Pöpi Höpi

 Mitähän me ollaan Höpin kanssa touhuttu pari ekaa kuukautta.... no ei oikeastaan mitään "näkyvää", mutta kovasti olen siitä yrittänyt kasvattaa kivaa koirakansalaista. Tästä tulee ehkä enemmänkin kuvapostaus, kun en edes muista enää mitään :D

8 viikkoisena äitin kanssa


Ensimmäinen vieras koira jonka Höpi tapasi on Manta.

Sen tässä on huomannut, että reippaasti se tutustuu uusiin koiriin, mutta jos ne juoksee kovaa ohi/kohti niin se jännittää. Oltiin 9 viikkoisena Haminassa schapetapaamisessa, ja metsässä meni ihan itekseen ja muitten mukana, mutta aukealla oli vähän jännää. Suurin syy tähän varmasti on valitettavasti Cassu, joka alkuun onnistui pari kertaa pelästyttämään Höpin ihan kunnolla, kun haukkasi sitä. Cassun näkö on jo aika huono, ja vaikkei Höpi edes lähesty mitenkään päällekäyvästi, niin ikävä kyllä se ei voinut alkuun sietää Höpiä. Jouduttiin sitten alkuviikot elämään ne erotettuina, eikä se ollut kyllä kovin mukavaa. Kuvaavaa asiasta on se, että Kimi istui lattialla Höpi sylissä, ja varovasti yritti Cassun antaa tutustua, niin molemmat nartut menivät samantien lattialla istuvan Kimin ja Cassun väliin. Nekään ei luottaneet siihen pätkän vertaa. Ja koska ne eivät luottaneet, niin en sitten minäkään ja erotettuina olivat. Taisi reilu kuukausi mennä, ennenkuin joko Höpistä kasvoi tarpeeksi iso, tai sitten Cassu lopulta siihen tottui että on taas pieni talossa. 

Käytiin Hartolassa viikonlopun lomareissulla, olipa ihanaa!! Mua jo huolestutti tuossa männäviikolla, että hitto kun on tullut vähän kuvattua Höpiä, ja sitten löysinkin näitä kuvia. En vaan ollut purkanut niitä koneelle. 

On se kyllä törkeen söpö <3

Vielä on kasvunvaraa!


Mutta joo, mitähän kaikkea ollaan touhuttu. Ainakin kannattaa käyttää hyväkseen ne Mustin ja Mirrin tutustumislappuset, niillä on käyty fyssarilla ilmaisella tutustumiskäynnillä (oli kivaa!) ja viime viikolla kynsienleikkuussa (ei välttämättä). Karismassa (Lahdessa iso kauppakeskus) on käyty tallustelemassa muutamaankin otteeseen, siellä tietenkin pikkuinen söpöliini saa ihastusta osakseen ja vieraita rapsuttelijoita. 

Kylille täytyy lähteä ihan erikseen, meillä kun täällä Villähteellä ei ole välttämättä edes ketään vastaantulijaa minun lenkkiaikoihin. Yritetty on ettiä myös jotain pentukurssia, ja pentutreffejä järkätä, ensimmäiset huonolla onnistumisprosentilla ja toiset vähän paremmalla. Toki enemmän niitäkin olisi voinut tässä olla, se on niin helppoa lähteä sen oman lauman ja Sannan kanssa metsään. Nyt kyllä on alkamassa tammikuussa Korkeavireen pentukurssi, ja ollaan menossa Nooran näyttelytreeneihinkin kahdesti :D Sitten meillä alkaakin jo sunnuntaina agilityyn valmistava kurssi, joka tosin on vähän niinkuin oma eikä yleinen. Paras pentukaveri Martti-sheltti ja sen omistaja Pia on järkännyt meille Lotan kouluttamaan. Sama henkilö jonka kanssa aloitettiin Jujun kanssa, ja siitähän tuli hyvä <3 Kivoja juttuja siis tiedossa kumminkin!

Sitten pari videota, näistä näkyy hyvin miten pentu kasvaa äkkiä! Ollaan käyty pari kertaa hallilla treenaamassa, leikkiminen ja putken opettelu oli kyllä hauskaa! 

Ekassa Höpi 3 kk hömpöttelee "näyttelyjuttuja". Tokassa 4 kk samat.Sitten se putkihommeli, ensin 3 kk ja sitten 4 kk.Sitä tuossa justiin nauroinkin, että mitään se ei osaa kuin odottaa oven takana uloslähtöä. Ajattelin näitten kurssien jälkeen mennä ihanan Oili Huotarin pentukurssille. Jos mä lopulta saisin sen tokokoiran pitkästä aikaa....?? Luonteesta sen verran, että ei se ainakaan äitinsä veroinen älykkö ole. Enempi itsepäinen ja vähän yksinkertainen kuten mummonsa (anteeks Jippo) :D TAI sitten se on niinkin fiksu, että vetää mua 6-0 ja naureskelee partaansa. Kasvukäyrässä vaikuttaisi kulkevan samoja latuja Jipon kanssa, joten saas nähdä ollaanko mediluokassa sitten aikanaan. Höpi oli 13-viikkoisena 29 cm (unohtui mitata vk 12) korkea, ekoilla rokotuksilla 5,2 kg. Jippo on ollut 12-viikkoisena 30 cm ja Juju jo 32 cm. 16 viikkoisena nämä pimut H 32,5 cm ja 7,1 kg. Jippo 32/7,7 kg ja Juju 34,5/7 kg. Purenta sillä on ollut koko ajan oikein, ei yläpurentaa, ei kapeaa leukaa. Se on jo nyt vaihtanut etuhampaat kaikki, juuri eilen katselin että alkaa kulmurit kellastumaan, eli uutta pukkaa sieltäkin alta. Aika nopsasti vaihtaa, Jeculla on ollut ekassa pentunäyttelyssä jo purenta valmis, näillä nartuilla ei. Jipolla oli vasta 8 kk, sen muistan. Jujulla siitä väliltä. 

Kova se ainakin on kiipeilemään joka paikkaan, oltiin toisessa schapetapaamisessa Päijät-Hämeessä muutama viikko sitten ja siellä oli kaikenlaisia (hieman hasardejakin) telineitä. Niin siellä oli tämmöinen lasten liukumäki, jossa oli laitettu huopa pinnoitteeksi. Höpi sitten kiipesi sen ylöspäin :D Se kävi myös itsekseen tutkimassa kaikki labyrintit yms, että aika itsenäinenkin vaikuttaisi olevan. Oli myös ihanaa, että siellä oli neljä Jujun pentua<3 Tarkoitus on pitää taas puolivuotistapaaminen parin kk päästä, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle.


Ja tuo laitos oli oikeasti korkea! Tässä kuva Rokista, joka tulee noita toisen puolen portaita hyppäämällä alas :O (Ensin otetaan kuvat ja sitten vasta pelastetaan pentu :D)

Siinä joitain kuulumisia, laitellaan lisää taas kun kurssit alkaa. Moikku! (ps tsekkaa miten on puku jäänyt pieneksi)


Kommentit