Ipana aksaa!









Päästiin kesäkaudelle junnukoirien ryhmään, vetäjinä Mari Silander ja Helena Tiainen. Marihan kisaa Maxin ja Chilin kanssa, molemmat cockereita, Chili semmoinen turbomalli :D Helena taasen on siirtynyt Hesasta Vau:n riveihin, täällä kun on asustellut vuosia jo. Kisaa Sisu-bortsun kanssa kolmosissa, on vetänyt meille ennenkin treenejä ja koulutuksia. Taitavia ja osaavia opettajia molemmat. Suunnitelmana on tehdä joka toinen kerta ohjaustekniikoita ja joka toinen kerta ratatreeniä. Meidän radathan ei nyt niin pitkiä vielä ole, tehdään pätkissä. Yritän nyt parhaani mukaan välttää ne virheet mitä Cassun kanssa tehtiin, liian vaikeeta liian äkkiä. Onneksi Helena on ihan samaa mieltä että kikkailuja voi tehdä sen vanhemman koiran kanssa, nuorella sellasta että saa mennä. Kaikilla onkin toinen tai jopa kolmas koira :) Helppoa ja kivaa, siinä sivussa salaa opetetaan ohjaukset :D Siitä myös juteltiin että kuinka monta kertaa viikossa meinaa treenata, mä en aio kuin sen kerran. Siinä on ihan tarpeeksi ipanalle, ehtii sitä myöhemminkin! Helena samaa mieltä siitäkin. Tommosia yksittäisiä temppuja niinkuin alustalle meno voi tietty tehdä ja opettaa.

Ekalla kerralla oli siis tekniikkatreenit, yhdellä putkella ja kolmella hypyllä tehtiin erilaisia ohjauksia, takaakiertoa, ennakoivaa valssia, twistiä. Eteenmenoa myös, tähän pitää nyt tehdä kotitreeniä, ei osaa vielä. Janitan pentujuttua lisäksi.

Tokalla kerralla sitten rataa, siinä tuli hyppy, putki, kolmoselle takaakierto, takas putkeen, hyppy, valssi ja putkeen mikä oli puomin alla puomin ylösmenon kanssa vierekkäin. Juuei. Kontakti on the best-juttu, ihan sama kävi kuin Janitan koulutuksessa eli itsepäisesti tunki siihen kontaktille koko ajan. Helena sanoi että kesän lopussa jokainen sitten osaa putki-puomierottelun. Koska niitä on nykyään kisoissa niin paljon. Okei. Onnistuhan se lopulta. Juteltiin tän treenin alussa missä vaiheessa kukakin on, mehän ei olla kuin se yksi kurssi käyty ja sitten se koulutus. Pari kertaa itekseen treenailtu huvikseen. Puomia kokonaisena ei olla tehty, eikä vielä kuulemma kannatakaan. Sen verran tehtiin että katottiin mikä fiilis. No ei se korkeuksia pelkää, laukalla menee. Heti kun vauhti kasvaa niin unohtuu vaan pysähtyä siihen kontaktille...pitäisköhän opettaa juoksukontaktit? Muuten ei oikein nykyään pärjää noissa ajoissa. Jos nyt lähdetään oikein korkealle tavoittelemaan. Mutta siis puomia tehdään nyt alkuun pyörittämällä sivusta, pelkällä alastulolla, ja latallaan maassa juoksemista. Edellisellä ja tällä kerralla myös bang-leikkiä keinulla yksinään. Hyvin toimii! Eihän se sitä pelkää kun on pari kertaa sinne karannutkin jo, mutta haluan tehdä nyt kaiken mahdollisimman oikein.

Eilen oltiin eka kertaa ulkona, aattelin että saas nähdä kuin käy, ollaan tuolla kentällä juoksenneltu vapaana kun metsään mennään siitä läpi. Eipä mitään, hienosti teki mun kanssa vaikka reunoilla oli häiriökoiriakin! Jipii! Otin kamerankin mukaan, että saadaan hienoja kuvia meidän junnuista. Paikalla ei sitten ollutkaan kuin Jippo ja Raipe. Kuvatkin vähän hämäriä, en muistanutkaan ettei sinne enää tuohon aikaa aurinko paista kuin reunalle. Hanna on ottanut sitten meidän aksakuvat, kiitos hänelle!

 Meillä on semmoinen systeemi nyt että yksi tekee sen pienen radanpätkän, tahi tekniikan, sitten seuraava jne. joten ei tule kuin pari minuuttia kerrallaan per koira. Sitten uusi rinki, ei ehdi pennut kyllästymään ja väsymään. Täytyy olla koko ajan skarppina että on omalla vuorolla valmiina, ei mee siihen sähläämiseen sitten aikaa. Eilen kun ei ollut kuin kaksi niin oli aika nopeet vaihdot :D Meillä oli 6 hyppyä, kahdessa rivissä, kaksi ja neljä peräkkäin. ekalla kiekalla siihen tuli esteelle 4 välistäveto, tokalla kiekalla niisto. Kolmella esteellä päällejuoksu molempiin suuntiin, mä oon ihan toispuoleinen! Koira oikealla puolella ihan loisto, koira vasemmalla niin piti tehdä kolme kertaa ennenku ajoitus oli oikein. Järkytys. Helena sanoi että sä oot ihan puolivammainen :D Seuraavaksi opeteltiin putkijarrua, tähän mietin että pitäiskö opettaa käsky, vai tehdä vaan niinkuin Cassulle se oman liikkeen pysäytys. En vielä päättänyt, eilen ihan vaan nimellä ja hyvin kääntyy. Kun on ajoissa ;) Mut sitten on kyllä koirakin puolivammainen, vasemmalta puolelta putkeen ei millään, kävi se taas putken päälläkin juoksemassa...Puomin alastuloa, taaskaan ei vauhdissa pysähdy jos en ite pysähdy. Korjaa kyllä sitten takatassut eli ajatus siellä päässä kyllä on että niin se pitäis tehdä, vähän vielä helpompana tehtävä. Kolmen treenin perusteella just semmoista mitä mä haluan pennulle opettaa, ei mennä järkyttävää vauhtia eteenpäin eikä liian vaikeeta missään nimessä. Hassu juttu edelleen, miten se tuon niiston ja päällejuoksunkin osaa ihan noin vaan? Ekaa kertaa tuo niistokin tuli, kääntyy muuten ihan sikahyvin!

Hauska kuvasarja :D


lähdössä niistosta eteenpäin, huom Jipon katse ja asento <3





melkeen superman-käsi...mut miksi se näyttää sivuun???

niisto toisinpäin, mä oon aika ylpee itestäni, oon taas ajoissa liikenteessä :D

Loppuun vielä koutsi Helena Sisun kanssa:



Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Ihanaa! Sun kädet eläävät kyllä jotain omaa elämää....
tuija sanoi…
:D En tajua mitä niille tapahtuu kun lähden juoksemaan...