Erkkari Keuruulla

Meillä oli rodun erkkari 26.8. Keuruulla, jonne urheasti lähdettiin yövuoron jälkeen parin tunnin yöunilla. Ilmoitettuna Juju pikkupentuihin, Engla avoimeen luokkaan ja Jeccu valioihin. Jecun vikat valioluokan osallistumiset, tosin eipä me 2014 jälkeen olla käytykään kuin erkkareissa. Sitten siirrytään vetskuihin. Sehän täyttää 27.11. jo 8 v. Ihan kamalaa! Ei sitä kyllä käytöksestä, eikä ulkoisesta olemuksesta huomaa. Pikkusen on pään mustat karvat alkaneet vaalentua, muuten ei mitään havaittavaa.

Ensin oli siis pennut, aamukasteesta litimärässä nurmikossa, josta nousi ihania pikkuöttiäisiä lentelemään. Juju kinttuineen näytti siis tosi söpöltä :D Enkä saanut sen nenää ylös maasta, sen harrastuslistalle pitää kyllä laittaa joku nenähommeli. Se on ehdottomasti eniten nenää käyttävä koira meidän perheessä. Ja kuulemma muutkin tästä pentueesta on siinä aika hyviä. Mulla ei ole mitään muistikuvaa kehässä olosta, ihan pönttö sekaisin vielä tässä vaiheessa. Onneksi sentään tiellä on pysytty mennessä :O Hyvän arvostelun Juju sai, 6 narttupentua, ei sijoitusta, mutta KP kumminkin. Ja se ruusukekin on nyt sitten syöty, olis ollut kiva muisto :/

"6 months, nice head, good bite. Good ears and eyes. Good bones. Bit high on heel. Good tailcarriage. Moves quite well, but loose in elbows." Ihan ei vielä rintakehä anna tukea kintuilleen, joten löysää on kyynärissä liikkeessä.


 Saimi Salama, Sussu, eli Trick Or Troll, olikin sitten narttupentujen kolmas! Hieno pikkulikka :)
"6 months, feminine. Feminin head, strong bite. Dark eyes, nice ears. Nice bones. Good tailcarriage. Moves well."



Urospennuthan olivat tietenkin ensin, jossa meitä edusti Trolling Stone eli Tuure. Myös Elmon, eli Rock-N-Trollin piti tulla näyttelyyn, mutta harmillisesti perhe sairastui eivätkä päässeet paikalle. No, kyllä Elmokin vielä näytille ehtii! Tuure sitten edustikin niin hienosti, että oli VSP! Kaivelin omista kansioista liikekuvankin siitä, niin on se aika kiva, vaikka ite sanonkin. Edelleen olen hurjan tyytyväinen koko pentueeseen, kehittyvät kyllä mukavanoloisiksi tessuiksi kaikki :) Tuuren arvostelu: "7 months old, nice male. (koska Karo ei osaa laskea, muut olivat kyllä 6 kk :D). Very strong bite. Good eyes, ears, good body. Good tailcarriage. Moves easily, but little close behind." Karo vei kyllä Tuurea tosi kauniisti, ei uskoisi että tuokin villi pentu osaisi noin hienosti keskittyä <3



Sitten me käytiinkin hillumassa kentän takareunassa, pennut saivat riehua energiaansa, ja aikuisetkin. Jäi näyttely vähän toissijaiseksi.... Alla schapeinvaasio, kyseinen kuvaaja saattaa olla jo aivopesty schapendoesin ottajaksi, sitten joskus tulevaisuudessa ;)




