Saanko esitellä......

...seuraavan Pomppaloikka-pentueen isän, joka on upea ja monipuolinen harrastuskoira Osbourne av Ulfsäter Ruotsista!
Osbourne on 3-vuotias uros, s. 2.6.2013, ja on nuoresta iästään huolimatta jo ehtinyt vaikka mitä. Se on Ruotsin muotovalio, joka siitä tuli heti kaksi täytettyään, Ruotsin jälkivalio, sekä sillä on rallytokosta koulutustunnukset RTK1 ja RTK2. Harrastaa myös tokoa, muutama kerta siinäkin jo kilpailtu. Terveystulokset kunnossa, lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät ok, gPRA++ (eli terve, ei kantaja). Jippo on perinnöllisesti terve, joten pennut eivät voi olla kuin terveitä, ei kantajia. Osbourne on myös jalostustarkastettu hienoin tuloksin, itse asiassa aivan samoin tuloksin kuin Jippo. Osbourne on 46 cm korkea, kevyt uros. Pikkusen sillä on mun makuun liikaa karvaa, mutta kaikkeahan ei voi saada ;) Jippo sitävastoin ei onneksi ole niin runsasturkkinen.


 Osbournesta omistajansa Annikan kertomaa: "Osbourne is a working dog, definitly - his mentality is amazing and thats why we can do all sorts of stuff. He is always in a good mood. No fears. A thinker/philosofer. Maybe we never become "the best" in anything but he is going to be great in a lot of various disciplins - a perfect allround dog, the best (I think😉) and the best friend anyone can wish for."
 
Tässä yhdellä silmäyksellä tulevan pentueen sukutaulu kolmessa sukupolvessa; esi-isien kuvat, terveystulokset ja mahdolliset luonnetestitulokset. Tulevan pentueen sukusiitosprosentti viidellä sukupolvella laskettuna 0,391 %. Yhdistelmä täyttää Schapendoes ry:n jalostusohjeet.Tässä onkin se suurin syy, miksi käänsin urosta etsiessäni katseeni tuonne Ulfsäterin koiriin, ne ovat terveystutkittuja, pidän niiden ulkonäostä ja kuulemani mukaan luonteetkin kohdallaan. Camagis-koirien ulkonäöstä pidän myös kovasti, niitä harmillisesti ei ole kovinkaan paljon tutkittu, joten tässä saan sitten sekä että. Fozzy-isä harrastaa sekä agilityä että tokoa.

Kuvia Osbournesta harrastuksissa:

Tämä kuva saa mut kauhean iloiseksi, schape-energiaa rallytokossa :DOsbourne relaa hienosti odottaessaan ravintolassa.
Tuore jälkivalio (17 kk iässä!) Osbourne, iloisen omistajansa Annikan kanssa :)


nam nam, sorkka suussa jälkitreenin jälkeen

Osbournen isä Fozzy av Ulfsäter:Sekä äiti Camagis Xanti:


Huvitti kun Annika kysyi, että mistä löysit Osbournen, tai että siis osasin sitä kysyä. No, salapoliisityötähän tämä, somesta katselet kuvia, sitten kyseisen kennelin sivuilta koirien selailua. Pidän Osbournen sisaruksista, isän Fozzyn sisaruksista, ja äiti Camagis jättänyt myös kivaa jälkeä. Joten siinähän sitä, sitten vaan lisää etsintää, kuka koiran omistaa, kyselyä että antaisiko hän sitä jalostukseen ja jännittämään että heltiääkö lupa. No sehän onneksi heltisi, kovasti oli Annika vaikuttunut myös Jipon tuloksista, ja tykkää että on harrastuskoira.  Osbournella on ennestään kaksi pentuetta, yksi Ulfsäterin kenneliin (tänä kesänä, nekin melko näppärän näköisiä, kuvista päätellen) ja yksi Happiest Tailsiin Ruotsissa. Helpottava tieto, ettei ainakaan sen puoleen turhaan ajella Trollhättaniin, eli Peikkohattuun, niin kuin Kimi sanoi. Roadtrip tiedossa siis ensi talvena, olen kyllä aika innoissaan tästä yhdistelmästä! Jos sinäkin innostuit tästä yhdistelmästä, laita sähköpostia osoitteeseen tuijalaurila @ hotmail.com.

Kommentit