FI MVA High Volts I Am A Hooligan

Eli Jecusta tuli eilen suomen muotovalio ekassa näyttelyssä kaksi täytettyään!!!! Tuomarina erittäin huumorintajuinen ja hauska ihminen Marianne Holm. Hän teki kyllä osaltaan päivästä unohtumattoman :D





Mutta lähdetään nyt alusta, Jeccu oli ainoa uros yhden pennun lisäksi ja kolme narttua oli ilmoittautunut. Kehään kun mentiin niin Jeccu oli jo pikkasen kyllästynyt odotteluun (oli jo iltapäivä, viimeinen rotu tuossa kehässä) ja haukkui jo siellä sivussa että: tehdään nyt jo jotain!!! Eli kehään mentiin tosi kauniisti niin että Jeccu veti mut perässään tuomarin luo...Tuomaripa vaan tuumasi että: Oliko sulla noin kiire tulla mua katsomaan, ihana poika! Hän käsitteli tosi kauniisti muuten kaikki koirat, siellä oli yksi vähän tottumattomampi urospentukin niin hirmu nätisti kohteli. Jecullekin jutteli koko ajan esim. semmosia kuin että: Oletpa upea koira, mahtava kroppa, sua vaan naurattaa koko ajan (Jeccu läähätti kun sillä oli kuuma), aikun sulla on kauniit silmät ja onkos sulla minkälaiset hampaat siellä suussa :) Ajattelin että kun on noin mukava ihminen niin uskallan sanoa että: No on se niillä ainakin pystynyt syömään :D Kun oli tutkinut Jecun läpi niin juostiin ympyrä, sitten seisautti meidät ja meni istumaan. Mä olin vähän hölmistynyt että mikseiköhän se juoksuttanut ollenkaan eestaas? Aattelin että oltiinko me niin huonoja ettei jaksa enempää katella? (Kata kyllä sitten kehän reunalla jälkeenpäin sanoi että oli selvästi päättänyt jo siinä vaiheessa että serti tulee eikä "turhaan" juoksutellut.) Jeccu kyllä kulki tosi kauniisti, on se vaan semmonen esiintyjä. Eikä tuomari kysynyt muuten ikääkään, sitähän ne yleensä kysäisee. No, sitten kuulin mitä hän sihteerille arvosteluun luetteli niin aattelin että jos tolla arvostelulla ei heltiä eriä niin ei sitten millään. Joskus kun ei kuule mitä ne sanoo kun puhuvat niin hiljaa. No, sitten se kehäsihteeri vaan yhtäkkiä kysyi että voiko ottaa sertin vastaan? Mä vaan että: ai mitä? Niin, voiko ottaa sertin vastaan? Mä vaan että no juu, voi kyllä! Tuomari sanoi samoilla sanoilla kuin Bister miltä saatiin eka serti vuosi sitten että no tässä olis sertiä tyrkyllä, mä kiitin ja sanoin samalla että tästä tuli nyt sitten muuten valio. Tuomari siitä innostui ja sanoi että ihanaa että sain valioittaa näin upean koiran! Kiitos kun toit sen tänne! Eipä ole ennen kiitelty että oon koiran vienyt näyttelyyn. Aivan mahtava tuomari, kyllä tuli hyvä mieli kun hänkin noin iloinen oli. Jos olisi ollut joku hiljaisempi tuomari niin ei varmasti olis jäänyt niin hyvin mieleen kuin tuo tilanne varmasti jää :) Siinä sitten vuorotellen tuuleteltiin:





Kyllähän kädet tärisi kun yritin niitä nauhoja hihnaan kiinnittää, onnistui se vihdoin kumminkin. Onnittelijoita oli kehän reunalla aika monta tuttua, kiva että he olivat myös jakamassa meidän ilon ja sanoivat että on se kyllä kaunis koira. Melkein meinas tippa linssiin tulla...Ihanaa kun ihmiset huolehti musta näyttelyidiootista, Kata sanoi että muista sitten ettet lähde kotiin, te meette roppikehään ja sitten mä taas olisin jännitysröökille lähtenyt mutta Riitta mulle sanoi että nyt et lähde mihinkään, et sä ehdi. No ei sitten...Palkinnotkin meinas unohtua hakea, onneksi tuli siinä mieleen kun tavaroita pakkasin.

