Timon treenit jatkuvat


Tämä olikin kiva treeni, sai taas uusia tilanteita kokeiltavaksi. Alkuun menin tuonne suoran putken "yläpuolelle", ei ollut edes ajatusta mennä edessä tarjolla olevaan putkeen, kun minä jo liikuin hypylle 3. Toinen vaihtoehto olisi ollut ottaa toiselta puolelta, jolloin koira olisi putkesta nähnyt ohimenevät kintut ja kääntynyt sillä hypylle 3. Mutta meillä lisätreeninä hypyn 24 leijeröinti, hyvin irtosi kolmoselle. Hypylle 6 saksalainen, ja tuossa jatkossa kokeiltiin muutama kerta että oltaisiin leijeröity A, mutta tässä tuli taas esille se, että Jippo irtoaa helpommin hypyille kuin putkeen. Ja aiemminkin huomattu, puomin alla olevat putket ei "houkuttele" sitä niin kuin irrallaan muista esteistä olevat putket. Onko tuossa joku hahmotusasia vai mikä? Putkesta 8 tullessa, kirmati kirmati tekemään esteelle 11 vastis, jolla kääntyi nätisti, ja tässä taas oli helppo irrottaa kaukaa esteelle 13, huutelin vaan putkeen putkeen ja 15 pakkovalssi. Tuota hyppyä 16 sitten taas mietittiin, että kumman kautta kierrätys Jipolle parempi. Tässä taas Timon tarkka huomio Jiposta: Esteen oikealta puolelta kierrätys: Se kun tykkää lukittaa esteitä, ja tuolla nurkassa ei ole mitään, niin siinä kuluu aikaa, kun se vaan hakee katseellaan, että mikä este, mihin mennään? Toisen kautta kierrätettynä, kiihdyttää, kun näkee esteen, plus siitä sai keinulle vähän paremman lähestymiskulman. Keinulle taas jätettiin suorittamaan, 18 pakkovalssi. (näitäpä tuli nyt treenattua, harvoin käytän kisoissa, mutta voisi ehkä jo tätäkin ohjausta siellä käyttää, hyvin kuitenkin sille toimii). Puomilta kepeille viennissä Timo halusi, että jään keppien "yläpuolelle", jotta saadaan tuohon haastetta. Eli merkkasin sille ekan välin, ja onnistuipa hyvin! Tätä ollaan treenattu kerran Marko Mäkelän treenissä, ja hienosti Jippo osasi <3

Keskusteltiin myös seinääpäin kepittelystä, tuossa kun sekin treenin mahdollisuus just sattui olemaan. Siihen vinkkejä, ja sittenpä meidän aika oli käytetty. Olipa mahtavat treenit, edellisellä kurssilla en päässyt kuin kerran treeneihin, ja ai että harmitti.

Se treeni olikin muuten tämä vk 32, ei tainnut aiemmin ollakaan tallessa. Tässä kohta 10-13 oli se juttu, eli puomilta putkeen, irrotus kaukaa hypylle 11, 12 hypyn ohi vasenta puolta, tekemään vastis 13:ta. Ja haasteen toi kepeille vienti, kun tuo hyppy 4 ohitus ei meinannut onnistua millään. Siinä Jippo vaan halusi ottaa sen seuraavan esteen, se ei pelkästään käskyllä keppejä hae. Eli 15 vastis, käskytys siihen ohjaavaan käteen, ja sitten vasta kepeille. Muuten haki aina hypyn 4, millä ohjauksella tahansa. Nämä on niitä jäätävän hyviä huomioita treeneissä, ihan korvaamatonta! Mitään muuta ihmeellistä tässä ei tainnut ollakaan. Joo, keinun suoritti hienosti itekseen, tuossa kun oli tosi ahdas väli, taisin olla sekä siinä sen edessä sekä takana kertaalleen. Leijeröitiinköhän me puomi kertaalleen, ainakin oli tarkoitus. Nou problem. Tässä treenissä myös se korvaamaton huomio, että me molemmat ollaan skarpimpia, ja mennään kovempaa, kun mä käskytän kunnolla!


Kommentit