Pennut 5 viikkoa

Taas tämä aika menee niin nopeaan, enää pari viikkoa että pennut muuttavat uusiin koteihinsa! Sen verran on touhua ollut, että ei ehdi kuin klo 5 aamulla blogia kirjoittamaan. Nimipaljastuksetkin jäänyt kirjoittamatta kokonaan. Minähän päätin, että jos ikinä tämän koronan ja Uudenmaan rajojen sulkemisen jälkeen saadaan pentuja, niin niiden teemaksi tulee voitto. Tosin siitä se vähän eskaloitui, ja muuttui peliksi. Eli ihan ekaksi, tässä pentujen tulevat viralliset nimet. Nyt ne on jo yhdistetty pentuihinkin.

Tytöt:                                                                             Painot 5 vk:
Pomppaloikan Voitolla Yöhön            Maire                2304
Pomppaloikan Ässä Hihassa               Raija                 1980
Pomppaloikan Villi Kortti                   Lissu                 2170
Pomppaloikan Kaikki Peliin               Pirkko               1904

Pojat:
Pomppaloikan Pelimies                       Heikki               2535
Pomppaloikan Pokerinaama                Hanski              2405
Pomppaloikan Uhkapeluri                   Enska               1960


Nyt olen tavannut kaikki uudet omistajat, aivan ihania aktiivisia perheitä ja omistajia. Maire, Raija, Pirkko, Hanski pääsevät toisen tai toisten schapejen kavereiksi ja Lissu ja Enska toisten koirien kavereiksi, Heikki saa kunnian olla se ainoa. Koirakokemusta kyllä siitäkin perheestä löytyy. Kauimmaset lähtevät Raaheen ja Seinäjoelle, loput jäävät etelämmäksi; Lohjalle, Helsinkiin kaksi ja yksi Valkeakoskelle. Lähin tuohon kymmenen kilsan päähän sijoitukseen, ihan mahtavaa. Joten turvallisin mielin voi pennut luovuttaa maailmalle, meidän tiimin jäseneksi jää siis Maire eli Manta. Hän lähtee sijoitukseen ihan parhaaseen paikkaan Sannalle, Vimmun kiusaksi ja Tuiskun iloksi :D

Mairella kova nälkä :D Pikkuisen etukenoa.


Keskiviikkona otettiin tämän viikon viikkokuvat, kun Jussilan Minna kennel Rockrivers´istä tuli käymään. Saatiin pennuista seisomakuvatkin sitten taas. Kimillä ei ihan riitä kärsivällisyys mun kanssa ;) Näissä kuvissa pennut siis viisiviikkoisia, kuplakuvat otettu Sannan ja Kimin avustuksella viikko sitten.

Raija joka oli myös vaihtoehtona sijoitukseen. Maire valittiin hullumman luonteensa perusteella :D


Pikku Pirkko neliviikkoisena, josta ei vielä kunnon seisomakuvaa ole saatu. Pirkko Pippuri, pieni koko ja iso luonne.
Pirkko oli ainoa joka saatiin katsomaan kuplaa :)
Lissu, tämä raajakkaampi tyttö on ihan Juju kakkonen, ja pää ja ilme suoraan äitiltään.


Heikki on tämän pentueen kiltein, ainakin tässä vaiheessa. Menee perhekotiin, jossa on koiraa odoteltu kuulemma jo kuusi vuotta.

Hanski lähtee monelle schapeihmiselle tutulle nuorelle naiselle, tämä poika ei varmasti katoa kartalta ;)
Hanskista tulee taas paljon Paavo mieleen, eli Trolls Royce.

Enska on edelleen kuin miniJeccu, kivat mittasuhteet ja rakenne. Tämä poika vaan taitaa jäädä urokseksi pieneksi. Aika näyttää!

Pentutarkki varattu, se on ensi viikon torstaina. Siinä eläinlääkäri siis käy pennun läpi, katsoo yleiskunnon, purennan, poikien pallit yms. Tästä saa ell todistuksen, jonka ostaja saa mukaansa. Ja samalla sirutetaan ja siinä vaiheessa rekisteröidään sitten Kennelliittoon. Poikien pallurat ovat jo laskeutuneet paikoillensa, purennat näyttävät kaikilla hyviltä tässä vaiheessa. Leuat ovat leveitä ja hampaat siellä missä kuuluu. Pentutestauskin tehdään samalla viikolla tiistaina. Vaikka pennut jo jaetaan etukäteen, niin minusta tuo on mielenkiintoista, ja kun on sama testaaja niin kiva vertailla näitäkin niihin edellisiin.

 Minullahan on jalostusnartuille Agrian jalostusvakuutus, joka korvaa pennuille piilevät viat 3 v 3 kk ikään asti. Yhtään en tiedä miksi se 3 kk päälle, mutta vakuutettuja siis ovat. Suosittelen muutenkin vakuutuksen ottamaan ainakin alkuun, sitten kun on terveystarkit tehty niin voi jättää pois jos ei tarvetta. Onneksi näidenkin pentujen ottajat ovat valveutuneita, ja ovat luvanneet luustokuvat ottaa aikanaan, kiitos jo etukäteen siitä <3 Edellisestä pentueesta Nelli ja Viljo kuvataan syyskuun alussa Salpausselän Koirankasvattajien joukkotarkissa, sain niille sieltä paikan. Hyrrä kun asuu Oulussa, niin menee sitten erikseen sopivana ajankohtana. Aivan loistavaa, kiitos myös Susanna ja Anni <3 Nellihän on siis myös sijoituksessa, joten sehän nyt kuvataan ilman muuta.

Pennut ovat päässeet ulkoilemaan jo monena päivänä, tänäkin aamuna pääsivät rappuja eestaas kiipeämään. Meidän takapihalle on siis kolme matalaa porrasta, joita ne eestaas menivät kuten kaikki edellisetkin pentueet. Koordinaatio kasvaa siinä puuhassa. Vesisateeseenkin tutustuivat tiistai-illan tihkussa. Ei haitannut menoa. Reippaita pentuja nämäkin, lällytelty ja palluteltu joten käsittelyynkin varmasti tottuneita. Asuvat päivät olkkarissa aitauksessa ja vapaana ympäriinsä kun ovat hereillä, ulos roudaan heti kun sää sallii. Minä taas olen ihan unettomuuden harhoissa, puhun mitä sattuu ja hortoilen tekemässä sitä sun tätä, enkä yhtään mitään.

Kesken se jäi tämäkin juttu eilen (ja toissapäivänä), ja vihdoin tämä teksti on valmis. Olen kyllä tyytyväinen tähänkin pentueeseen, tasapainoisia tyyppejä ja reippaita pentuja, eivät hätkähdä oikeastaan mitään. Sitten vaan uusissa perheissä kovasti sosiaalistetaan eri paikkoihin ja asioihin, niin hyvä tulee!

Kommentit