Tyttöjen agilitytreenit

Jujun viikkotreenit 23.1. ja 30.1.

 Opeteltavat taidot: 1-2 takaakierto, malttaa tehdä hypyn vaikka liikun eteenpäin. Sekä 5-hyppy, irtoaa myös sivusuunnassa! Nythän se irtoaa ihan loistavasti eteenpäin, mutta sivuirtoaminen ei vielä onnistu yhtä hyvin.


Juju: Tällä kerralla erikoisesteistä pussi ja pituus. Pussia ei olla tehtykään sitten alkeiskurssin. Höm. No hyvin se meni, Lotta ekalla kerralla laski ronskisti kankaan alas, kun muisti että ollaan useamminkin tehty. Ei jäänyt traumoja :D

Pikkuisen tällä kerralla keskittymisvaikeuksia, Engla oli meillä kylässä su-ke, ja ne juoksivat ja riehuivat ihan loputtomasti koko sen ajan. Oli pakko jo erottaakin ne sisällä, että se touhuaminen loppui edes hetkeksi. Vietiin justiin ennen illan treenejä Enkku pois, ja oli vähän semmoinen -jalat veis mutta pää ei-meininki.

Kyllä me kuitenkin hyvä treeni saatiin aikaiseksi,  varsinkin jäin ihailemaan tuota 5-8 kohtaa, kun lähetti hypylle 5, kauniisti kävi ottamassa kutosenkin, persjättö seiskalle ja valssi kasiputkeen. Ja tuohon 12-16 pätkään, tein 12-13 päällejuoksun, ja se osasi! Juhuu! 14-hypylle valssista Lotta komensi tekemään sen kauempaa, eikä esteessä kiinni. Taitona "käy tekemässä tuo hyppy vaikka jäänkin tänne". Lopuksi vielä loppusuora 17-19. Siis suoraan, eikä takaakiertona. Sekin tehtiin yksittäisenä aiemmin, ja hyvin onnistui wrappina.

Käytiin myös tiistaina sillä viikolla vähän treenimässä, Jipolle sitä sivuirtoamista, ja sitten ihan vaan helppoa suoraa. Etenemistä ja itseluottamusta. Ja tästä videosta päätellen, joko omistaja opettelee juoksemaan kovempaa, tai opettaa koiransa taitavaksi tekemään asioita yksinään :D Rakastan tuota sen intoa, taistelutahtoa ja oppimisnopeutta. Tuosta ei näe, mutta putkesta-putkeen on pimeä putkikulma, joita ei hirveästi kuitenkaan olla tehty, niin sinne se sujahtaa kyselemättä. Eikä kysele kyllä muutenkaan, palkalle asti täysiä, eikä ala jarruttamaan jo matkalla. Kova treeni-into on kyllä sen kanssa <3

Jippo oli samalla kerralla mukana, kun treenikaveri myi paikkansa. Kun radalla puomi, niin pitihän sitä saada treenata. Ja vaikea keppikulma. Muutenhan tuossa radassa ei ollut mitään ihmeellistä Jipolle, mutta tuo 8-10 kun piti lähettää ja mennä perään kepeille. Ensin yritinkin juuri noin, mutta mun käsi osoitti jonnekin ihan muualle kuin kepeille, joten se lähti etsimään niitä kepukoita justiin sieltä minne sohotin. Lotta käski menemään mukana, ja ohjaamaan sen sinne kepeille. Sitä ei häirinnyt yhtään, vaikka liikuin samalla kun vein kepeille, ja leikkasin takana. Ja kepit seinäänpäin, hyvin teki loppuun. Aivan loistotreeni, tulipa tajuttua lopulta tuokin miten se pitää tehdä! Kiitos Lotta! Putki-puomierottelunhan se osaa, joten tämä iisiä. Tehtiin tuohon loppuun vielä puomilta kepeille, vaikkei sitä olekaan numeroitu, mutta kun oli hyvä treenikohta sekin. Tässä mokasin ekalla, laitoin käden taskuun namia hakemaan jo kesken keppien, niin tuli pois kesken. Toistolla sama, vaikken laittanut enää sitä kättä taskuun. Korjattiin eteen laitetulla namikupilla sitten tämä. Hyvä treeni saatiin Jipollekin.

Timon treenit:

Jipollahan alkoi taas Timo Rannikon kurssi, eka kerta oli tammikuussa, helmikuussa yksi, maaliskuussa kaksi ja huhtikuussa yksi kerta. Eli nyt on kaksi ekaa käytynä.

