Kirkkonummen kisat 2.10.

Eka rata hyppäri
Tämä rata on (kai?) Henri Luomalan, tätä maksitkin meni, Minna hieman joitain hyppykulmia medeille käänteli. Kaikki radat piirtelin ulkomuistista ite, että niiden kulmat ei välttämättä ole juuri noin. Suuntaa-antavasti kylläkin.

Kolmoselle valssi, kutoselle valssi, siellä ah niin ihanan kutsuva putkenpää, mutta sain käännettyä kepeille. Kepeiltä tosi tiukka käännös renkaalle, mietin että tässä on tärkeämpi mennä kepit kunnolla loppuun asti, ettei jätä kesken, jatkossa mulla ei ole hätää. Koska: rengas, siitä lähetys hypylle-putkeen ja minä jo leijeröimään hyppy 6 ja vastaanottamaan hypyn 11 taa. Siinä piti ottaa huomioon tuo hyppy 18, koska linjahan oli suoraan sinne kun tuolta kulmasta tultiin, pikkasen vastaista että kääntyi pituudelle. Seuraavan hypyn jälkeen Jippo oli menossa tuonne loppuhypyn suuntaan, en tiedä miksi? Mun rintama varmaan jotenkin siihen suuntaan. Onneksi ihan lähellä ei ollut mitään suoritettavaa estettä, ja kauniisti kiljumalla :D, ja muutaman Jipon pyörähdyksen jälkeen, sain sen tulemaan  hypylle 15. Esteelle 17 vastis, siitä tarkasti loppuhypyt ja loppusuora, ja maalissa nollalla!! Jihuu!! Meidän kolmas sm-nolla siis taskussa.

Ilman sitä pyörimistä, oltais oltu vielä korkeammalla tuloslistoilla. Ei huonoa menoa ollenkaan! Jippo on ollut nyt ulkokisoissa ihan liekeissä, ja tuollahan on kanssa kivituhka-alusta josta se näyttää tykkäävän. Saas nähdä, kun siirrytään talvikisoihin keinonurmelle, että miten käy.  Toki ne laajat kaarrokset antaa turhaan etumatkaa vielä muille, mutta eiköhän tässä niitäkin saada pienennettyä, kun mä opin ohjaamaan vielä paremmin.


Toka rata agi

Tässä meinasin vaipua epätoivoon, kun näin tuon että A:lta pitää kääntyä hypylle ja taas putki ah-niin kutsuvasti tarjolla. Tästä tuomari sanoikin, että arvaappa minkä takia hän tuommosia laittaa, kun pari sanaa radan jälkeen vaihdettiin. Testaillaan niitä juoksukontakteja sitten ;) Paria vaihtoehtoa tuohon mietin, mutta tajusin että en kyllä niihin ehdi. Yksi olis ollut se, että olisin juossut A:n oikeaa puolta, ja leikannut sen linjan, ettei olis mennyt sinne putkeen. Toinen oli se, että meen merkkaamaan tuon esteen kulman ja pakkovalssilla yli. Mutta joo, ne vaihtoehdot poistui siitä syystä etten olis niihin ehtinyt. Päätin sitten, että on sen nyt vaan tultava kun komennan.

Yhtään ei tuossa kättä saanut nostaa, eikä edes liikauttaa sinne putken suuntaan. Kun olin saanut sen huomion, niin sitten kierrä ja saksalaisella yli, vitonen takaa, ja siihen olis pitänyt tehdä valssi että olisin ollut paremmissa asemissa jatkoon, koska: sitten hirveetä vauhtia ohjaamaan kepeille, ja mä olin muurin ja hypyn puolessa välissä ehkä, kun Jippo oli putkessa :D Tähän olis pitänyt tehdä vastakäännös tolle hypylle, että olis kääntynyt kepukoille. Tämä oli selkeästi semmonen olis-pitänyt-rata. Tätä kohtaa on pakko päästä treenaamaan. Mutta selvitin tuon alun sentään!

Kutsuin sen putkesta kepeille, tuossa oli kanssa tiukka käännös, ettei valkkaa 5-hyppyä, sitten olikin takaa-takaa-takaa, ja olin ihan myöhässä ja meni ihan plörinäks nämä. Pyysin jo koiralta anteeks, kun sössin ihan huolella. Jatkettiin siitä sitten puomille, putkeen, ja onneksi (!) se hylly tuli aiemmin, koska se olis tullut sitten täällä toka vikalla hypyllä, Jippohan painoi suoraan maalihypylle, eikä ollut näkevinään mun ohjausta hypylle 18. Toki ollaan nyt treenattukin loppusuoraa, mutta ei se korvaansa lotkauttanut, kun yritin tehdä niistoa tuolla. Hyppeli sitten muutamaan kertaan tuon vikan hypyn iloissaan eestaas :D Hirvee rata.

