noustiin ylöskin. Rauhassa oli ollut, suurimmat ja innokkaammat kiljaisut oli pitänyt vilkaista mutta ei ollut ollut sen näköinen että lähtee aksaamaan :) Sanoin että kyllä mä tähän makuuseen luotan aika tarkkaan, melko sfinksi se osaa olla. Eli siitä saatiin kymppi.

Ekalla meidän pätkälllä halusin että Katariina katsoo meidän avon liikkeet läpi ja tokalla sitten antaa neuvot mitä tehdä virhekohdissa. Liikkurina toimi Heli, eli oltiin vähän niinkuin kokeessa ja mä käyttäydyin niinkuin kokeessa. Kävi mielessä että tekisin palkattomuustreenin samalla mutta en sitten halunnutkaan. Palkkasin aina liikkeen jälkeen kiitoksella ja namilla, pallon heitin vasta viimeisen liikkeen jälkeen. Liikkeitten välit meni muistaakseni yllättäen tosi kivasti, ei ehtinyt komentamaan kertaakaan. "Tuomari" höpötti mulle vasta liikkeitten jälkeen.

Aloitettiin seuraamisella, ihan oikean mittainen avon pätkä juoksuineen ja kaikkineen. Noin pitkää pätkää ei olla tehty sitten viime kokeen vissiin. En koko aikaa nähnyt missä se meni kun paksu takki edessä. Tuntu ihan ok:lta.  Kerran murahdin kun oli väljästi. Arvosanaksi tuli 8 ja puoli, hetkittäin vähän väljää muttei pahasti kuulemma, tökkii lähtiessä kättä ja ohjaaja murahti koiralle ;) Asenne ja kontakti erittäin hieno! Ei pudonnut kertaakaan, meni vaan. Kysyin Minnalta tästä että minkänäköstä se oli kun hän on nähnyt aiemmin meidän seuraamista niin sanoi että hurjasti ollaan menty eteenpäin. Yllättävää että se treenaminen oikeesti auttaa ;D Kauheen iloinen olin tästä!

Liikkeestä maahan, tästä saatiin kymppi. Nopeasti ja täpäkästi maahan.

Luoksetulo, meidän etukäteen nollaksi laskettu liike. Saatiin kutonen sentään, ei lähtenyt ekalla!?! Katsoi Katariinaa siinä just kun kutsuin, jotain siinä juuri sanoi. Tuli nopeasti mutta pysäytys valui ja äännähti lähtiessään. Se on nykyään niin innoissaan tokostakin että ei vaan pysty olemaan hiljaa. Siihen on pakko puuttua nyt heti. Aksamoodi, MUTTA siitä huolimatta pystyi tekemään tarkan seuraamisen, ennen se on siinä mielentilassa alkanut edistämään ja pomppimaan pahasti. Silleen hyvä.

Liikkeestä seis, taas kymppi. Pysähtyy heti.

Nouto, ei varastanut ja lähtee innokkaasti, ottaa ja kantaa hyvin mutta siinä vaiheessa kun on musta kolmen metrin päässä pakka hajoaa. Tuli paskemmin pa:han kuin koskaan, ihan taakse ja sivuun eikä haluais antaa kapulaa. Mä mietin että sille saattaa tulla siinä vaiheessa jo se luopumisen tuska kun on tulossa mua kohti, alkaa puremaan ja tulee huonosti pa:han, vääntelee kaulaansa puolelta toiselle kun yritän ottaa kapulan. Miten paimenkoiralla voi olla tommonen saalisvietti että tätä et ota! Mä pyydystin tän! Argh. Noin huonosti se ei ole kyllä aiemmin palauttanut, tänään tuli esiin. Se oli kyllä siinä tosi korkeassa viretilassa, jos sen sais jotenkin laskettua ennen tota liikettä. Haha. No, kutonen kumminkin.

Kaukot, Heli heilutteli käsiään takana aina vaihtojen kohdalla. Korvat kääntyili taaksepäin muttei katsonut. Käytin istu-käskyn lisäksi käsimerkkiä. Tästä saatiin kymppi! Erikseen kirjoitti vihkoon että ihana istuminen, se on oppinut nyt menemään taaksepäin niin että oikein työntää itsensä taaksepäin. Sanoi että selkeästi on ajatus taaksepäin tässä liikkeessä.