 Tämä allaoleva kuva taitaa olla se minua eniten kuvaava :) Rakkaat harrastukset, koirat etunenässä ja niiden kuvaaminen.
Kun oltiin saatu jengi liikutettua, vuorossa valiourokset ja siellä Jeccu. Sehän nyt on sen verran näköjään rauhoittunut, että jätti mölinät kehän ulkopuolelle, ja malttoi olla hienosti kehässä :) Ulkopuolella sillä kyllä oli asiaa, kun vaan ooteltiin. Komennusta että tehtäiskö nyt jotain? Tuomari kyllä tykkäsi Jecusta, mutta tälle tuomarille sillä on aivan liikaa karvaa. Mutta onhan se nyt ihan hemmetin kaunis koira, katsottakoon vaikka minkäväristen lasien läpi :D . Jecun arvostelu:"Nice size, good confirmation, nice head, flat skull. Scissorbite, good eyes, light ears. Good body and angulations. Good bones and feet. Little bit high on heel. Good tail and coat. Moves well, but seen behind a little narrow." Jeccu sai siis sileän ERI:n, ei sijoitusta luokassaan.




Sitten vuorossa Engla, joka on tässä kesän mittaan muuttanut muotoaan niin, että tututkaan ei tunnistaneet sitä :D Olin aiemmin varma, että se saa ensimmäisen H:nsa tältä tuomarilta, mutta eipä mitään! Vaan ERInomaista pukkaa erikoistuomarilta, aivan loistavaa! Se on kasvattanut karvaansa, sillä ei ole vieläkään paljoa alusvillaa, mutta tämän tuomarin makuun juuri sopivasti. Sen ulkonäköä hämää kauempaa se, että karva on juuresta vaaleaa, melkein ruskeaa, joten näyttää siltä että olisi nahka näkyvillä. Enkkuhan kantaa ruskeaa väriä, joten ei sinänsä ihme. Enkun arvostelu." 2 years old, nice bitch. Good confirmation. Good strong bitch head. Nice foreface. Scissorbite. Round eyes. Good earplacement. Good body, bones, feet. Good coat, tail. Moves easy." Engla kävi myös jalostustarkissa hienoin arvosanon, ja eritoten leveää ja litteää kalloa tuomari sielläkin kehui Reijalle.

Odotan ihan hulluna ensi kesää, ja Enkun pentuja :) Jännää tulee olemaan myös parin viikon päästä luonnetestissä, sinnehän tulee "meiltä" myös Sulo, eli Rillumarei.




Sitten vielä leikkimielinen parikilpailu, jonne alkuun ilmoitettiin pariksi Juju ja Tuure, mutta tajuttiin että eihän siitä tule mitään. Joten vaihdetiin pariksi Jeccu ja Tuure, ne nyt tietty enemmän samannäköisiä ovatkin, kun värityskin mätsää. Ja kattokaa nyt, miten suloinen pari ne olivat kaikessa mustavalkoisuudessaan <3





Nehän siis lähtivät liikkeelle niin, että Tuure pienempänä oli ulkopuolella, mutta sepä sitten halusikin vaihtaa puolta, joten hyppäsi Jecun selän yli toiselle puolelle. Ahhahaaaa. Minäkin jotain lässytin siellä kehän reunalla, että kattokaa nyt miten ihania ne on! Niin Jeccu kääntyi etsimään mua äänen kuullessaan. Hyvin meni siis tuo esiintyminen, hienostihan ne seisoi kyllä. Ja että mua naurattaa toi Karon ilme, jätkät kaahaa hännät suorana, ja yks nauraa kuollakseen hihnan perässä :D Mutta iloinen harrastus tämä näyttelyhommankin pitäisi olla, eikä ryppyotsaista totista meininkiä.

Vielä jäin kuvaamaan kaikki jalotustarkin koirat, ja sitten kotimatkalle vihdoin. Kotona klo 20.30, ja lähdettiin meiltä puoli seitsemän aamulla, joten pitkä päivä melkein samoilla silmillä. Ihan ite ajoin. Pikkusen batterya peliin, niin hyvin meni tämäkin reissu! Oli kiva päivä, nähdä kaikkia schapeihmisiä keitä ei kovin usein näe, ja niitäkin tietty joita näkee useamminkin.

Kommentit