Ensimmäiset ulkokisat

Käytiinpä sitten toisissa kisoissa kolmosissa Jipon kanssa, Helsingissä ja ekaa kertaa ulkona tänä kesänä. Siis ylipäätään treenaamassakaan ulkona. Eipä tuo mielestäni mitään vaikuttanut, samalla innolla mentiin :) Mikä nyt päällimmäisenä jäi noista kisoista mieleen, oli se, että todella kipeästi tarttis täysmittaisen radan treeniä. Huomaa hyvin, että en todellakaan ehdi sinne minne kuvittelen, kun koiralla sitä tilaa tehdä ja mennä on pikkasen enemmän kuin hallilla. Kaarteet laajenee, vauhti lisääntyy, jne, jolloin oma ajoitus on pielessä. Onneksi päästään kohta ulos jo treenaamaankin :) Otin kameran mukaan, kun tiesin että Sanna ja Marko ovat tulossa takaisin kentälle, ja pyysin Sannaa näpsimään Jiposta kuvia. Joten jee!! Kuvia! Kiitos Sannalle.

Karkas! Toimitsijoiden ilmeet :D

Kyllä mä kuitenkin johonkin ehdinkin, elikä ekan radan putkesta muurin yli putkeen ohi ansaputken pään, siihen sain tosi hyvin valssin sopimaan. Kun näin Jipon silmät kun se ylitti muuria, tiesin että tää onnistu :D Mikä taas oli kiva huomata, on se, että nuo pienet pyöritykset kyllä sujuu, niinkuin tuossa vikan radan alussa esim.

Kierrä! Jokuhan vois väittää, että oon koiran optimaalisen reitin tiellä ;)

tykkään tästä kuvasta tosi paljon, ihana actionkuva :D

HAA! Ajoissa!

...ja sievästi oikeaan päähän putkea.tääkin on niin ihana, Jipon tuplaponskut on söpöt ja karvat vauhdikkaasti sojossa :D

Taasen eka radan putki-hyppy-keinu-rengas kohta, ei toivoakaan. Kuvittelin olevani edellä renkaan ja tokavikan hypyn välissä valssaamassa, vielä kun Jippo on keinulla. In your dreams. Sitten siihen tuli semmonen töks-takaaleikkaus kun tajusin että törmätään jos tästä vielä juoksen. Ja Jippo tulee renkaan välistä, koska mun rytminmuutos hämää sitä, ei ole vielä niin kokenut etteikö liike tuossa vaikuttaisi. Se myös varasti tämän radan lähdössä, jonka takia en ehtinyt kepeille ohjaamaan, vaan tuli niistä ohi, josta vitonen ja yksi rima tippui, josta toinen vitonen ja renkaan välistä menosta sitten lopulta hylly. Eli! Ei se mitenkään hullu ajatus ole, että me nolliakin saatais! Ja hyvin pärjätään kolmosissakin. Tai ainakin jotain osataan ;)

1. Agirata

Hidastus agirata

Kun piti plussia keksiä joka radalta, niin toka radalla se varmaan oli että ei varastanut? :D Pakka hajos ihan huolella, nopsa keinu taas, puomilla oikeen yritti pysähtyä, mutta sen jalat lipeää jo aiemmin ja räpiköi puomin loppuun. Tästä päätin että kisoissa hyväksyn sen jos nätisti juoksee alas, jos pomppaa/loikkaa niin se ei käy. Treenataan sitten erikseen. Molemmilla radoilla kyllä hidastaa ja ajattelee pysähtyvänsä ;) Putkessa sen jälkeen ilmeisesti myös rypöö, koska sieltä kuului ryminää, normaalia enempi siis. Ei ollut oikein tasapaino kohdillaan vielä. Sen jälkeen onnistun ajamaan sen muurin takaakiertoon, kun ajan päälle liian aikaisin ja meneepä muuten sievällä käännöksellä! Muurillekin voisi siis tehdä niiston.... Tältä radalta poistuttiin hyvässä järjestyksessä kesken radan. Video hidastettuna, näitä on kiva välillä katsoa, että mitä sitä oikeesti siellä huitookaan.

 Pakka leviää

Älä tuu päälle! Tuosta vielä takaakiertoon, hyi ohjaaja.
Kolmosrata hyppäri, siitä ei kuvia olekaan enää. Otin itseäni niskasta kiinni ja päätin olla parempi ohjaaja. Alku meneekin melko jees, tuo suora putki-vinossa hyppy-putkeen-yhdistelmä tuotti melko monia ohjauskuvioita, paria suunnittelin ja kun huomasin etten millään ehdi juoksemaan sinne edelle, otin käyttöön plan B:n ja tein viskileikkauksen putkijarrun kera. Aavistuksen liian myöhään, koska joutuu kaartamaan vähän takaisinpäin hypylle, ja onneksi seuraavaan putkeen meno kumminkin onnistuu vaikkakaan ei niin sujuvasti. Tosin eipä me ikinä ennen oo viskileikkausta edes tehty, että siihen nähden aika mahtava suoritus! Jippo kyllä lukee ohjausta ihan sikahyvin, menee tasan sinne minne näytetään. Hirveän herkkä se on käden liikkeille, ja oman kropan pienillekin liikahduksille, mikä pitäis muistaa tarkemmin. Tuo Cassu kun on semmonen juna, mitä oli kovin paljon hankalampi saada kääntymään. Jos oli esteen lukinnut, ei sitten niin millään. Ja se kun lukitsi ne jo toooodella kaukaa. Siinä on ehkä näiden kahden suurin ero.

 Hyppäri

Hyppäri hidastus

Plussia kisoista: Kontaktiesteet! Niiden suoritus alkaa olla lähellä sitä, mitä haen, varsinkin keinu oli ekalla radalla niin loistava.

Kepukat! Pystyy jättämään jo pujottelemaan, ja lähtemään itse irtoamaan. Hakemista käskyllä vielä treenattava.

Into <3

Mulla on ihan hirveä kisakuume, ollaan menossa ensi viikolla Porvooseen kahdelle radalle, taas tuomarina Karstunen ja tietty tuohon lähelle P-haun kisoihin jossa tuomarina Laitinen. Mukavia ratoja siis tiedossa, ei malttais edes odottaa.

Kommentit