In-in on in


Vk 6 (6.2.) Lotan treeneissä aiheena joko takaakierrot, keppikulmat tai in-in. Mä valkkasin in-inin, koska sitä en ole koskaan opettanutkaan kellekään. Se on nyt niin in, että pitäähän meidänkin se osata :) Toimiessaan on kyllä hieno taito, mitä on katsellut muiden suorituksia. Pitää mielessä, että tämä on niinkuin tokoa, koira suorittaa käskyllä sen hypyn aina ohjaajan puolelta, tulee se sille hypylle sitten mistä suunnasta ja kulmasta vain. Koiran taitojen lisäämistä. Ja voi herranjestas että voi olla ihmiselle vaikeeta olla paikoillaan kun tätä opetettiin! Suurin ongelma koko asiassa :D Että se älyäisi itse tietty ilman avuja hakeutua ohjaajan puolelle estettä. "Ilman avuja" -osuus siis aivan jäätävän vaikeaa minulle. Lottaa nauratti, kun yks yrittää olla kuin patsas, eniten joutui keskittymään siihen. Mutta joo, tämä lähti hyvin käyntiin, tuo Juju kyllä aina hämmästyttää nopealla hoksaamisella. Ei se tyhmä ole ollenkaan!

-Eri kulmat pelkällä hypyllä, molemmin puolin tietenkin
-Vauhdissa ja paikaltaan
-Muista oma asento! (alussa)
-Lisätään radan osaksi.


Vk 7 (13.2.) Ja tokihan sitten seuraavalla kerralla jo kokeiltiin tätä vauhdissa, kun Juju oli niin pätevä edellisellä kerralla. Tietty viimeksikin jo kokeiltiin putkesta hypylle tuloa, ei se ihan heti onnistunut kyllä. No mutta! Hitto se likka meni sen kuin vettä vaan, tässä ihan eka yritys ja kuulee kyllä kiljunnasta että hyvin meni :D Ja tässä toiseen suuntaan. Tästä hyvin jo huomaa, miten se osaa korjata hitaan ohjaajan virheet, pikkasen myöhässä tuo putki-käsky. Toki ei kannattaisi ehkä kiljua hyvää kesken matkaa, mutta tietääpähän tehneensä oikein :D Loistotreenit! 

Tällä viikolla yksinään takaakiertotreeniä, koska kauhun tasapaino :) Se tietty sitten hankalampaa, kun tuota in-iniä tehty. Mutta sujuihan se sitten. Esteistä rengasta liikkeen kera. Sitä tehty siis pingpongina, ja vähitellen lisännyt liikettä ja lähestymisen ei-ihan-suoraan. Ei nyt mistään hirmu sivusta, mutta kuitenkin että näkyi, että osaa hakea sitä ympyrän keskiötä. Aloitettiin myös bäng-leikki keinulle, siihen se sitten tarjosi takajalkoja, koska alustatreeni....no kävi se laittamassa etutassujakin siihen, niin palkkailin siitä. Ajattelin että kyllä tätä voi nyt aloittaa, kun ei se rasita vielä kyynäriä tuossa muodossa. Päällejuoksuakin pari kertaa, jota se ei aiemmin osannut mutta nytpä meni sujuvasti. 


Vk 8 (20.2.) Sitten olikin vuorossa vauhtirata, mikä oli tosi hyvä kaiken tekniikkatreenin vastapainoksi. Ja olipa hyvä että treenattiin sitä rengasta, koska nyt se olikin radan osana! Ensin tehtiin sitä pari kertaa, että muistuu mieleen. Sitten lähtöön ja likkahan paineli tukka putkella, hämääntymättä koko radan kutoselle asti!! Ihan super :) Tuohon kutoselle tehtiin vielä peruskäännös, niinkuin oltaisiin puomille menossa. Se eka pätkä.

8-13 seuraavaksi, ysille valssi ja 11 takaaleikkaus. Tässä rengas ei onnistunut ekalla (?) tai tokalla, mutta tuo kuulemma muillekin hankalampi puoli. Ysissä jäin oikeasti kauas ohjaamaan valssin, ja hienosti Juju sen haki. Lottaa vähän hirvitti että aika vaikean tein, mutta onnistui :D Rengasta sitten erikseen, 11-13 osuutta, ja onnistui se sitten näinkinpäin.

Seuraava pätkä 13-16, palkkasin siitä kun meni niiiiiin hienosti tuonne putkeen, kun ei mikään ihan selkeä kulma ollut, ja pitkä esteväli. Nyt en muista, miten tuosta 16-18 suoriuduttiin. Jotain ainakin jatkossa sähläsin, kun unohdin innoissani radan, ja mentiin vaan suoraan. 18 takaakierto ja suoraan ja hienosti haki putkeen. Tuossa meinasi tulla jaloille, kun en liikkunut tarpeeksi ripeästi hypylle 22. Loppupalkka 23 jälkeen ja oli kyllä hyvä mieli taas! Aivan hullun hyvä pentu! Olisipa ollut kiva saada tätä rataa videolle. Kovasti Lottakin kehui Jujun taitotasoa <3

Lotta sanoi tämän treenin jälkeen, että nyt kannattaisi mennä epiksiin treenaamaan, koska tuo radan suorittaminen ei tuota ongelmaa. Palkkailee sielläkin keskellä rataa. Pitäisi sitä kisatilannetta alkaa harjoittelemaan. 10.3. olisikin A-qilityllä epikset, perästä kuuluu.....

Kommentit