Messari VM 2022

 Messari olikin tänä vuonna kolmipäiväinen, ja ilmoitin Jipon kaikille päiville. Silloin sillä oli vielä karvaa, ja se oli tämän näköinen :D 


Toki sitten kun sen mielestä "pennut hoidettu-ne on maailmalla-tiputetaan kaikki karvat". Vaikkei ne sen pennut olleetkaan, mutta aika kovasti se eli niissä mukana. Minkä lisäksi Höpi kiskoi sen hännästä karvat aika tehokkaasti, ei sentään onneksi sellaiseksi piiskaksi kuin äidiltään :D

Messarissa esiinnyttiin sitten melkoisen ohuella karvalla, mutta näkyipä rakenne hyvin. Historia myös toistaa itseään, se oli yhtä naku junnuna kun oli HeJW-13. Vaikkei se kuvissa näy, niin siltä paistaa selästä nahka läpi, pohjavillaa ei ole oikeastaan ollenkaan.


Tuomarina perjantaina Cindy Kerssemeijer, rodun erikoistuomari. Kerran aiemmin on hänen kehässään oltu, hän ei silloin vielä ollut erikoistuomari. Vuonna 2013 lokakuussa Lahdessa, Jippo oli hänellä ROP ja Jeccu VSP. Jipolla oli juoksut, ja Jeccu veti sen perässä kieli sinisenä. Ihan karsea päivä :D Tämä on kyllä ihan paras kuvasarja tapahtumasta: Hän ajatteli, että tulee auttamaan että saadaan valokuva rop-koirista. No juu, ei saatu :D 
Kävin kehän jälkeen näyttämässä tuomarille nämä kuvat, ja häntä myös nauratti tuo tilanne. Ei kyllä muistanut asiaa, mutta kuulemma tuo mekko hänellä on vieläkin tallessa. Sanoin hänelle, että hauskoja muistoja vuosien varrelta. 

Niin joo, se arvostelu ja tulos. Jippo oli ERI SA VET2, arvostelukin näin melkein 9 vuoden välillä aikalailla sama: 

2013: "15 months old. Excellent type and size. Feminine head, well shaped. Lovely thin ears. Large round eye. Lovely expression. Scissors bite. Excellent lightly built body. Fine bone. Large feet. Good angulations. Excellent coat structure. Light movement."

2022: "Happy veteran, over 10 years old. Excellent type and size. Typical lightly built body. Feminine well shaped head. Typical eyes, flesh (?) of ears. Correct scissor bite. Well angulated. Good coat, typical movement."Kaahailtiin sitten kotiin ja lauantaina takaisin, tällä kertaa tuomarina Esa Ruotsalainen, joka on rodun uusia tuomareita. Ei mitään käsitystä minkätyyppisistä tykkää. Saatiin häneltä kaunis arvostelu, ja rokotti siitä ettei Jippo nosta häntää korkealle. Se kyllä oikeasti käyttää häntää, sehän heiluu ihan koko ajan, mutta tuo on se asia mistä sitä rokotetaan-on jäänyt saamatta pari isompaa voittoakin sen takia. Minkäs teet, se nostaa sen ylös tasan silloin kun jotakuta (pentua) pitää puolustaa, tai se haukkuu jollekin pihassa kun puolustaa reviiriä :D Muu arvostelu itsessään todella upea, ja kaipa tuolla se SA:kin olisi norminäyttelyssä irronnut:

" Kaunis narttu, erinomaiset mittasuhteet. Hyvä pään malli. Tyypillinen ylälinja ja sopiva rungon vahvuus. Hyvä raajaluusto sekä kulmaukset. Oikealaatuinen karva. Takaa hieman kapea. Tasapainoiset liikkeet. Voisi käyttää häntäänsä vähän enemmän." Lauantaina tulos siis ERI VET3.

Sunnuntaihin olin alunperin suurimmat menestystoiveet laittanut, tuomarina rotua kouluttava Paula Heikkinen-Lehkonen, ja hän on Jipon nostanut pari kertaa ryhmissä 6 parhaan joukkoon, ja laittanut kerran BIS-VET3:ksikin. Joten ajattelin että ainakin tyypistä tykkää. Olin sunnuntaina jo sen verran kyllästynyt näyttelyhommiin, että lähdin kotoa varttia vaille yhdeksän, parkkihallissa olin 9.58 ja kehä alkoi 10.00. Toinen junnu-uros oli kehässä kun tultiin paikalle :D Aika täsmällistä, jotten sanois. 

tuomarimme Paula Heikkinen-Lehkonen

Muita "meikäläisiä" ei ollut kuin Nooa joka päivä, ja siskonsa Mahla sunnuntaina. Nooa oli kovin erinomainen kaksi ekaa päivää, muttei sen kummempaa sijoitusta. Sunnuntaina kuitenkin Paula sitten kovasti tykkäsi, ja laittoi sen voittamaan urokset! Jipii!! 

