P-haun kisat 18.9.

Viime viikonlopun kauniissa syyssäässä oli taas lähikisat, tällä kertaa Pennalassa P-Haulla. Tuomarina Hilpi Yli-Jaskari hyppärillä, ja tuomariharjoittelija Satu Laru agiradoilla. Kaikki radat mukavia, juostavia ja sujuvia. Tykkäsin. Kuvasin myös maksien hyppärin, kerrankin pääsi katsomaan niiden radan ennen omaa. Minit ja medit vuorotellen, joten niistä ei kuvia. No, medeistä nyt ei muutenkaan olis tietty, mutta ei siis mineistäkään. Seuraavana päivänä pyysin Kimin kentälle, tein tuon saman tilanteen sinne mistä tuli hiton kivoja kuvia, ja eikun ukko räpsimään. Tämmöisiä se sai aikaiseksi :) Ei huonoja! Ihanaa saada Jipostakin aksakuvia, siitä kun ei niitä paljoa ole.

No mutta siis, *radathan* meni taas yleisesti ottaen tosi hyvin, pari pikkuvirhettä taas vei nollat...Ekalla radalla keppivirhe, se hitto kun vaan ei malttais niitä tehdä, hyppää toka välistä taas pois. Tämä on ollut ihan koko sen "pitkän" kisauran ajan ongelma. Ja kun treeneissä ei tee väärin, niin en vaan tiedä mitä muuta tuohon voi tehdä, kuin treenata, ja saada sitä kautta rutiini niihin. Kisatunnetta en kuitenkaan sille treeneissä saa aikaiseksi. Kahdella seuraavalla radalla tekee hyvät kepit, vikalla jopa hakee semmoisesta avokulmasta ne itse, jota epäilin sille vaikeaksi. Ei näköjään ole, vaan se malttamattomuus. Toki myös törmää kisoissa aloituksessa keppeihin, aina kuuluu semmoinen -uh- kun aloittaa kepit. Ei myöskään siis tajua hiljentää vauhtia siihen aloitukseen. Luulis että jo tuntuu sen verran, että seuraavan kerran muistais, mutta ei.

Toinen virhe, mikä tuli esiin kerran Rukalla, ja nyt tuolla P-haulla. Ei siis irtoa hypylle, josta ei näy kuin kohtisuoraan siivekkeen pääty. Näkyy tuosta videolta mitä tarkoitan, jotenkin huono selittämään tämän. Yksi kerta vois olla joku fiba, mutta eihän se tosiaan tätä osaa ollenkaan. Eli treenilistalle siis! Kun muuten kyllä irtoaa hypyille tosi hyvin. Tästä siis toka radan vitonen, joka olikin ainoa virhe. Luulin kyllä että saatiin myös sitä aiemmin kieltovitonen, kun Jippo teki pyörähdys-pompun mun ohjauksen takia. Mutta ei siis tullutkaan kuin yksi vitsku. Ja tuon kiellon jälkeen tulee ihan hiton sujuva kohta, persjätöllä hypyt menee ihan luonnostaan matkalla, ja kepukoille meno loisto. Uh-in kera ;)

Vika rata olikin sitten Jipon omaa radanlukua, pysähtyy jopa puomille, mutta jatkaa siitä suoraan putkeen, vaikka rata olisi jatkunut siitä sivuun hypylle. Lukitsi putken jo ajat sitten, ja päätti että sinne mennään. Seurakaveri tuumas, että sen näki kilsan päähän että oli jo päätöksensä tehnyt.

Loppusuorat melko ok, käytiin niitä justiin treenaamassa, kun muistelin että oltiin aiemminkin Hilpin radoilla, ja siellä kaikissa oli pitkä loppusuora. Ja kannatti, niin oli täälläkin. Vois kyllä vahvemminkin lähteä etenemään, mutta tämäkin treenilistalla. Ei kuitenkaan käänny kyselemään että saako mennä, se on hyvä!

Aivan mahtavaa oli myös se, että Marika tuli samoihin kisoihin, ja toi Fiollan mukanaan. Sehän on siis mun toinen sijoitusnarttu, ja ihan mahtava tapaus onkin. Äitin kanssa vetivät pellolla väliajoilla rallia, sain ihania kuvia siitäkin. Äiti Jippo on vaan vähän tuhma, ei hiljennä vauhtia pentusen takia. No, kyllä se kohta perässä pysyy ;) Fiolla myös vaanii samallailla kuin Jippo, Marika sanoi että se on nyt lähiaikoina sen aloittanut. Hassu pikku paimenkoira.
kauniit <3
Käytiin myös Helsingissä maanantaina Reinon omistajien luona kylässä, siitäpä on kasvamassa komea poika! Pääkin on jo samankokoinen kuin äitillään, vaikka on vasta 4 kk-ikäinen. Häntä sillä on ihan huikean pitkä, schapen rotumääritelmä sanoo, että vähintään kintereeseen asti. Reiskan häntä on kolme senttiä yli tällä hetkellä :D Ihanissa maisemissa käytiin vähän kuvailemassa Reiskaakin, oli vaan jo sen verran myöhä, että laatu ei paras mahdollinen. Olipa kiva nähdä, kiitos kutsusta Venla ja Stiina!

leikitään!!!

Tarmo, Jippo ja Reino.


on mullakin hullu katse!

pohjavillaton mamma, osaa vielä näyttelyseisonnan sentään :D
Kommentit