Ekalla kerralla 25.1. koko radan treeni, mikä on ihan loistavaa. Näitä kun harvemmin pääsee tekemään. Meillä siis valkoiset pallot. Alussa ei mitään, sanoin että tuo 11-12 ei tule onnistumaan, en ehdi sinne millään ohjaamaan, ja käskyllä Jippo ei keppejä hae. Yritettiin niinkin että leijeröin kepit, että se tulisi keppien aloitukseen, mutta kun se ei putkesta tullessa etsi mua, vaan valkkaa sen edessä näkyvän esteen, niin se meni joka kerta hypylle. Kun poistettiin tuo hyppy, niin onnistui helposti. Ei kuulu meidän taitoihin tuommoinen. 14-15 kohtaan tehtiin poikkaria, sylkkäriä ja mitähän vielä....tässä löytyi variaatioita mitä tapahtui, se ei tule tarpeeksi tiukasti ohjaukseen, kääntyi tuon hypyn, jatkoi seiskalle ja putkeen. Aika tiukkaan sai komentaa ennenkuin kääntyi 16:sta hypylle. Sitten tuo helppo kohta, 21-24 tuotti jostain syystä minulle ongelmia. Ihan kesäterässä koko ohjaaja. Loppusuoran Jippo veti loistavasti, ei katsonut kertaakaan ohjaajaa vaan suoritti kaikki esteet. Kokonaisuutena vähän paska maku suussa tämän treenin jälkeen, sellainen me ei osata mitään. Vaikka osattiinhan me vaikka mitä kuitenkin! Onneksi oli tuo keskiviikon Lotan treeni ja eilinen Timon treeni, joissa me sitten osattiinkin ja saatiin onnistumisia, niin tuli hyvä fiilis lähteä kisoihin.


Eilen sitten tämmöinen rata, (valkoiset pallot) ja minä epätoivoisena katselin tuota 7-8 kohtaa, että ei tule onnistumaan millään. No ihan ekalla kerralla ei onnistunutkaan, kun se ei löytänyt keppien aloitusta. Etsi että mitä hittoa se kepit tarkoittaa? Palkattiin se paristi putkesta tuohon keppien aloituksen kohdalle, niin avot! Löytyi, eikä mitään ongelmaa niitä tehdä. Eikä se putkesta tullessa (taaskaan) minua etsinyt, vaan sitä että missä ne prkleen kepit on? Timo sanoikin, että ei sillä ole keppiosaamisessa mitään teknistä ongelmaa, se niiden löytäminen on se ongelma. Ihan totta!

Eli alku meni helposti, erottelee kyllä putken ja puomin käskyllä, sitten ihan suoraa, kutoselle niisto, lähetys seiskalle ja sitten itse seis, odota että aloittaa kepit ja liiku sitten. Kympille päällejuoksu, 11 valssi, 12 vastis. Sitten taas suoraa, 15 päällejuoksu, 16 ohjaus kunnolla, koska sen takana ei ole mitään suoritettavaa estettä, edessä seinä. Jää ihmettelemään että mihin tuosta voi mennä. Kerran meni siitä putkeen kun en ohjannut kunnolla. Ja meni myös putkeen joka kerta, eikä puomille! Ekalla kerralla kun olin jäljessä tuossa 19-20 kohdassa (koska varmistin että menee putkeen eikä puomille), niin osasin ohjata sen paremmin 21-putkeen, kun olin lähempänä hyppyä, se meni väärään päähän. Tuo ei vaatinut kuin rytminmuutoksen ja rintamasuunnan käännön, niin onnistui. Ja sitten keppien leijeröinti, minkä en myöskään uskonut onnistuvan. Ja paskat, sanoi Jippo ja meni ihan upeasti kepit loppuun, ja putkeen 24 ihan kyselemättä. Ja tein tuon vielä vaikeaksi, menemällä tuohon puomin aloituksen kohdalle, ja vielä sivuttaisella liikkeellä sitä häiritsin. Sanoinkin että se on mun bravuuri, häiritsen koiria mahdollisimman paljon omalla liikkeellä :D Tää oli ihan upea juttu, super-Jippo! Tulipa ihan eri fiilis näistä treeneistä kuin edellisistä Timon treeneistä.


Meillä on siis tänään pitkästä aikaa kisat, viimeksi joulukuun lopussa oman seuran kisat. Järkyttävää. Mulla on ollut kisainto vähän kateissa. Johtuu osakseen siitä, että kun tuli uudet luokat, niin ratojen välillä saattaa olla aikaa kaksikin tuntia. Kaksi tuntia!! Plus talvella hirveen kiva pitää sitä koiraa autossa, ja miten sen saat pysymään lämpimänä ylipäätään. Vissiin vanhemmiten tullut niin mukavuudenhaluiseksi, että ei hitto sentään. Tän päivän kisoihin ilmoitin kaikille radoille, mutta jätän kyllä hyppärin väliin ja mennään vaan aksaradat. Eka rata 14.40 toka 16:20 ja vika 17:40. Joten joo, ajatellen tuota pakkasta niin olkoon se hyppäri. Ootellaan kevättä. Ja Jipolla alkoi juoksutkin, niin se ei kyllä niiden jälkeen parhaimmillaan olekaan. Silleen se on hassu, että tärppipäiviin asti on kyllä ihan taas elämänsä vedossa.

Kommentit