Kokeenomainen ja tunnaria

Meillä oli sunnuntaina Markon koulutus, harmittavasti jää sitten seuraava, eli toukokuun koulutus välistä. No, on meillä hyvä syy, Jeccu menee samana päivänä luonnetestiin. Vähän mielenkiintoista!! Jännityksellä odotellaan :) Oltiin Ritomäessä, ihana keli, varmaan 4 "lämmintä" ja vettä satoi. Hrrrrr. Kenttäkin on ihan märkä, olin varma ettei Jeccu mee ees maahan siinä kun Marko sanoi että kaikki tekee kokeenomaisen, ja sitten katsotaan mitä pitää hioa ennen kevään kokeita. Nyt pitäisi alkaa tekemään 2-3 kertaa viikossa kokeenomainen, koeviikolla sitten enää ei. Siinä kun tehdään kaikki läpi, ei puututa virheisiin vaan katsotaan mitä tekee väärin ja niitä treenataan sitten erikseen.

Meidän osuus meni kuulemma hyvin, liikkeet näyttää hyviltä. Paitsi että Jeculle pitää nyt opettaa se, kun mennään liikkeen aloitukseen että aina kerrotaan sille mitä tulee seuraavaksi. Koska tuossa seuraamisessahan se on aluksi ihan lenkillä, sitten kun tajuaa mitä tehdään niin seuruu on kuulemma hyvää. Onhan se ihan ok. Eli: Nyt opetetaan sille se niin että kun mennään liikkeen alkuun, esim. seuruuseen, sanotaan sille vaikka että: " nyt seurataan, seurataan, ollaan tarkkana." Ei siis katsota sitä vaan ollaan itse siinä "toko-asennossa". Palkataan heti kun lähdetään liikkeelle. Tiiä sitten tajuaako tästä kukaan muu kuin minä itte, mutta hyvähän se on että edes itte. Kokeilin sitä siinä sivussa tuon jälkeen, ja se toimi kyllä hyvin. Tietty siinä vaiheessa jo olikin tokomoodissa. Hihnaseuruutakin vois kyllä jonkun verran treenata...;) Kovasti yritin tarkkailla itteäni tuosta videolta, mutta en anna omasta mielestäni mitään lisäkäskyjä kropalla vahingossakaan. Ai että mä oon tyytyväinen että Jonna mun päähän ton alusta asti takoi!!

Se asia mun pitää muistaa, että sitä EI saa kehua turhan innokkaasti. Tosta luoksetulosta kun kehun kovasti ja olen oikein iloinen, niin heti seuraavassa liikkeessä edistää aika paljon. Eli alkaa keulimaan. Joten liikkeestä seis ei oo niin hyvä. Hassu ihana koira, se tekee ihan innoissaan palkattakin duunia. Kun ei sille tuota palkattomuutta mitenkään ole erikseen tarttenut edes opettaa. Sillä on vaan kivaa! Lopun hepulin seurauksena Markon täytyy jo mulle huomauttaa että palkkaa nyt se koira. :D Ja hitto tuo hyppy pitää muistaa kokeessa! Se meinas jo silloin ekassakin hypätä sen jo ilman lupaa, pitää ottaa ihan vaikka pannasta kiinni vaikka se ei kyllä näytä hyvältä. Ihan sama, säilyypähän pisteet. Pitäisköhän tuosta hypystä tehdä video erikseen, mua naurattaa se ihan joka kerta :D Kaikenlisäksi se hyppy oli aavistuksen korkea, Jecusta ei näkynyt sen takaa kuin silmät ja tukkatupsu, ja häntä tietty. Sekin naurattaa vieläkin kun aattelee. Tuuli kyllä sanoi että se on liian korkea, mutta eipä sitä sitten tullut korjattua.

Joten isoja asioita ei tarvitse korjata, tuo liikkeitten alku, että aina kerrotaan mitä ollaan seuraavaksi tekemässä. Sitä sitten evl:ssä viimeistään tarttee. Kakeissa ja ruudussahan mä sen jo teenkin. Pitää keksiä nyt ne virittelysanat muihinkin liikkeisiin.



Tehtiin sitten tunnaria seuraavaksi, omassa pihassa tuota olen tehnytkin muutaman kerran. Nyt kun tuli kevät niin Kimi on avustanut, laitettu marjapuskan eteen vääriä ja taakse oma. Hyvin se on joka kerta oman löytänyt, viimeksi tehtiin jo niin että väärät oli rivissä ja se oma melko lähellä, varmaan parinkymmenen sentin päässä eli se näytti jo riviltä. Vähän liian uhkarohkeata ilmeisesti, Marko sanoi että nyt sitä tehdään niin kauan että se on kristallinkirkasta mikä pitää hakea. (no mutku se on jo...) Ja aika äkkiä aletaan tekemään sitä että tuo sivulle asti, ja yhdessä katsotaan sitä tunnaria ja tarkistetaan onko oikea. Tietää sitten että kaikki on ok niin kauan se on tommonen "jäykkis". Tämäkin tähtää sinne evl:n. Alkuun pidetään hirveet bileet kun oma löytyy, että tietää mitä halutaan, melko nopeasti siirrytään tohon. Ja Marko oli huolissaan että kun se on "tiloissaan" (mun koira tiloissaan! :D ) että rauhoittuu etsimään sitä omaa. Kyllä se on aina rauhoittunu, se vaan on niin innoissaan kaikesta. Noinniinkuin muutenkin, mitä enemmän sen kanssa on nyt tehnyt niin sitä hullumpi siitä vaan tulee. Ei se kumminkaan sählää. (Nyt kun menin sanomaan niin sitten tietty aloittaa....) Eikä siinä kyllä mitenkään näkynyt edellisen päivän aksakisatkaan.

Tunnarissa tehtiin alkuun pelkkää oman piilotusta tonne ruohikkoon pari kertaa, sitten siirryttiin tuohon mitä videolla näkyy. Markolla on näissä koulutuksissa punaisena lankana näköjään se, että hän haluaa koiralle tehdään erittäin selväksi se, mitä sen halutaan tekevän eli alkuun autetaan sitä, eikä yritetä tehdä liian vaikeaa. Ja kun asiat on tosissaan mennyt koiran jakeluun, että se ihan oikeasti tietää mitä halutaan, niin vasta sitten vaikeutetaan. Näin olen ymmärtänyt.



Lopuksi tehtiin vielä kapulan sivulletuomistreeniä. Jeccuhan noutaa mielellään mutta sivulle sen kapulan kanssa tulo on jostain syystä hankalaa. Marko keksi että siitä on inhottavaa pitää pää pystyssä sen kapulan kanssa, tuntuu varmaan että kaikki hiekka yms. valuu kurkkuun. No onhan se invaa. Joten opetetaan sille että on ihan ok pitää pää eteenpäin eikä kuono ylös. Tähän sain hauskan treenin, jonka opettamiseen mulle meni pidempään kuin koiralle. Yllättävää. En vaan ekaksi tajunnut mitä ihmettä tommosella yritetään saada aikaiseksi, sitten kun tajusin niin varmaan ihan toimiva juttu. Testaamisen arvoinen! (lisään tähän videon jos siitä tuli jotain, en ole varma)

Mukava koulutus taas oli,  mä kävisin noissa vaikka viikottain jos olis mahdollista :D Ja rahapussi antais myöten...Kattelin tossa kokeitakin, se oma on 29.5. ja sitä ennen mennään kyllä johonkin, jos vaan paikka saadaan! Siirrytään sitten avoon kun TK1 on kasassa.

Kommentit