P-haun iltakisat

Eilen oltiin sitten vuorostaan P-haulla, tarjolla kaksi Arto Laitisen agilityrataa. Nyt sitten päätin että puomin kontakti pitää suorittaa huolella, ettei ala pomppimaan...

Radat oli nähtävänä hallin seinässä jo mennessä, ja rataankin sai mennä tutustumaan heti kun se oli valmis, siellä sitä kaikki pyöriskeli ympyrää melko pitkään. Ehdittiin käymään lenkillä ja vielä tutustumaan, ja sitten vielä sillä omalla vuorollakin. Joten ei jäänyt ainakaan siitä kiinni. Moni voivotteli että onpa vaikeat radat, ei ne minusta kovin vaikeilta tuntuneet, olihan siinä ansakohtia, mutta ei mitään järkyttävää. Ja ihan jouhevat radat kumminkin. Hassua ja tosi hyvä, että ei semmosta epätoivoista "en selviä tästä" tunnetta ei tullut ollenkaan! Toinen rata oli jopa helpon oloinen mun mielestä. Ehkä mun omakin logiikka pelaa jotenkin paremmin noitten miesten radoilla :D

Vaikka meille virheitä radalla tulikin, niin taas saatiin arvokasta oppia mitä tehdä missäkin, ja miten Jippo liikkuu. Kaikki on lisäinfoa tulevaa ajatellen! Ehkä se kokeneempien silmään näyttää sekavalta, mutta sanon sen nyt tässäkin: Ei olla hakemassa nollia, vaan ihan oikeasti hyviä pätkiä, hyvää treeniä, että en kaipaa harmittelua radan jälkeen, että voivoi. Ei se ole mulle yhtään voivoi, me todellakin nyt treenataan! Tokihan se on kiva jos pääsee puhtaalla radalla maaliin, mutta se että tulee hyl ei ole mulle maailmanloppu eikä masennuksen aihe. Nollat ei ole nyt se mitä tässä haetaan. Pakko tässä(kin) nyt tämä selittää. Kiitos ja anteeks.

Noniin, ne hemmetin hyvät asiat:

1. rata
- ei mennyt kolmoshypyn jälkeen tarjolla olleeseen putkeen, eikä kyllä edes vilkaissut sinne. Osasin siis ohjata, jee!
- kepit haki sikahienosti vaikeesta kulmasta!! (ei ollut yks eikä kaks koiraa kun meni väärään väliin)
- juoksee A:n
- osaan jättää tilaa koiralle mennä putkeen, ettei joudu kaartamaan kaukaa sinne, jesh!! Tämän tajusin ihan itte rataantutustumisessa :D Olen siis oppinut ajattelemaan linjoja!
- sitten se kohta mistä oon oikeesti ylpeä, putkesta tullessa koiralle näkyi vain puomi, sen alla putki johon piti mennä, ja päätin tehdä siihen japanilaisen, tais olla eka kerta ikinä, kun sitä kisassa käytin ja toimi ihan sairaan hyvin!!! Tuosta kuvakulmasta sitä ei oikeen näy, mutta hitto kun toimi loistavasti! Vieläkin hymyilyttää :D
- loistobäng, vaikka jätän tekemään yksin.
- saan Jipon puomille huolimatta siitä putkesta, jonka se valkkaa tasan joka kerta jos ite saa päättää! Ihan mieletön juttu tämäkin :)

-miinus: puomin kontakti. Mutta kannatti muistuttaa ;) Tosin juoksee sen kyllä nätisti, mutta enpä nyt sitä hyväksy.

Huomiot:- vedätin liikaa kepeillä, kun lähdin tekemään valssia, olis pitänyt tehdä persjättö tuohon.
- keppien jälkeinen persjättö hypylle, vaikka lähden tekemään heti persjättöä, tulee älyttömän laaja paimenkaari. Ei siis pidä mennä tuonne puolelle hyppyä ollenkaan, vaan yks vaihtoehto olisi jäädä keppien puolelle tekemään persjättö, tai se päällejuoksu minkä aioin tehdä, mutta tarkoituksella kokeilin toista vaihtoehtoa, kun halusin nähdä miten käy. Tai miten se sopii. No ei sovi. Infopoints!!

2. rata
- tarjolla olevan A:n ohi kepeille vaikeaan avokulmaan hienosti! Tuotahan se teki ykkösissä paljon, meni kyllä aloitukseen mutta sitten ei jatko vaan onnistu. Epävarmuus iski, tein keppejä tuon eka radan vika välin mokan jälkeen harkkaesteillä, ja siinä teki samaa, että siitä se jotenkin jäi päälle. Sain kyllä kaksi onnistunutta toistoa siellä, mutta kiltti paimenkoira oli sitten epävarma. Keppitreeniä siis nyt ennen seuraavia kisoja. Lähdetään siitä jatkaamaan, onneksi tuo ei ota itteensä tommosista jutuista, vaan iloisena mennään eteenpäin :)
- sairaan hieno puomin kontakti! Ihan oppikirjasta, kovaa päähän ja tsok 2 on 2 offiin. Nopea vapautus ja jatketaan.
- bäng taas hyvä
- putken suulta haku toimii tänään ;) joten ohi ansaputken ja A:lle hienosti!
- hienosti irtoaa "loppusuoralla" hypylle, mun olisi pitänyt vekata sille parempi linja tuohon, menee ihan suoraa linjaa putken vieressä olevalle hypylle. Ei käskyllä valkkaa putkea. Infopoints jälleen! Ja Jippohan tekee tasan niin kuin opetettu, edessä olevalle esteelle edetään, joten hieno Pipana!

Hyvä meininki radoilla, ei painanut Jipolla jaloissa edellisen illan kisat, tavaksi tuota en kyllä ota. Omat jalat ei kestä :D Seuraavaksi mennään ensi viikon lauantaina Laukaalle, sunnuntaina on pitkään odotettu Hästängens-pentutapaaminen, joten siihen ei voinut tietenkään kisoja ottaa. Mennään sitten tuonne, enpä ole ikinä käynytkään Laukaalla :)

P-haun kisat

Kommentit