Tokokipinä palasi...?

Olen aloittanut tämän tekstin kirjoittamisen elokuussa (!) että josko nyt tämäkin tarina loppuun saatais...

Me ollaan pikkuhiljalleen Jecun kanssa treenailtu tokoa, silleen huvikseen ja kokeillen, että joko tää maistuis. No Jeculle kyllä varmasti, ite vähän sillain mjaa. Ollaan me oltu Markon treeneissäkin kerran jo, ja hyviä vinkkejä saatiin ohjattuun ja luoksariin.

Ohjatussa-opeta oikea ja vasen.

Tapoja siihen:
  • kupeilla edestä, missä oikea, odota että katsoo oikeaan ja palkkaa.
  • koira valmiina merkillä, heitä kapula, muut valmiina
  • saa vahvistusta että siellä on jotain
  • seuraava aste-kapula repun, tms taa, haettava vaikkei näy
Luoksari:
  • pannasta seis, ei saa liikkua kun vetää
  • työnnä takaa, kun vastustaa-etupalkalle vapautus
  • jätä koira istumaan, aika lähelle itseä viiva, siihen pysähdyttävä, itse kyykyssä käsissä nami
  • rakenna jännite stoppiin: sen jälkeen kun stopattu, niin palkka eteen ja pidä pannasta niin että vetää eteen 
Seuruussa tullut rutiini käännöksiin, teekin 360 asteen käännöksiä. Pyrkii pitämään paremmin paikkansa.

Tähän väliin on pakko laittaa Kimin dronella kuvattu video, se kerrankin tuli treeneihin mukaan. Tässä näkyy, miten Jeculla kyllä kontakti pysyy ja siitä olen ylpeä. Fiollakin hyppii selän päälle, eikä välitä mitään. Hieno mies <3

 Sitten meillä oli elokuun lopussa Oili Huotarin tokokoulutus, jonka järkkäsin schapeille. Oili on kyllä aina loistava, pitäis mennä hänen kurssilleen, ei tästä muuten tule mitään. Itekseen ei tule treenattua, kun vaan laiskottaa, ja tällä hetkellä agi on niin kivaa, eikä se vaadi hirveästi noin niinkuin treenin kannalta. Suurin syy tällä hetkellä on se, että jo ajatus siitä että pitäisi rakentaa tuo ukkeli koevalmiiksi evl:n on niin laaja, etten edes jaksa ajatella mistä lähteä. Pitäisi vaan tehdä pikku juttuja, eikä (vielä) ajatella sitä kokonaisuutta. Tämän treenin jälkeen olikin taas pikkusen innostusta, kunnes se taas muista kiireistä johtuen jäi. (tätä kirjoittaessa, laitoin samantien ilmon kurssille, jesh. Ei kehtaa olla treenaamatta kun menee Oilin eteen esiintymään :D) Ja kovasti olisi ajatuksissa rotumestiksiin osallistuminen marraskuun lopussa.

Nomutta, Oilin kanssa tehtiin "kisanomainen", jotta nähtiin missä mennään. Tosin, nyt pitää antaa Jeculle sen verran armoa, että jos sen kanssa ei olla edes juurikaan treenattu, niin ei voi vaatia täydellistä suoritusta.

(kaikista Jecun kuvista kiitos Henna Mattilalle!)


-seuruu; juoksussa väljä, vähän paikka elää, normikäynti ok. Kontaktia piti suht hyvin. Enemmän kriteeriä tähän! (koko seuruuseen, toim.huom.)
Kieli keskellä suuta, kun peruutetaan :D Tämä kyllä toimii, käännöksineen kaikkineen!

-luoksetulo; hyvä odotus + vauhti, jäävät venyivät. Suora loppupa, hyvä!

Kuvasarja luoksarista, todistettavasti se kyllä jopa katsoo mua tässä, että ei ihan reikä päässä tule, vaikka siltä vaikuttaiskin :D
sivulle!! :D

-zeta; seuruussa edisti alussa, stop venyi, samoin istu, maahan ok.Hyvät kulmat, asennot kaikki oikein!
-ohjattu; vähän putosi odottaessa. Ei olisi pysähtynyt merkille, mutta kuunteli. Autettuna ok.


-ruutu; lähti ohjatun kapuloille, väärä suunta, sitten ok ruutuun. Reipas sivulletulo.
-kaket; suht hyvä tekniikka, ei kuullut yhdessä kohtaa käskyä.
-tunnari; reipas vauhti, otti väärän (:0)
-kiertohässäkkä; jäi kiinni ohjaajaan, autettuna kiersi.
Taas huomattiin, se, että kun herra ei saa palkkaa, niin alkaa töniminen, suu auki sivulle tuleminen (kolauttaa hampaillaan käteen, ei pure mutta huomauttaa, että missä mun palkka). Siis tehtiin tuo kaikki palkattomana, jota ei olla treenattu/tehty viime vuoden syyskuun jälkeen, että sinänsä....Saatiin taas kyllä kehuja siitä, miten hyvä koira Jeccu on, mutta on se vaan piru vahvaluonteinen. Näkyy tekemisessä heti, jos se on saanut olla kuin elopellossa. Sitten sen hanskaan saaminenkin vie kyllä hetken. Hyvä siitä tulis, kun vaan nyt saisin säännöllisyyttä tähän touhuun! Kun katsoin noita kuviakin nyt pitkästä aikaa, niin mikä into ja ilo sillä on tehdä. Olishan se rikollista pitää tuommonen koira sohvaperunana.

Oilin koulutuksessa oli mukana myös Jipon pentu Pomppaloikan Rillumarei, eli Sulo. Siinä on samaa vahvuutta luonteessa kuin Jecussa, ja Oili kävi mullekin erikseen sanomassa, että muistuta olemaan topakka tuon koiran kanssa. No minä muistutin Anua. Hirmu kiva harrastuskoira kyllä, agilitykin luonnistuu mainiosti, en osaa sitä kännyvideota tähän liittää. Kontakti ja keskittymiskyky kyllä loistava, hyvällä mallilla on heidänkin treenaus!

Pitää laittaa tähän kuvia myös, Sulo seuraa:


Ja pakko oli ottaa söpöilykuvakin:


Ja tässä sitä vahvuutta: mitenkäs se olikaan sen kapulan luovutuksen kanssa??? :D
Kommentit