Nimipäivät ja muuta mukavaa


Vietettiin nimipäivät 3-viikkoispäivän kunniaksi, ja nimet ovat:

Pomppaloikan Napapiirin Sankari (uros 1.)


Pomppaloikan Kultakuume (uros 2.)


Pomppaloikan Pohjantähti (uros 3.)


Pomppaloikan Rillumarei (uros 4.)


Pomppaloikan Tie Pohjoiseen (uros 5.)


Pomppaloikan Revontulen Loimu (narttu 2.)


Pomppaloikan Noitarummun Lumous (narttu 3.)


Itse oon nyt kauhean tyytyväinen nimiin, kyllä mä niitä veivasinkin jonkun aikaa. Kun tosiaan halusin Lappiin liittyvät nimet, ja vielä jollain tapaa pennulle sopivat, ja hauskat ja tytöille kauniit. Että ei montaa vaatimusta taas...

Meidän pihasta loppuivat kukkivat kukat, joten piti siirtyä palloihin näissä 3-viikkoiskuvissa. Ensi viikolla mulle tulee kaksi "ammattilais"kuvaajaa, (sori Suvi ja Tea :D), joten ootellaanpa sitten hienoja posekuvia! Kauheet paineet tytöille ;) Voi olla että joidenkin hermot on niitä kuvia ottaessa koetuksella. Suvi sanoi että hänen hermo ei pala just koskaan. Toivotaan....

Mitähän sitä viikon aikana on puuhattu. No, ainakin on aloiteltu lisäruoan syöttö, ensin harjoiteltiin kermaviilillä (laktoosittomalla), ja jauhelihalla. Molemmat maistuivat ihan järjettömän hyviltä pentujen mielestä. Lihaa kun antoi, niin meinasivat imeä sormet samalla kurkkuun asti :D Nyt on penturuoka turpoamassa, kokeillaan päivällä miten se uppoaa. Vesa on ihan paras jo syömään lautaselta, se hokasi tuon homman ihan heti. Muut vähän harjoittelevat vielä. Syömisestä puheenollen, kyllä mammalle ruoka maittaa! Veti tänä aamuna kolme (!) kupillista ruokaa, söi yhden kupillisen, jäi katsomaan että vielä olis nälkä. Laitoin toisen kupillisen, ja sama reaktio. Kolmannen jälkeen lähti tyytyväisenä putsamaan partaansa mattoon. Mutta kyllä tuon hyeenalauman ruokkimiseen energiaa kuluukin, on se lisäruokinnan aloitus todella tarpeen. Jippo kun ei alun alkaenkaan missään nimessä ollut turhan iso. Niin joo, kaikki pennut painavat reilun kilon, jotkut vähän enemmän reilun ja toiset vähän vähemmän. Pitäisi keksiä joku uusi kuppi tuohon puntariin, ei tänä aamuna oikein punnitseminen enää onnistunut. Eivät pysy siinä kupissa yhtään.

Pentulaatikkoon on laitettu vessaosio, eli sanomalehteä jotta pissivät siihen. Hyvin toimii, sinne ne käy lirittelemässä suurimman osan ainakin. Sanomalehdistä alkaa olla huutava pula...Jippo hömelö käy siivoamassa ne sanomalehdetkin, jos en ehdi hätiin ja kerää niitä pois heti kun pissivät.ihan ei Antsalla vielä sujunut kovin mainiosti :D
On myös tosiaan tultu pentulaatikosta tutustumaan "suureen maailmaan", ensin vaan pentuhuoneeseen parina iltana, ja eilen otin sitten jo pentuset tuohon olkkariin mun kanssa illaksi telkkaria katsomaan. Meillähän kun on kuitenkin kohtuurauhallista, kaksistaan kun asutaan niin pitää saada niille vähän älämölöä ja elämää että tottuvat. Se äänicd pitäisi vielä hankkia. Kateltiin sitten Netflixistä kauhusarjaa, niin Jipon kasvattaja uhkasi soittaa Animalialle :D Eipä ne mitään siihen ohjelmaan reagoineet. Kateltiin vielä joku poliisisarja, missä ammuttiin ja muuta. Eiköhän siinä ollut yhdelle illalle. Puoliltaöin siirryttiin makuuosastolle, kaikki omiin "lootiinsa" ihmisiä myöten.

Cassuunkin tutustuivat jo, eivät ihmetelleet ollenkaan toista koiraa. Cassu on niin kiltti ja hyvä pentujen kanssa, että sen uskaltaa antaa olla ihan vapaasti siinä. Nauratti kun Iita yritti leikkiä sen kanssa, niin pomppi karkuun :D Jeccua en ihan luota, se on niin urosta niin urosta. Eikä kovin ihastunut pentuihin ole muutenkaan. Haistaa kyllä nätisti mutta näkee että en nyt niin tästä välitä. Kauheasti sitä ne kiinnostaa, mutten oikein tiedä millä mielellä. Joten suotakoon sille rauha toistaiseksi. 

Hurjan paljon ne ovat nyt taas kehittyneet, tappelevat leikisti, murisevat, ja haukkuvat ihan oikeilla koiran äänillä :) Liikkuminen on päivä päivältä sujuvampaa, ja tänä aamuna jo muutama yritti kiskoa housun lahjetta. Edelleen niillä hampaattomilla suillaan :D Loppuun sekalaisia kuvia muutamalta illalta. Tuntuu että tulee kuvattua samoja koiria, ne taitaa olla sitten aina siinä kohtaa hereillä kun ottaa kameran esiin. Täytyy seuraavaksi oikein erikseen kuvata niitä jotka on jääneet vähemmälle.

Bertta

Esa

Bertta

Esa mamman tassuilla

taas Esa...

Bertta ja Jaska

edelleen...hilmuinen tyrannosaurus hampaaton rex

Iita

Bertta, Iita ja Antsa (seisomassa)

Iita ja Cassu

Höm. Vasemmalta Hymypylly, Vesa, Esa, Antsa ja Bertta.

Lapset saivat majavan unikaveriksi, kävin Marian kaupalla Lemmikkikellari Riemussa shoppailemassa....lelun päällä Vesa, vieressä Bertta. 

Ja en kestä! Jossu oli ollut aksaamassa Luvan kanssa, kennelnimeltään siis High Volts Happy Feet. (Joka on siis pentujen isän äiti. Eli näiden mummo.) Aivan älyttömän ihania kuvia, ja voi herranjestas että se on kaunis! <3 Kuvaaja Mikko Palsola.
Ja tuo ilme <3 Oikea schapeilme, ai että sydän sykähti kun näin nämä kuvat :)

Ensi viikolla tuleekin jo pennunottajia vaaveleita katsomaan, ihana nähdä ihmisiä ja mitä penneleistä livenä tykkäävät! Tervetuloa!

Kommentit