Hei maailma!

Otsikkoon liittyen, pentuset alkavat avaamaan silmiään! Jotkut ovat avanneet jo kokonaan ja jotkut vielä vähän kurkistelevat maailmaa. Aloittivat "prosessin" jo toissapäivänä, ollessaan 9 päivää vanhoja. Tänä aamuna en ole vielä asiaa tutkaillut, kun nukkuvat niin kauniisti rivissä. Esa, eli uros nro 3, eli Jonnan "Borderskollieksi" nimeämä näyttää eilisillalta mallia, ja voi herranjestas kun söpöysaste kasvoi taas uusiin sfääreihin :D


On se pentuloota tarpeeksi iso aikuiselle miehellekin! Naurattaa kun Kimi on siellä aina kun silmä välttää.  Siellä Jipon kanssa yhdessä pentuja hoitavat :)


 Paksut pojat ylittivät jo 600 grammaa eilisessä punnituksessa, sekä lisäksi Jaska ja Bertta. Pikkulintu nosti hienosti painoaan myös, oli jo ihan liki 300 grammaa, ja eilen sitten oli vähän maha löysällä. Kimi sanoi eilen illalla että Jippo on sitä kovasti koko ajan siivonnut, no selvishän syy. Tänään jo  piristynyt ja paino lähtenyt taas nousuun. Mulla alkoi siis tosiaan työt eilen, "synnytysloma" ohi. Viikko pitäisi malttaa tehdä töitä, ja sitten alkaa kesäloma! Sitten saakin vaihtaa alusia urakalla, ja pitää laittaa toiseen päähän sanomalehtialuset, oppivat niille sitten tekemään tarpeensa. Naapurien iloksi täytyy käydä ratsaamassa meidän kadulla oleva lehtiroskis, meille kun ei lehteä edes tule. Vai pitäiskö mennä Karismaan, ettei kukaan tuntis :D Siilialuset ovat käyneet pareittain aina pyykissä, noita on mulla neljä. Yhdet aina alla ja toiset kuivumassa, onneksi kuivuvat nopsaan. Tosi kätsiä kyllä käsitelläkin, saa aina sen puolen alusen vaihdettua, missä pennut eivät ole. Kiitos vaan näistäkin tuliaisista Jonnalle!


Yllä oleva kuva otettu jo pari päivää sitten, kuvassa ylimmäisenä Esa, seuraavana Iita ja Jaska, sitten Antsa ja Vesa, taas alempi pari Hymypylly ja Bertta, ja alimpana Pikkulintu. Melkoisia mötiköitä jo alkavat olemaan tosiaan, nousevat huterille jaloilleen testaamaan niiden kantavuutta. Parhaita kävelijöitä ovat Antsa, Pikkulintu, Esa, Bertta. Tuo Antsa omistaa melkoisen vahvat takakintut, parilla potkulla menee lootan päästä päähän :D Haukkuvat ja murisevatkin jo, hupaisan kuuloista.

Vesan tyylinäyte nukkumisesta :)

Äitin kanssa nukkumassa Iita <3
Mammakoira pääsi parturiin, kammatessa siitä lähti tasan kaikki pohjavilla. Iho pilkistää niskastakin läpi, toivottavasti tuo päällikarva sentään pysyy. Onhan sillä tietty nyt viileämpikin, hyvä sinänsä sen itsensä kannalta. Että jos meillä on kalju koira vastassa, kun rakkaat pennunottajat tulette kylään, älkää pelästykö. Ne nuo karvansa imettäessä pudottavat.

Jipon normaali kuvausilme, sille kun sanoo "odota", niin lyö heti pään maahan masentuneena :D
Jipon antibioottikuuri (todennäköisin aiheuttaja sille Pikkulinnun mahan löysyydelle), on nyt ohi, eilen illalla viimeinen tabu otettiin. Jippo syö neljä kertaa päivässä, hyvällä ruokahalulla. Ihanaa kun siihen koskee, niin ei ensimmäisenä käsi kolahda kylki-tai lonkkaluuhun. Maitoakin tulee ihan hurjasti. Liikuntaa saa tällä hetkellä saman verran kuin pojatkin, ihana nähdä sekin, miten hyvässä fyysisessä kunnossa oleva koira palautuu tosi nopeasti synnytyksestä. Reilun viikon päästä pennut alkavat saada lisäruokaakin jo, joten eihän tässä hätiä mitiä.

Mulla on kauhea agilityn kaipuu, kun katselee kavereitten kisavideoita facessa, ja kun sm-kisat ovat ihan ovella jo....Täytyy tyytyä muiden suoritusten katseluun, ne kun tuossa meidän "takapihalla" melkein ovat. Ovatkin meidän seuran järjestämät kinkerit tänä vuonna, talkoissa käyn ja kuvailemassa koiria. Pohjoisen tytötkin tulevat tietty kisaamaan, näkee samalla Riikkakin lapsenlapsiaan ja toiselta puolelta lapsenlapsenlapsiaan :) Toivottavasti pitää näkemästään, minä ainakin pidän!

Kommentit