It´s always good to have a Plan B

Minä olen tässä kuumeisesti järjestänyt Englan astutusta, varannut majoitusta, progetestiä, tilannut Green Cardit yms autolle. Sekä varannut Ruotsin puolelta eläinlääkärin ajan ekinokokkimadotusta varten. Työvuorotkin järkkäsin niin, että on 10 päivän vapaa jotta pääsen rauhassa reissuun. Ja kaikkea muuta säätöä, mitä nyt reissu tuo tullessaan koiranhoitajineen.

Mutta.

Sain Larsilta viestin maanantaiaamuna, että Haraldin yksi jälkeläinen on kuollut 2-vuotiaana renal dysplasiaan. Tämä ei rodussamme ole välttämättä perinnöllistä, diagnoosin tehneen ell mukaan. (Näin tämän diagnoosin omin silmin.) Mutta Ruotsin kennelliiton mukaan tuon diagnoosin (muissa roduissa) saanut koira, sen vanhemmat sekä jälkeläiset pitäisi jättää pois jalostuksesta, joten en sitä riskiä sitten halua ottaa. Tässä kohtaa pitää nostaa hattua Larsille, että hän asian minulle ilmoitti rehellisesti. Hän olisi yhtä hyvin voinut pitää tiedon itsellään, vaikkakin se avelsdatassa näkyykin. Tuskin olisin yksi kerrallaan noita Haraldin pentueita enää läpi käynyt, kun asia oli jo ns. pulkassa. Sovimme hänen kanssaan, että tulemme mahdollisesti vielä yhteistyötä tekemään Ulfsäterin koirilla. Arvostan kyllä hänen kasvatustyötään paljon.

Joten. Ne häät peruttiin. Käyttöön plan B.

Tätä urostahan oli tarkoitus käyttää seuraavalle Englan pentueelle, mutta otetaan hänet pakasta sitten nyt. Komearaamisen herran nimi on Hessu, Lumikuono Ernesto. Olen tavannut hänet pari kertaa, viimeksi vappuna Lahden ryhmiksessä ja on kyllä upea koira. Myös Elsa-sisko ja Ilo-sisko, jotka olen nähnyt, ovat hienoja ja minua miellyttäviä rotunsa edustajia. Hessun turkki on ihanan karhea, ja sillä on juuri tuo "rough"-ulkonäkö josta pidän. Vaikkakin sitä karvaa on runsaasti, niin sitä vastoin Englalla ei niinkään. Enempikin päinvastoin :)

Hessu
Hessu Lahdessa vappunäyttelyssä
Hessulle on tehty kaikki tarvittavat terveystarkit, lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ok, gPRA ++ ja HUUn suhteen terve, kantaja. Koiranetissä Hessun sukutaulu, ja pariskunnan yhdistelmä.  Viiden sukupolven sukusiitosprosentti 0,98% ja 10 sukupolven COI 7.740%. 

Yhdistelmä täyttää rotuyhdistyksen vaatimukset sekä suositukset, poislukien se, että Hessua ei ole vielä luonnetestattu nuoren ikänsä vuoksi. Englan takaa sitten onkin ensimmäiset kolme sukupolvea luonnetestattu, ja mukavin tuloksin vieläpä.

Ja koska monia kiinnostaa myös mysteeri-, eli maksa-ja munuaisarvot, sanottakoon että ne on otettu tämän pentueen äidiltä, isältä, äidinäidiltä, äidinäidinisältä, äidin veljeltä, puoliveljeltä, äidinäidinveljeltä, isänisänisältä, isän veljeltä ja kaikilla näillä arvot ok. Voin melkein veikata, että tuskin montaa pentuetta löytyy, joiden takaa näin monelta arvot olisi tutkittu. 

Tässä myös yhdellä silmäyksellä muut tulokset kolmessa sukupolvessa.


Mainittakoon muuten, että aiemmilla kerroilla sitä plan B:tä ei ole ollut, että mikähän etiäinen tämä sitten olikaan....tai sitten minä alan oppia ;)

Herra B

Neiti XJalostushan ei kuitenkaan koskaan ole pelkkiä numeroita ja kirjaimia, mutta uskon että tämä yhdistelmä täydentää toisiaan sekä ulkonäön että luonteen osalta. Ja toivotaan että niitä pikku palleroita tässä lähiaikoina saataisiin alulle!

Tiedustelut pentueesta joko 044-5234484 tai tuijalaurila@hotmail.com

Kommentit

Jaana sanoi…
No huh. Onneksi on varasuunnitelma.
Näyttää tosi hyvältä tuokin yhdistelmä.
Onnea matkaan ja paljon nartunsiemeniä, että
Pyhtäälle saataisiin yksi lapsukainen.
tuija sanoi…
Joo, ei tämä yhdistelmä ainakaan huonompi ole :-) Toivottavasti on pikku nartunalkuja Hessun siemenissä!

T. Tuija