Jyväskylän näyttelyt -19

Ihan kokonaan unohtuneet nämä näyttelyt laitella. Eli Jyväskylän NORD- ja KV-näyttelyt olivat 9.-10.11. Mukana vain Juju, koska mentiin Karon kanssa mökille ja otettiin matkaan Jippo ja Ransukin. Olis saattanut urosten kesken tulla pullistelua, niin jätin suosiolla Jecun kotiin. Sain vuokrattua ihanan mökin liiton kautta Himokselta, tuleehan siitä vielä matkaa Jyväskylään, mutta olinkin siellä to-ma joten tuli pikku lomanen siinä. Sattuneesta syystä säästän talviloman ensi kesälle, tai ainakin kovasti toivon että siihen on syynsä :)

Lauantaina siis nord-näyttely, tuomarina Roberto Schill, Romania. Ei mitään hajua minkätyyppisistä tykkäisi. Oli kuitenkin aiemmin vuosia sitten kuitenkin arvostellutkin schapeja. Näistä idän tuomareista kun ei aina tiedä. Meillähän vaihtui tuomarit molemmille päiville alkuun ilmoitetuista. Olin ihan varma että Juju saa ekat H:t, sillä on karvanvaihto menossa ja rinta varsinkin aika bikinimallia. Ja kintut. 14 koiraa, melkein tasan nartut ja urokset, narttuja 8. Havaittiin että no ei se ainakaan ihan erimaatti ole, sileetä eriä ja eh:takin tuli.

Uroksissa Tuure hienosti NUK1 ERI SA ja PU4! Hyvä Karo ja Tuure.

Tuuren arvostelu:" Correct head. Good sized eyes. Well set ears. Correct neck. level topline. Chest should be deeper. Correct legs. Well set and carried tail. Typical movement. Steps a little inwards with front legs. Very good coat and temperament."

Narttuja oli nuorten luokassa kolme, ja minä Sannan aiemmat sanat mielessä kirmasin kovaa, että Jujun liikkeet tulee esiin. Sanna sitten oli aatellut että no kyllä minäkin jaksan juosta, ja tuli yhtä kovaa. Kun päästiin tuomarin eteen, hän sanoi että antakaa ne koirat minulle ja juoskaa keskenään kilpaa, kun teillä näyttää olevan juoksukilpailut :D Siis ihan naurussa suin, ei mitenkään ilkeästi. Melkeen meinasin että no lähetään sitten juoksemaan, kun muutenkin ihan pöljä olen. Mutta ei sitten kuitenkaan kehannut :D


Jujun arvostelu:" Correct head. Good sized eyes. Well set ears. Enough long neck. Very good top- and underline. Correct legs. Well set and carried tail. Typical movement. Very good coat and temperament."

Tällä arvostelulla ERI SA ja nuorten luokan kolmas, eli päästiin pn-kehään eikä saatu H:ta :) PN-kehässä ei sijoitusta tällä kertaa.

Sunnuntaina vuorossa aivan uppo-outo tuomari, joku tiesi kertoa, että on se ainakin kerran schapeja nähnyt jossain baltian maassa. Eli ei mitään ennakkotietoa tästäkään. 11 koiraa, 4 urosta ja 7 narttua. Uroksissa huomattiin että ei välttämättä SA irtoa, vaikka ERI tulisikin. Tuurelle kävi juuri näin, sileällä erillä nuorten luokan voitto.

Tuuren arvostelu:" Strong compact body. Good shape of head, correct bite. Chest can be more deeper. Strong back. Parallel legs. Good angulations, typical movement."

Narttuja nuorten luokassa 2, ekana arvostelussa Juupeli. Juju sai ERI ja sen SA:nkin, eli ei taaskaan odotettua H:ta :D No rehellisesti, onhan se rakenteeltaan hyvä koira. Junnuluokassa kesken kehityksen sai kaksi EH:ta lyhyestä kropastaan ja yhden sileän ERI:n ja muuten aina ERI SA.

Jujun arvostelu:" Good proportional female. Correct line of head. Ears well set, correct bite. Behind in movement a bit cowhocked. Tail well set, correct carried. Excellent temperament."

PN-kehässä edelle meni kaksi valiota ja upea veteraaninarttu. Juju siis PN4 ja serti nro 6! Takaosan liikeet varmasti ihan kamalat, en saanut sitä ravaamaan ja sen takapää kyllä elää ihan omaa elämäänsä sitten, kuten monet tietävät :D Mutta excellent temperament hei, tuomari tykkäsi siitäkin kun Juju meni luo kun hän siinä edestä katsoi ilmettä ja naksutteli suullaan. Ja kehäänhän se aina menee vauhdilla :D Lueskelin muutamien muitten arvosteluja, eikä niissä kellään muulla tuota mainintaa ollut.

Juju ja Tuure

2x sisko ja sen veli. Vasemmalta Tuure, Juju, Ransu ja Jippo.

Olipa kiva irtiotto arjesta, näin myös Hyrrän (Keskiyön Erikoinen) tuolla reissulla. Anni oli kiva ja toi sen nähtäväksi kun olivat juuri sinä viikonloppuna pohjoisesta matkalla etelään. Siitä kyllä tulee ihan mahtava tyyppi <3


Juju sai hepuloida Hyrrän kanssa mökin takapihalla rauhassa, aika aavemaisen hiljaista siinä mökkikylässä oli vielä tähän vuodenaikaan. Hyvin ne keskenään leikkivät mökissä ja ulkona.


Ensi viikonloppuna messari, ollaan vain lauantaina kun sunnuntaina pitäis tehdä palkkatöitä. Katsotaan sitten ensi vuoden kalenteria. Sinne taitaa mahtua enemmän agikisoja kuin näyttelyitä ;)

Kommentit