Ihana tilannekuva Ida-Lotasta ja Nooasta <3

Sitten lähdettiin narttuihin, ja havaittavissa oli kyllä sama linja kuin aina. Hyvä rakenne, iloinen olemus, erityisesti hyvät liikkeet ja sopiva koko/luustonvahvuus on hänen arvosteluissaan etusijalla. Mahlahan vetikin avoimissa nartuissa voiton,(piti esittää siellä, vaikka valio onkin, kun ilmoittaessa on ollut siinä luokassa). Lopulta päästiin veteraaninarttuihin, ja Jippo siellä veti ykkössijan huikealla arvostelulla: 

" Hyvä koko ja mittasuhteet. Oikea vahvuusaste. Erinomainen pää ja ilme. Hampaat edelleen hyvässä kunnossa. Hyvin täyttynyt eturinta ja oikea rintakehän tilavuus ja pituus. Erinomaiset raajojen kulmaukset. Hyvä askelpituus, säännölliset liikkeet. Erittäin vilkas ja iloinen ja käyttää häntäänsä hyvin. Ikä ei paina. Sopivan pituinen karva. Selässä hieman pehmeää karvaa."

Sitten lähdettiin PN-kehään, Ida-Lotta esitti Mahlan yksilöarvostelussa ja tässä. Kehässä oli peräti 10 narttua, joten kova oli kilpailu. Tuomari juoksutti ensin neljä ja sitten toiset neljä ja sitten veteraanit kahdestaan. Kolmas vetsku ei tällä kertaa saanut SA:ta. Hän kätteli ulos muutaman koiran, ja taas jatkettiin. Mukana edelleen molemmat, Mahla ja Jippo, äiti ja tytär. Sitten alkoi jo sen verran jännittämään, että ihan en muista mitä tapahtui mutta viimeiset neljä olivat junnuluokan, avoimen, valioiden ja vetskujen voittajat. Lopulta ykköseksi käteltiin Mahla ja toiseksi Jippo!! Juhuuuuuuu! Tuomari sanoi, että nämä kaksi erottuivat toisista hyvillä liikkeillään, joten mun ajatukset pitivät paikkansa. 

Mahla

Mahla on kyllä osoittanut olevansa nimensä veroinen Ässä Hihassa. Tyttönen on aikuistuttuaan ollut jopa RYP-4, että ei se voitto nyt hirmu suurena yllätyksenäkään tullut. Sitä aikoinaan yritettiin ostaa Ruotsiinkin, muttei myyty ;) 

En muista missä järjestyksessä nämä valinnat meni, mutta ROP-koiran arvosta taisteli siis meidän Nooa ja Mahla <3 Ja koska Ida-Lotta nyt esitti tietenkin omansa, niin minä esitin Mahlan. Se sitten veti menemään mun edellä kuin saksanpaimenkoira, esitti ihan itse itsensä :D Ravasi siis kyllä nätisti, eikä hihnasta vetänyt, oli vaan todella vauhdikas. Ja tuomari kätteli Mahlan voittamaan. Näin kasvattajan näkökulmasta aivan sama kumpi voittaa, ja aika täsmäiskun Mahla näihin kinkereihin tekikin. Huikeasti vielä kerran onnea molemmille!!


Sitten valittiin ROP-veteraani (vaikka tämä ehkä valittiinkin ensin), vastassa komea uros. Ja Paula laittoi Jipon voittamaan, aivan mahtava päivä!!


Ida-Lotta pyysi, että jäädään isoihin kehiin ja hän voi viedä Mahlan ja Jipon "teatteriin". Mä olin jo niin loppu koko viikonlopusta, ettei keksitty kyytiä miten Jipon saisi kotiin, jos se jäisi ja minä en, joten hän sai esittää "vain" Mahlan ryhmissä :) 

Käytiin ennen kotiinlähtöä vielä ständillä kuvaamassa tuoreet Voittajat vm-22 ja VeteraaniVoittaja vm-22.

ROP Mahla


VSP NooaROP veteraani JippoKoko kolmikko <3

Kaikki uudet kuvat Anniina Kallioniemi, suurkiitos hänelle, ihania muistoja!

Kommentit