Lahden pentunäyttely 23.10.

Lahdessa oli viime sunnuntaina pentunäyttely, ja ilokseni sinne innostui lähtemään peräti 5 Lappalaista! Aika hyvin seitsemästä pennusta, enkä edes mitenkään tuota näyttelyä tuputtanut :) Pennut täyttivät siis juuri perjantaina sen 5 kk, että osallistuminen oli mahdollista. Purennat oli kaikilla vähän sinnepäin, yhdellä tuplakulmuri, (joka sitten tiistaina jo putosikin pois) yksi jolla on yksi ainoa kulmuri, ja tällä hetkellä sitten vielä lievä yläpurenta, joka on tullut ihan justiin, aiemmin ollut ok. Luulenpa että se vielä takaisin muuttuukin. Yhdellä oli hammas nurinperin, ja illalla ne molemmat yläkulmurit sitten putosivatkin pois. Kellään ei kaikkia hampaita suussa, niinkuin ikään kuuluukin. Hyvä reissu siis, ainakin ylimääräisistä hampaista pääsivät eroon :D

Moni oli ensimmäistä kertaa "virallisessa"näyttelyssä, vaikka epävirallinenhan tuo pentunäyttely vielä on. Yritin vähän avata jutun juonta, mutta nopeaahan se siinä tietysti on, eikä jännitykseltä ehkä ihan ehdi sisäistämään mitä tehdään, josta syystä olisin toivonut kehikseltä pikkuisen enempi kärsivällisyyttä, monihan on noissa pentunäyttelyissä ekaa kertaa ekan oman koiransa kanssa.

Pojat siis aloittivat, ja ensimmäisenä Milo. Se onkin jo käynyt muutamaan otteeseen mätsäreissä harjoittelemassa, ollut jopa BIS3kin. Sanna esitti raitahännän hienosti, yhtään huonoa kuvaa ei tästä parista tainnut tulla.


 Seuraavana oli vuorossa Eppu, jolle värvättiin handleriksi Suvi, ja pro:na sai Epun kulkemaan myös kauniisti.


Sitten Stiina ja Reino, joka melkoisena alfauroksena on varmaan yhtä hankala kehässä kuin Jeccu. Stiina ei ole aiemmin kehässä ollut, eikä myöskään Reino, joten se oli vähän sitä mieltä, että jotain muutakin vois tehdä. Hyvin Stiina suoriutui, sai menemään ravillakin ukkelin, vaikka se pari hienoa pomppaloikkaa esittikin :)

Pojat siis käyty läpi, järjestys lopulta Eppu, Milo ja Reino.Tosiaan, tuomarina oli Marja Talvitie, jonka kehässä en ole koskaan ennen ollutkaan. Pikkuisen siellä ihmiset kritisoi outoa arvostelua, KP:t oli kovin tiukassa. Enpä oikein tiedä, miten paljon parempi arvostelu Milollakaan olisi pitänyt olla, kun siinä luki näin:


Epun arvostelu:
Reinon arvostelu:

Sitten siirryttiin tyttöihin, ja ai kun pikkusen harmitti, jotkut ihmiset tulivat juuri kyselemään rodusta, joten tyttöjen osuus meni vähän ohi. Tietty kiva kun ollaan kiinnostuneita, mutta olisin niin halunnut nähdä tyttöjenkin koko ensiesiintymisen. Kuviakaan ei montaa siksi ole.

Ensin Fiolla, ja silläkin pro-juniorhandler Matilda. Marikan blogissa oli onneksi pikkuinen video, ja hienosti tytöt kyllä menivät! Varastin sen surutta tähän :D Iloista meininkiä, niinkuin pitääkin. Häntä viuhuu hulluna :) Videolla näkyy onneksi myös Englan pomppaloikat, hyvin sekin menee, Reijakin on käynyt muutaman kerran mätsärissä treenaamassa. Fiolla oli tytöistä ykkönen, hienolla arvostelulla. Sekään ei silti KP:tä saanut.Fiollan arvostelu:
Englan arvostelu:

 Ja kun pentuja oli niin monilukuisesti paikalla, ilmoitin toki myös ihan ekaa kertaa kasvattajaluokan näyttelyyn. Toivottavasti ei viimeistä kertaa ;) Fiolla jätettiin tästä pois, koska se on niin paljon pienempi kuin muut, näytti ryhmä tasaisemmalta. Minä vein sitten Reinon kehään, kun mulla enemmän esittämiskokemusta kuitenkin on, helpompi mun tuossa ryhmässä esittää. Hienosti pipanat tästäkin suoriutuivat, ihan saa ylpeä olla.


Jotenkin tuntui sitten erikoiselta, että kun kukaan yksittäinen pentu ei KP:tä saanut, niin kuitenkin kasvattajaluokassa ryhmänä se saatiin. Se arvostelu tässä, en tullut kuvanneeksi sitä:
" Tasainen ryhmä hyväntyyppisiä ja -kokoisia schapendoeseja. Tulossa hyvät karvat, hyvät päät. Suut ja liikunnat saa vielä tasaantua." No juu, saattaahan ne just viiskuiset pennut olla himppasen löysiä sieltä täältä :D Muistan kun Jecullakin aikoinaan pentuarvostelussa luki, että pitää saada lisää massaa. No, varmaan 7-kuinen uros vielä sitä saakin. Ihan kamalaa, jos sen ikäinen uros olis täydessä lihassa jo.

Ihan mielettömän iso kiitos aktiivisille pennun omistajille, ihanaa kun pikkuiset näyttelyyn toitte! Eiköhän näitä epeleitä tulla jatkossakin näyttelyssä näkemään :) Hienoja pentuja näistä on tullut, ei ollenkaan hullumman näköisiä ja varsinkin luonteet on super. Kukaan ei tuossa metelissä ja hulinassa mennyt häntä koipien välissä, rohkeasti eteenpäin vaan ja tutustumaan uusiin asioihin. Mahtavaa!!

Jätettiin sitten ryhmäkehät väliin,  ja lähdettiin mieluummin juoksuttamaan pennut. Hain vielä Jipon leikkimään lastensa kanssa. Tässä muutama kuva siitä riemusta:

Eppu

Engla ja Fiolla, tässä näkyy se nurinperin oleva kulmurikin :D

Reino

Engla ja Eppu

Fiolla ja Reino

Reino
Engla ja mäykky Elvi, suosittu leikkikaveri

Milo

Fiolla ja Elvi
Reino ja Engla, takana Fiolla

Milo ja Reino

Hauskaa oli, kaikilla kuulemma väsynyttä populaa sitten kotona :) Onneksi kuukauden päästä nähdään taas, silloin mukana onkin kaikki 7 pentua, meillä on Pomppaloikka-päivä tiedossa marraskuussa. Tasan puolivuotiaat sitten biitles-tukkineen tutustuvat eri lajeihin meidän hallilla.


Kommentit