Hyppytekniikkatreenit

Käytiin harkkaamassa hyppytekniikkaakin, silloin kun se kurssi loka-marraskuussa käytiin niin suunnittelin että kerran viikossa olis hyvä. Hyvät aikeet jäänyt kerran kahteen viikkoon...eli tää oli nyt kuudes kerta itsenäistä treeniä, tarkotus olis mennä vielä jatkotaipumiskurssille joskus myöhemmin keväällä/kesällä. No tänään harkattiin korkeuden arviointia, alastuloa ja perussarjaa. Kattelin treenivihosta että eniten ollaan tehty set pointtia ja perussarjaa, vaihdellen sitten sitä kolmatta. Olen siis tehnyt niin että kerralla 3 eri harjoitusta ja jokaista harkkaa 5 kertaa. Välissä aina tauko, menee harkan rakentamisessa. Koiralle rankkaa hommaa, vaikkei siltä ehkä näytä/vaikuta.

Meille siellä kurssilla sanottiin että selkeästi medivälityksinen, hyvä perustekniikka ja -rytmi, taitava koira joka käyttää kroppaansa hyvin. Etupäähän pitää saada vähän joustoa lisää, mikä kuulemma saattaa johtua koiran iästä. Sitä saadaan hitaalla alamäkikävelyllä mitä on tehty n. 3 kertaa viikossa lenkin yhteydessä. Ulla sanoi että näkyi ihan selvästi jo kuukauden tekemisen jälkeen että on auttanut, sitä siis jatketaan! Vaikka joku hölmö oli tehny pikkasen liian pitkää matkaa, Ulla vähän naureskeli että sitä piti tehdä vaan pari metriä kerrallaan, no oho...

Tän päivän harkat:

Korkeuden arviointi 35-40-45-40-35
Selkeästi toi 45 on vielä vaikea, kiskasee niskalla ylöspäin, parempi kuin viimeks kuitenkin jo. Jostain syystä videolta näyttää et 40 menee paremmin ku 35, johtuisko siitä että oli jo tajunnu et ainiin tätä tehdään nyt? Huomasinpa muutes treenivihkoa selatessani että korkeudenarvointiin oli Ulla sanonu että max 35 ja sitte kun tekee hyvin niin nostetaan. Eli seuraavaks alotus korkeudesta 30. Tätä tehdään aina kaks nostoa ja kaks laskua.


Alastulo, progressiivi
Ekassa varastaa lähdössä, mä olen viemässä palkkaa niin lähtee jo. Ja on noussu kaiken lisäks seisomaan. Menee sen takia plörinäks. Noi välithän pitäis tehdä in-outtina, ei siis askelia väliin. Otetaan avustaja paikalle ettei tartte hinkua namia...Viimesessä mä menen taas ite palkalle, tuleehan samalla noita lähdössäpysymisharjoituksia. Tulee nopeammin ja tömisee vähemmän jo. Alussa targettikin oli muuten vähän hukassa. Avustaja naputteli sitä niin löyty.



Perussarja 8 estettä
Ekassa selkeesti ihmettelee että mitäs hittoa eikö nää loppunutkaan vielä, tulee pikkasen liian lähelle kahta viimestä hyppyä. Tokassa askeleet paremmin keskelle. Kolmannessa innostin vähän liikaa, tarkottaa että sanoin että: Jee! Hieno koira! Tehdään vielä kerta! ja juoksin neljänneltä esteeltä rinnalla niin yks rima tippu matkalla. Ei siihen paljo tarvinnu että lähti lapasesta :) No vika kerta meni niin loistavasti että siihen jätettiin, katoin tota videota niin eka aattelin että Jonna on nopeuttanu tätä kyllä. SuperCassu!
Tässä sitte video tästä päivästä:


Kommentit