Kolmas rata agi

Tätä rataa ennen mä psyykkasin itteäni autolla, sä osaat, Jippo on taitava, ole tarkka, ja muista ne kohdat jotka vaatii erityisesti haltuunottoa. Matkahan meinas tyssätä jo puomin jälkeen, kun Jippo oli painamassa suoraan näkyvissä olevaan putkeen. Taas kauniisti kiljumalla sain sen pysähtymään ja kääntymään. Meillä muuten on näköjään nykyään juoksupuomi, ei edes yritystä pysähtyä sinne. Ja tässä tuli se kontaktivirhe, kun yritin jarruttaa vauhtia. Yleensähän se sillä ottaa kontaktin kisoissa. Juuei nyt. Otti semmoisen laukka-askelen ettei osunut kontaktilla, ja fokus putkelle. Justiin lähtöalueella treenasin tarkoituksella "käteen tulemista", ja varmaan sen johdosta se jopa kuunteli, ja just ennen putkensuuta kääntyi mua kohden. Siinä taas kului aikaa hukkaan, kun taisteltiin suunnasta.

Hyvä huomio tässä: Jippo menossa putkeen, ja mä juoksin sitä vastaan, ja silti meni sinne! Jesh! Jotta siis ehdin tekemään valssin kepeille, ettei taas menis tuohon ihanasti juoksusuoralla olevaan kutsuvaan putkenpäähän. Kääntyi hienosti, pystyin jättämään suorittamaan, siinä oli puomin pää todella lähellä, jonka olis voinut valkata, ja tässä se syy miksi treenasin sitä haltuunottoa, merkkasin kasin kulman, pakkovalssilla yli, vähän niinkuin jaakotuksella putkeen, en liikkunut tuossa yhtään, kun taas toinen hyppy niin lähellä, ja Jippo helposti nappaa tuon viereisenkin hypyn tuommosissa tilanteissa. Saatu pari hyllyäkin justiin noista kohdista. Nyt kääntyi hienosti, Sitten taas päivän teema x 2, eli takaakiertona hypyt, ja siitä A:lle.

Sitten tuli taas semmoinen kohta, mitä kukaan muu ei tosiaan ees yrittänyt :D Tuomarillekin tuli kiire mennä alta pois, kun huomas mitä oon tekemässä. Tuskailin tuota loppua, että miten ihmeessä mä sen teen, tarjolla putkenpäitä ja vaikka mitä ja moneen kertaan. En ole ikinä tätä Jipolle edes treeneissä kokeillut, mietin että tiputtaako riman, mutta aattelin, että mitä hittoa-riskillä vaan ja kokeillaan! Eli lähetin putkeen, tein vastakäännöksen heti A:n jälkeen, juoksin tuonne kohtaan vastaanottamaan, mihin hienosti laitoin tuommosen pikku-ukkelin. Hyvin muuten kerrankin kääntyi putkesta Jippo katsomaan, että mihin se meni? Kutsuin, tein sille jarrun tuolle hypylle 15 ja 16 valssi ja puomille. Eikä tiputtanut sitä rimaa! Kuvittelin tekeväni 18 hypylle samanlaisen merkkauksen kuin kasille, mutta Jippo juoksi puomin kauniisti suoraan hypyn taa, jolloin mä vaan ohjasin sen takaisin yli ja vikalle hypylle. Olihan muuten ihan sikahaastava rata, ja olinpa hemmetin ylpeä että siitä suoriuduttiin! Muuten kuitenkin ihan sujuva rata, lukuuottamatta sitä ekan puomin jälkeistä elämää. Toki vauhti aina hidastuu, kun pitää kunnolla näpissä, mutta rataprofiili kyllä sen vaati.

Tuloslista tältä radalta oli nimittäin tämän näköinen, tasan yksi puhdas nolla! Oltiin ihan viimeiseen asti kolmantena tuolla tuloksella, vika koirakko pudotti neljänneksi. Aika liki muutes ollut nuo sertit parissa viime kisassa, ei olis eilenkään vaatinut kuin yhden puomin kontaktin ja jonkun pienemmän käännöksen, (tai sen keskustelun poiston, missä mietittiin tullaanko mun ohjaukseen, vai mennäänkö putken väärään päähän, siinä paloi aikaa ainakin pari sekuntia), niin oltais semmonen saatu...dammit. Voittajan koira teki kaunista pienikaarroksista rataa, ja vauhdikasta menoa, että tällä radalla ei kyllä tuon kovempaa olis hirveesti mentykään. Mutta tästä on kyllä loistava jatkaa taas seuraaviin kisoihin! Oikeen nyt harmittaa, jos Jipon juoksut alkaa kohtapuoliin, niinkuin niiden laskujen mukaan pitäisi. Tosin en tiiä, miten tuo pennutus siihen vaikuttaa, siirtyykö ne mitenkäkin pitkälle sen takia. Kyllä se jo merkkailee sen oloisena, ja pojatkin jo vähän on kiinnostuneempia sen peräpäästä kuin normaalisti. Juoksujen jälkeen voi sitten pitää kisataukoa, se kun ei ole silloin parhaimmillaan. Kuukauden sillä kestää palata normaaliksi, kun se tajuaa että ei tässä nyt raskaana olla. Ensi viikonloppuna Sipoo ja sitä seuraavana oman seuran kisat, ihan mahtavaa!!


Kommentit