Artjärven Ärinät vm-20

Ärinät ovat oman seuran kaksipäiväiset kisat, joissa on yleensä myös tokokoe sekä rallytokokoe. Koronan takia pidettiin ainoastaan agikisat. Ilmosin Jujun vain lauantaille, sunnuntaina tuli pennunkatsojia Seinäjoelta asti. Joten menin sitten sen jälkeen vain talkoilemaan iltapäivästä. Toki se lauantai sattui olemaan vuoden sateisin päivä, ja oltiin todella nahkaa myöten märkiä. Tilasin justiin Henri Luomalan ottamia kuvia kisoista, olipa hauskoja ja loistavia muistoja. Kisat alkoivat klo 9 ja olin kotona klo 15, ajomatkaa puoli tuntia ja kun tulin kotiin ja otin takin pois, se edelleen valui vettä lattialle.....joten joo, tulihan testattua ne sadekelin renkaatkin toden teolla. No onneksi Jujua ei sade haittaa, se rakastaa lätäköitä ja lätsytellä niissä. Tosin vika radalla se vesimäärä oli jo sillekin liikaa :D 

Eka rata olikin hyppäri tällä kertaa. Kiva rataprofiili, taisin sanoa parille seurakaverille, että keppien edessä oleva putki on kyllä meille paha, ei ihan linjassa kylläkään mutta kivasti näkyvillä. Juju on palkattu kepeiltä vahvasti eteenpäin (Ensin namimaatilla, ja sitten namipalloa heittämällä, ja sillä on aika kova palkanodotus niiden jälkeen. Kiihdyttää aina kepeillä loppua kohden sen takia myös.), ja tähän ollaankin saatu nyt läksyksi että palkataan keppien jälkeen kädestä, jotta se ei singahda vaan lähimmälle seuraavalle esteelle. Ja trallalaa, tässäpä se näkyikin kivasti, sinne se putkeen singahti :D Eikä kiljuminen auttanut tietenkään, ei viiksikarvakaan värähtänyt kun se putkeen paineli. Eikä pitäisikään, kaikenlisäksi olevinaan teen tuossa valssia, kun piti kääntyä kepeiltä hypylle noin 90 astetta, ja huitaisen kädellä siinä vielä. Muuten ihan loisto rata! Tämä rata on videolla toisena.

Tokana sitten eka agirata, ja tästä juteltiin että miten tuon A:ta ennen olevan lyhyen putken jälkeen ehtii mihinkään. No en minä ainakaan minnekään, joten päätin että teen vastiksen putkella ja kutsun sen A:lle. Eipä olla aiemmin kokeiltu, mutta treeni tämäkin. Taisi vähän tuomarikin yllättyä tästä ratkaisusta :D Tähän yksi seurakaveri tuumasi että kuulostaa lento-A:lta, mutta eipä siitä onneksi sellaista tullut! Jipon kanssa tuon tehnyt monesti ja hyvin toimii. Puomille tullessa joutuu vähän korjaamaan linjaansa, mutta ai että miten sairaan hieno juoksari! Ihan oppikirjasta, vika laukka osuu etutassut ihan kontaktialueen yläreunaan, kontaktille kumminkin ja takatassut alaosaan. Jipii! Ja mikä loppusuora, sinne se menee eteen-käskyllä renkaan ja kaksi muutakin hyppyä. Maalissa nollalla ja voitettiinkin vielä!

Toinen agirata sitten tosiaan siinä monsuunissa vielä, ja alkoi olemaan aika inhottava olo varmaan kaikilla, sekä koirilla että ihmisillä. Mutta tiristettiin vielä tämä rata, kepeillä ei vaan kyennyt niitä kunnolla tekemään, kun vettä oli niin paljon. Joten otettiin tästä vitonen, korjasin ne kerran alusta mutta kykeni toka vikaan väliin asti vain ja siitä sitten korjasin ja jatkettiin maaliin. Oltiin tälläkin radalla sitten kuitenkin sijalla kolme. Puomi tällä radalla kohtuullinen, mutta eipä nuo laukatkaan ihan normimittaiset olleet, kun vauhti jo hiipui rankkasateesta johtuen. Ja jestas miten hienosti se tekee kaukana töitä, upeasti nappaa renkaankin. Loppusuoralla joku vielä huutaa että Tuija juokse! No ei pysty eikä kykene, mutta onneksi Juju kykeni ja veti hienon loppusuoran jälleen ja tosiaan vitosella maalissa. Tätä aloin miettimään, että jos koira palaa radalle ohjaajaa vastaan, niin ei kai siitä hyllyä tule? Ei varmaankaan, mutta jos jonkun esteen kautta niin sitten voi jo ollakin? Tätä täytyykin kysäistä joltain tuomarilta kisoissa.


Ai että mä rakastan mun pikku agikoiraani <3 Seuraavaksi Jyväskylään Luomalan radoille lauantaina. Mennään vain kaksi rataa, Sanna tulee pentuvahdiksi. Ps. ei nousta vieläkään ;) Tosin nyt kyllä Sanna ja Vimmu saivat vikan nousunollan ja nousevat kakkosiin, joten ehkä meidänkin on sitten kohta noustava, että päästään jatkamaan team Ponnareitten kanssa kisaamista. He voittivat medeissä samaisen radan minkä me Jujun kanssa pikkumakseissa. Go schapet! On niin kiva kun on mukavaa seuraa kisareissulla. Tosin kolmosissa tämä ilo loppuu, niissä niputetaan pikkumaksit ja maksit yleensä samaan, ja alkaa olemaan osallistujiakin eri määrät, varsinkin medeissä joissa ne suurimmat luokat nykyään onkin.





Kommentit