Hyppy, loppu pa jäi vähän taakse. Saatiin 9 ja puoli :) Pieni ääni ehkä kuului jossain vaiheessa.

Kokonaisvaikutus oli kymppi, ihana tekemisen meininki ja asenne koko ajan.

Yhteispisteiksi siis tuli 176. Eli kai sinne kokeeseen uskaltaa tosiaan mennä, noudon varmasti saan paremmaksi siihen mennessä, luoksetuloa en usko. Kun siinä on se hankala puoli että sitä pitäis päästä treenaamaan tarkaksi ja kun ton kanssa voi treeneissä tehdä sen tasan kerran ennenkuin alkaa ennakoimaan niin mitä tehdä?? Seuraavalla pätkällä nimittäin treenattiin sitä ja noutoa tietty, niitä mitkä meni huonosti. Kun ei se sitten lähtenyt edes enää liikkeelle sieltä istumasta hemmetti. Tehtiin putken kautta vauhtipysäytyksiä pari kertaa, sanoin kyllä että no huomenna aksakisoissa tää sitten kostautuu ja pahasti :D Pysähtyy varmaan joka putken jälkeen kattomaan että no? Eikö tässä pitäny muka pysähtyä? Jipii.

Luoksetulon pysäytyksen ohjeet: Muista nyt että sulla on superviisas koira, ylläreitä pakko käyttää. Käytä agilityesteitä hyväksi. Hitaasti jos lähtee tulemaan, ei palkata ikinä!! Ei hyväksytä sitä ollenkaan. Palkkana pallo, patukkaa ei näe heitettynä. Jos jumittaa, jätä toiseen päähän hallia, ite oven lähelle ja kutsu: tule! ja ovesta karkuun. Kaveri tässä vaiheessa pakollinen että näkee millä vauhdilla lähtee tulemaan vai lähteekö ollenkaan. Siivekkeen kiertoja.

Kapulan kanssa tehtiin kanssa ylläreitä, kapula heitettiin esteen yli ja kunnolla avustamalla aluksi pa:han. Rikottava tässäkin rajoja ton koiran kanssa. Vaadi kunnon tekemistä! Jos pudottaa, uudestaan käsky (hae) ja annettava oikein. Ei pureksi yhtään kun menee kovaa, vasta kun on mun lähellä niin alkaa pureminen. Opittava olemaan vieressä kapulan kanssa nätisti. Heitettiin kapulaa ja kun oli palauttamassa, käskin vaan vauhdista sivulle ja lähdettiin seuraamiseen. Ei purrut kapulaa. Myös kun lähtee tulemaan niin patukka palkaksi, juokse lelun kanssa eestaas ja palkitse. Juu ja ahne paska ei irrottanut kapulasta, yritti että jos molemmat sais yhtä aikaa. Lopulta patukka voitti. Tässä on tarkoitus että tuo lujaa purematta, sais vieressä pudottaa kapulan ja palkkaan vois iskeä kiinni ja mutta ei näköjään osaa päättää kumpi parempi :D Pa:ssa pysymistä kapula nätisti suussa.  Edelleen suositteli sitä "pakkopitoa", en kyllä ihan vieläkään lähde sitä tekemään. Katotaan nyt jos jossain vaiheessa on ihan pakko.

Kauhen hyödylliset treenit taas, ensi kuussa mä en ehkä työvuoron takia pääse, harmi. Täytyy kattoa jos jotenkin sais junailtua....Ainiin alussa oli hauska kun kerrottiin omista koirista kun osaa Katariina ei ollut nähnyt, tavoitteet ym. kerrottiin. Mä sanoin että olen aatellut että jos aina yhden koularin pyrkis saamaan vuodessa, jos se vaikka rauhoittuis kun tulee ikää. Katariina sanoi että tuskin, kaikki schapet mitä mä olen nähnyt on ihan hulluja :D :D

Kommentit