Lahti KV

Vaihteeksi taas näyttelyyn, vuorossa kevään Lahti KV. Nyt Jeculle onkin tiedossa myös Tampere KV ja Hamina KV. Jippo lähtee vain Tampereelle, laskeskelin että sillä alkaa juoksut ennen Haminaa enkä tosiaankaan jaksa sitä showta enää...paitsi että nyt kyllä vähän harmittaa, sinne tulee tasan 3 schapea :D No, tuleehan noita näyttelyitä!

Jeccu sitten täytti tämän kesän tavoitteen heti vuoden tokassa näyttelyssä, eli sai toisen cacibinsa. Ei se sitten kovin montaa näyttelyä vaatinutkaan :) Tai ei kai se oikeastaan tavoite ole, lähinnä toive kun ei sen eteen nyt oikein itse voi mitään tehdä. Muuta kuin esittää koiran mahdollisimman hyvin. Nyt sille pitäis tosissaan alkaa katsoa ulkomaan näyttelyitä, vuosi ekasta tulee täyteen 26.10. Jos sais ainakin ekalle matkalle kaverin mukaan, jotenkin arastelen yksin lähteä. Onhan niitä semmosia valmiita bussimatkojakin olemassa tietty. Kansainvälisen valion arvoonhan vaaditaan 4 cacibia kolmesta eri maasta, kolmelta eri tuomarilta.

Palataanpa kumminkin vielä sunnuntaihin. Tuomarina oli hollantilainen Nadija Timmermans-Kadenko. Hollantilaiset kyllä yleensä Jecusta tykkääkin, ja niin tämäkin tuomari. Sanakaan ei tuomari mulle sanonut kummankaan koiran arvostelun aikana (paitsi sen up and down and round), kun kuulin mitä kaikkea hän oli muille sanonut, niin päättelin että se taisi olla sitten hyvä. Kauhean kauniit arvostelut molemmat koirat sai, tässä Jecun:

"Excellent breed type. Correct proportions. Elegant bone. Broad skull with elegant muzzle. Excellent ear set & structure. Good neck & topline. Correct angulations. Stands french in front. Correct movement. Narrow in behind. Excellent coat structure."

Jeccu oli siis PU2 ja sai Cacibin, koska junnukoira oli ykkönen. Uroksia olikin yllättävän vähän ilmoitettu, ja niistä vähistä vielä kaksi oli pois. Yhteensä kolme lopulta kehään tuli.

Sitten oli Jipon vuoro, narttuja olikin sitten vähän enempi, eli 12 kappaletta. Nuorten luokassa 3, jotka Jippo sitten voitti ja sai vielä sa:n eli päästiin PN-kehäänkin kirmaamaan! Tämä tuomari oli ilmeisesti kovin tarkka päästä ja rungon mittasuhteista, sekä tykkäsi kevyistä koirista. Päätä ja korvia mittaili hartaasti, ei mikään nopein arvostelija, mutta onhan se kiva että tosissaan tutkitaankin :)

Jipon arvostelu:

"Excellent type. Very beautiful proportions. Lovely broad skull with elegant muzzle and nice expression. Could have thinner ears. Correct neck & topline. Body developed ok for the age. Balanced, moderate angulations. Movement is typical but narrow behind."

Jippo oli sitten lopulta PN5 ja sai varasertin. Edelle meni kolme multivaliota ja Dana, josta tuli Suomen muotovalio, onnea vielä kerran sinnepäin! :) Että hienossa seurassa se Ipana taas viuhtoi menemään hienolla tuloksella! Tämän viikon sunnuntaina siis Tampereelle, siellä me ei vielä koskaan olla näyteltykään.

Kommentit