Pennun valinta osa 2

No niin, sitten oli kasvattaja valittu ja pennut syntyneet ja 3 urosta loppujen lopuksi mistä valita. Yksi harmaa ja kaksi mustavalkoista vaavelia. Kuvien perusteella ihastuin tietty Tähteen kun siitä harmaasta haaveilin. No sitten kun pennut olivat 5-viikkoisia niin Cassu vietiin hoitoon Annen hellään huomaan Lunan ja sisko-Sonan kaveriksi ja auton kokka pohjoista kohti, kyydissä mä ja Jonna ja Kimi kuskin paikalla. Eikä sitten laskenut koko matkan aikana ketään muuta ajamaan, viihtyi kuulemma paremmin ratin ja penkin välissä vaikka aluksi suunniteltiin että ajetaan vuorotellen kun on kolme kuskiakin. Perillä sitten käytiin ihan ensin Lordin grillillä (no oli ihan pakko ;D) syömässä evästä, vähän oli nälkä jo siinä vaiheessa vaikka matkallaki pari kertaa pysähyttiin evästämään...no tottakai sitten Riikkakin oli ruoan laittanut niin saatiin sitten oikein kunnolla mahat täyteen!

Pentuja oli käynyt meitä ennen jo kaksi porukkaa katsomassa, ja pennut oli jo aika väsyneitä, eivät jaksaneet kauaa olla hereillä-paitsi Antero/Jeccu! Sillä virtaa riitti vaikka muille jakaa, siinä oli eka juttu mihin kiinnitin huomioni. Jonna sitten itsekin kasvattajana osasi kattoa miten pennut käyttäytyy kun ne ottaa käsiinsä ja laittaa selälleen että mikä on reaktio, no Jeccu ja Tähti olis kuulemma luonteen puolesta mulle sopivia, ottaa kontaktia ja ovat miellyttämisenhaluisia. Lätsä kuulemma mahtava koira esim. Jonnalle itselleen mutta ei mulle, minä muka jotenkin lälly vai?? Kuulemma tarttee vähän kovaluontosemman ihmisen kouluttamaan...aha. No ei se mitään, ne kaksi jotenkin muutenkin oli mun "listalla" ekana. Tolla tyylillä muuten Jonna on kaikki omat kasvattinsa onnistunut määrittelemään ja aina on osunut oikein. No vähän aikaa siinä pentuja ehdittiin katselemaan ja sitten lähdettiin hotellille miettimään että kumpi se niistä kahdesta olisi.

Maanantaina mentiin sitten heti aamusta uudelleen katsomaan pentuja, tosi kiva että päästiin kahdesti tutustumaan eikä ollut sen yhden kerran varassa päätös. No pennut oli kaikki aamusta virkeänä ja pääsi näkemään lisää miten käyttäytyvät, Tähti oli kyllä ihana ja suloinen mutta aika pikkuinen (sen puolesta hyvä että olis voinu jäädä mediks agia aatellen), aika lailla omien polkujen kulkija kuitenkin. Kävi aina kyllä moikkaamassa ja mielellään oli sylissä mutta mieluummin pyöri yksinään kumminkin. Jeccu sitten taas teki itseään koko ajan tykö, pyöri jaloissa ja tykkäs leikkiä leluilla ja "tapporavisteli" niitä, saalisviettiä siis-taas plussaa. Päätin siinä jo kertaalleen että se se on ja sillä hyvä! Sitten kun oltiin pois lähdössä niin Tähti-poika se tuli vielä tietenkin ovelle moikkaamaan, ihan niinkuin sanoakseen että ota nyt mut matkaan! Argh-no lähettiin kotia kohti ajelemaan ja siinä sitten pohdittiin ja pähkäiltiin ja päädyttiin sitten Jeccuun noitten kaikkien edellämainittujen asioitten takia ja varmasti meille paras valinta!

Kotona ollaan nyt pari päivää oltu ja tutustuttu puolin ja toisin ja Cassu on käyttäytynyt aivan mahtavasti tulokasta kohtaan, en olis ikinä uskonut! Pojat on ku majakka ja perävaunu, minne toinen menee niin sinne toinenkin :) Että en sitten tiedä miten se pentu oikeesti kannattaa valita, meillä on molemmilla tyyleillä tullu aivan upeet yksilöt.

Kommentit

Riikka sanoi…
No nyt on taas yksi blogsu lisää mitä seurailla. Menee työpäivätkin joutusempaan :) Ihanaa, että Jeccu pääsi harrastavaan kotiin, mukava seurailla teidän elämätä!
tuija sanoi…
Joo sai se Jonna mut ylipuhuttua, sano että sullekin on kiva kun olet niin kaukana että näet mitä täällä asti tapahtuu :)Hienosti on kyllä yhteiselo lähtenyt käyntiin, ei voi muuta sanoa!