Onhan me nyt treenattukin...

Sen mitä on ehtinyt, eli varmaan kerta viikossa kunnon treenit. Nyt kun loma alkaa, tahti tiivistyy. Ja päätin, että kunhan sm-kisojen liikejärjestys selviää, sen jälkeen teen tasan ja ainoastaan liikkeitä siinä järjestyksessä. Miten ne sitten onkaan jaoteltu, tehdään kaksi liikettä ja pois kehästä, palkka, uudet kaksi liikettä ja pois kehästä, palkka ja uudelleen kehään jne. Ja toivon että putkiaivo ei sitten ala ennakoimaan hulluna. Että oottelis oikein käskytkin, mutta sitä rutiinia ja varmuutta haen tuolla. Jäin pois porukkatreeneistä noitten pentujen takia, koska vakkaritreenit on hallissa ja vielä on viime syksyn/talven kennelyskäepidemia liian hyvässä muistissa. Myin yhden Oilinkin treenin pois sydän verta vuotaen. Kunhan ne pennut nyt täyttävät sen neljä viikkoa, niin katsotaan sitten uudelleen. Ulkotreeneihin meinaan uskaltautua tällä viikolla, mutta siellä on vaan pari tuttua koiraa.

Eli pari viikkoa sitten kun Jonna oli täällä, treenattiin oikein kunnon sulkeiset. Pojat olivat niin onnessaan, kun ymmärrettävästi jääneet vähän "hunningolle". Hulluna juoksivat ympäri kenttää sillä aikaa kun minä rakentelin systeemit. Tehtiin ruutua, evl kiertoliikettä, tunnaria, metskua, ja mitähän ihmettä vielä. Jonna kuvasi ihan mahtavia kuvia, tässä niistä osa.

Jecun seuruu <3


Menossa ruudun lähetyspaikalle:


Kajahtanut koira ruutuun :D
Ja se päivä, mitä en ihan heti uskonut näkeväni: Cassu menee kapulan yli kierrolle evl:n uudessa liikkeessä. Treenattu tätä nyt tasan kaksi kertaa niillä Pekka Korrin ohjeilla, ja toimii kyllä tälle koiralle kuin unelma. Ihan käsittämätöntä!! Ja menee vielä kovaa, aiemmin kun piti pohtia matkallakin että mitä pitäis tehdä, niin vauhtikin kärsi.Jeccu teki myös uutta liikettä, myös niiden Pekan neuvojen mukaan. Toimii. Eli joka treenissä tulee sille joka asento kierrolle kaksi kertaa, koska kaikki mahdolliset yhdistelmät tehdään sen kanssa joka kerta. Eli asento+kumpikin hyppy. Mutta putkiaivon helppous nähdään tässä: ei sillä ole aiettakaan tehdä muutakuin mitä käsketään. Kun kerran kierretään, sitten kierretään, jos istutaan, niin istutaan jne. Kapula saattaa jäädä näköjään matkalle, kun on liikaa vauhtia, eikä ehdi ottaa sitä kunnolla mukaan.


Jotain on myös tapahtunut Cassun seuruulle tässä tauon aikana. Sehän on aika tiivis! :O

Jeculle tehtiin myös evl-tyyliin tunnaria, Cassulle ihan törkeän vaikeita, Jeculle vähän helpommissa paikoissa. Molemmille laitettu siis tuolleen suora-kulma-suora-kulma-suora-tyyliin. Kauheen selkeä selitys, mutta kuva ehkä avaa tämän asian. Cassulle siis tuohon kulmaan eri paikkoihin, ja aina löytyy. Tämä on sille jotenkin ihan järjettömän helppoa. Jeccu meni niille kovaa, mutta hiljensi kunnolla kuitenkin haistelemaan. Joutuu tekemään enemmän töitä omaa etsiessään, mutta ei se väärää tuo sekään. Sille laitettiin vähän helpommin, noille suorille osuuksille.


Metskukin nousi Jeculla ihan ok, vauhti ei ole palauttaessa sama kuin mennessä, mutta ei voi mitään. En muista enää mitä kaikkea tehtiin, joka tapauksessa paljon ja hyvin :D

Seuraavalla kerralla ruutua taasen, sivulletuloa, paikallapysymistä vaikka huutelen käsky tms., seuruuta, peruutus vaatii lisähuomiota! Jäänyt pois iltaherkkutreeni, niin alkaa kääntymään kun tarpeeksi pitkään peruuteltu. Ohjattua, tähän alkanut tulla myös varmuutta, menee vauhdilla eikä joudu niin ajattelemaan. En muista mitä muuta.

Sunnuntaina käytiin tuossa läheisellä hylätyllä urheilukentällä, ruutu keskelle suurinpiirtein, ja lähetys kolmesta eri suunnasta. Eli lähes uusi paikka, käytiin eka kertaa tänä kesänä ja siellä on kyllä tilaa haksahtaa. Ihan super!! Kaikki olis olleet kokeessa ok, vetää oikeaan reunaan, mutta se on sen tyyli eikä haittaa. Koska on kuitenkin takana. Viimeinen toisto ihan super, suoraan keskelle taakse. Tajusin jopa lopettaa siihen! En tehnyt loppuosaa, jätin seisomaan joka kerta, ja palkkasin siitä.

Luoksaria, ihan ok, en laittanut keskimerkkiä, kun on sitä ennakoinut. Ihan ok siksi, että se nyt vaan ottaa sen kokoavan askelen käskyn jälkeen ja piste.

L-liike, istuminen ja seisominen. Hienot, ei kääntynyt mukana seisomisessa. Reippaammat mukaanlähdöt nyt, kun olen niistä palkannut.

Ohjattu, tätä tehtiin useampi toisto molemmille puolille. Kerran haksahti, taisi olla toka toisto, kun se kerran jo haettiin sieltä toiselta puolelta. Toisaalta tämä ei kokeessa haittaa, sehän tehdään vain kerran ;) Mutta joo, alkaa olemaan aika hyvä liike. Pysähtyy hyvin ja seuruu tiivistä, ei ennakoi pysähtymistä kun maassa ei merkkiä.

Kaket, avustettuna niin että maassa hihna. Mitähän näillekin on tapahtunut? Kun ei treenaa, niin menee paremmin? En tajua, mutta hyvä juttu joka tapauksessa! Olin 12 askelen päässä, joten olinpa tosi tyytyväinen näihin. Kotona illalla muistanut/jaksanut paristi tehdä. Siirtyy jopa sei-istu niinkuin pitää.

Huomenna tosiaan Markon koulutus, ihan mahtavaa päästä välillä ihmisten ilmoillekin!

Kommentit