Lottaa ja Saviojaa

Lotta

Jäänyt vähän päivitykset, ollut kaikenlaista puuhaa niin paljon. Viime viikon tiistaina oli Lotan ohjaajien koulutus, tosi hauska rata. Hauskaa oli myös se että Cassu meni ekalla pätkällä kovempaa kuin koskaan ennen milloinkaan? En ehtinyt ohjata sitä ollenkaan, jumituttiin esteelle 3 jo :D Esteelle 4 olis pitänyt ehtiä tekemään välistäveto tai vastaava ja saipahan tehdä töitä että kääntyi. Eli siis ei tosiaan auta vastainen käsi tollaisessa vauhdissa, ei ehdi katsomaan sitä yhtään. Paljon voimakkaampi ohjaus tuollaiseen tilanteeseen. Oikeestihan tohon kohtaan olis sopinut japanilainen meille just loistavasti, minkä tajusin vasta treenin jälkeen. Just tää mua ärsyttää, osaan jonkun ohjauksen mutta en yhtään tiedä missä sitä vois käyttää!!!! No juu, lopulta päästiin eteenpäin tosta kohdasta, Lotta sanoi että positiivista että on ongelma siitä että koira kulkee niin kovaa ettei ehdi ohjaamaan :D Revitin muuten lelulla sekä ennen tätä että tokaa pätkää, hyvin toimii. Tällä radalla oli sellasia ihania irtoamis-sekä kaukaaohjauspätkiä mitkä on just meidän/Cassun vahvuuksia, kiva tehdä tollaista.

Tokalla meidän pätkällä Cassu olikin sitten ihan läähpuuh, oli tosi kuuma päivä ja kun käytiin ulkona "jäähdyttelemässä" niin siellähän vaan kuumui lisää. Ja jos ihminen ottaa sen viilennysloimen mukaan niin voisko sen laittaa sitten koiran niskaankin??? Sekä koira piti pitää autossa, vaikkakin oli varjossa mutta silti, ei sovi Cassulle. Se meni sitten kohtuuplörinäks koko juttu oikeestaan...menihän se ok mutta olis pitänyt jättää tekemättä, varsinkin kun se eka pätkä oli niin loisto! Tyhmä mä, ai että mua ottaa pattiin. Ostin muuten sitten Fitdogin energiajauhetta, katotaan saisko tuon sillä juomaan, se kun on niin hiton huono juomaankin että sekin tekee sen treenaamisen vähän haasteelliseksi, sekä jo koirallekin vaaralliseksi jos se tommosella helteellä ei suostu nesteyttämään. Käy sitten myös kisapäiviin, kun ei pysty antamaan ruokaa aamulla niin siitä saa energiaa. Toivotaan että suostuu sitä käyttämään, muuten meni kankkulan kaivoon nekin rahat. Ei ainakaan ihan heti ehkä innostunut.

Lisään tänne vielä ratapiirroksen kun sen löydän jostain, uponnut koneen syövereihin...

Savioja

Samalla viikolla torstaina oli sitten Saviojan radanlukuluento, nyt en ihan päässyt ymmärrykseen missä kohtaa se radanluku oli...ihan oikeestaan samanlaista koulutusta kuin muutenkin, ei missään nimessä huono koulutus vaan oikeinkin hyvä ja tosi kiva saada uutta näkemystä eri ihmiseltä omasta touhuilusta siellä radalla. Ekana mentiin rallattelupätkä, minkälaisia kannattaisi tehdä kolmosenkin koirille vielä, eikä aina niitä sumppuratoja. Ei olis taas saanut muuta sanoa kuin lähtökäskyn ja putket käskyttää, sekä kiittää käännöksistä. Toka kiekalla jo muistinkin sen jopa ;) No me on tehtykin onneksi, ei noin hauskaa oo kyllä keksitty. Useemminkin vois ja pitäis tehdä. Eka kysymys Saviojalta oli että kulkeeko se aina noin hyvin? Mä sanoin että joo, jos mä osaan ohjata :) Ja kun ajattelee että oli vaan yksi päivä Lotan koulutuksen ja tämän välissä niin onhan ton ukkelin asenne tähän lajiin muuttunut ihan täysin!


Saviojan huomiot Cassusta; ei seuraa käsiä, ei ääntä, se katsoo ihan täysin mun kropan asentoa. Sen mukaan menee mihin kroppa on suunnattu. Kulkee paljon kovempaa kun on kauempana, ei tartte pitää musta huolta. Totta, ja huomattu.

Tehtiin myös flipperiä, mistä Savioja ei uskonut ettei ennen olla tehty. No ei olla, tommoset jutut Cassu vaan handlaa hienosti, kun saa irrota ohjaajasta ja tehdä ite. Sekä onhan se vaan niin viisas! Ope sanoo tossa videollakin että törkeen hieno kun menee tokan kerran sen :) Menishän se sujuvammin kun treenaa, näkee että hetken ihmettelee että mitä se mua tonne suuntaan ohjaa mut mennään nyt sitten, hetken epäröinti siinä putken suulla omaan silmään on. Hauska ohjaus kyllä! Tärkein tossa oli oman käden, jalan ja näytön suunta. Edelliset jo kun oli tulossa putkessa ja viimeinen jälkeen.


Niin ja mä sain luvan olla tekemättä valsseja, ne levittää Cassun käännökset ihan helvetin laajoiksi, mentiin toi rata ekana (siis se oikea treenirata) omalla tavalla, ja ensimmäinen asia minkä Savioja sanoi että noilta neljältä esteellä lähtee sitten jo viis sekuntia ajasta pois. Mitenköhän sitten kun ohjais koko radan optimaalisesti?? Ihana! Eli persjättöjä sitten viljellään ahkerasti! Paras huomio itelle: kehu edellisen esteen kohdalla minkä jälkeen tarvitaan kontaktia!!! Eli: jos on menty suoraan monta estettä, se viimeinen suora hyppy minkä jälkeen pitää tehdäkin muuta, kehu sen kohdalla! Koira tulee kuulolle ja onnistuu seuraava ohjaus. Tai ainakin on paremmat tsänssit että onnistuu, toim.huom. ;)

Myös sen hän huomasi että kun treenataan samaa kohtaa niin Cassu rupeaa tarjoamaan muita vaihtoehtoisia reittejä, on niin oppivainen että luulee että tekee väärin kerta tehdään samaa. Samahan se on tokossakin. Että kaikkensa se yrittää mua miellyttääkseen. Rakkauspylly niinku Jonna sanois :D

Kommentit

Kielpi sanoi…
Todellinen rakkauspylly <3