Nartuista voiton vei Nana eli Lumikuono Hermana Pastora, mä jo sanoin odotellessa että toivottavasti ollaan VSP että päästään kotiin täältä. Minäkö kärsivällinen ihminen? Mentiin siis uudelleen kehään ja juoksenneltiin, tällä kertaa myös eestaas kun mä ensin tajusin mitä mun pitikään tehdä ja mille puolelle se koira pitikään laittaa :D Olin pikkasen sekasin...Nanasta sitten tuli ROP ja Jecusta VSP-sama tilanne kuin n. puolitoista vuotta sitten pentunäyttelyssä Tuusulassa :) Tuomarin huumorintajua taas kuvastaa se mitä hän sanoi kun siinä seisottiin vähän hölmönä, minä huutelin Jannille (joka oli ketynä ja kuvasi ahkerasti, kiitos siitä hänelle!) että tuu ottamaan kuva, hän ei ekana kuullut ja istui vaan niin sitten tuomari huuteli että: Tulkaa nyt kuvaamaan kun me hiki päässä täällä valioitetaan koiria eikä kukaan kuvaa! :D Kun siis Nanastakin tuli valio, onnea vielä sinnekinpäin! Enpä ole tosiaan noin hauskan tuomarin "käsittelyssä" koskaan ollut, olipa mukava yllätys.



Kotiin ajaessa soittelin Riikalle ja kerroin miten kävi, olipa hänellekin upea päivä kun Kajaanissa samaan aikaan valioitui Jecun veikka-Lätsä ja siskolikka-Tuuni! Kolme kärpästä yhdellä iskulla vai miten se meni :) Hurjasti onnea Marjolle ja Seijallekin vielä!! Hän sitä oli ajatellut että olispa siinä tuommoinen mahdollisuus mutta ei uskaltanut hirveästi etukäteen huudella että parhaassa tapauksessa tulee sunnuntaina kolme valiota ja huonossa ei yhtään. Paras tapaushan se tuolla hienolla I-pentueella sitten oli!

Niin juu, ja tässä se arvostelu millaisella sitä muotovalioiksi tullaan :)

"Erinomainen tyyppi ja oikea vahvuus. Hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Oikeanmuotoinen uroksen pää. Kauniit silmät ja oikea ilme. Hyvä kuono. Oikea kallo. Riittävä kaula. Erinomainen runko ja oikea ylälinja. Tyypilliset raajat. Hyvä häntä jota käyttää hyvin. Liikkuu tyypillisesti. Hyvä karva."

Kiitos kasvattitätille upeasta koirasta!!

Tässä vielä linkki paparazzi-Jannin ottamiin kuviin, ilmeet on kyllä näkemisen arvoisia joissain kuvissa :D

http://tuijalaurila.kuvat.fi/#/kuvat/2013/Lahti+rn+13.1./



Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Onnea Ponnea....miksei kukaan muu kuin tuo tuomari hymyilee tuossa ROP-VSP kuvassa?
Kielpi sanoi…
Onnittelut! On se vaan hiano toi Jeccu <3
Jaana sanoi…
Onnea uudelle valiolle!
Jeccu on minusta aivan hurmaava koira ja tuo väritys on ihan mahtavan hieno.
tuija sanoi…
Kiitokset kaikille! Marika, mulla oli täysi työ saada se edes jotenkin seisomaan tuossa kuvassa, Nana oli vähän liiankin kiinnostava...

Onhan se kyllä Jaana aika hurmaava otus, sattunut tuolle "tuomarin puolelle" nuo raidatkin niin hyvin, antaa jotenkin lisänäyttävyyttä :)