Testissä EVL

Sovittiin edellisen kurssin lopussa Oilin kanssa, että helmikuun kurssi aloitetaan EVL:n kokeenomaisella. Pakkohan se oli jo uskaltaa, ja käyttää nyt sitä tilaisuutta hyväkseen kun on liikkuri eikä treenaa yksikseen ;) Ja onhan Oililla melkolailla silmää siihen, että kehdataanko me nyt vielä sinne kokeeseen mennä. Hän olikin sitten niin ihana, että oli pyytänyt edellistä ryhmää jäämään paikkamakuuseen, joten saatiin nekin ihan kokeenomaisesti käytyä läpi. Ja istuminen tietysti myös.

Huomaa muuten, miten nämä kurssit ja muutenkin vieraiden koirien läheisyydessä oleminen on tehnyt Cassulle hyvää. Sama uroskoira, joka ekalla kerralla sai aikaan ahdistumisen, ei haitannut tuossa paikkamakuussa yhtään. Cassu sille kyllä sisääntulossa haukkui vähän, mutta ei jäänyt jumittamaan eikä asenne latistunut lainkaan. Sen kyllä huomasi, kun me oltiin jo rivissä ja vielä tuli kaksi koiraa viereen, niin nenä pitkällä ne piti "tutkia", että onko turvallista vielä olla tässä. Oli ihan rauhallisen oloinen kumminkin. Niin tosiaan makuu ja istuminen meni loistavasti, ekaa kertaa tehtiin tuo istuminen ikinä :D Mutta nää on ne asiat, jotka ei huoleta. Se on ollut aina niin varma tässä. (kuuluisat viimeiset sanat). Heittelin palkaksi palloa muutaman kerran, ja aloitettiin yksilöliikkeet samantien.

Mulla oli mielessä, että palkkaan joka liikkeen jälkeen, kun ei olla tosiaan aiemmin tuota evl:ää kokeenomaisesti tehty. Sitten kun huomasin että se on tosi hyvällä fiiliksellä, niin palkkasin tuon metskun ainoastaan ja jatkettiin palkattomana. Lennosta taas muutin mieltä, mutta eipä se haitannut.

Päätin että katson positiivisin mielin tätä videota, enkä kauhistele kun se tekee sitä ja tätä. Olen huomannut että en meinaa olla tyytyväinen mihinkään, vaan olen sitä mieltä, että kun se on Cassu niin sen pitää jo osata. Kun siis oikeastihan se on ihan supertaitava, ja osaa ihan mielettömästi asioita. Mitäpä niistä pikkuvioista, ne hioutuu pois vielä. Ainoa liike mikä meni plörinäksi, oli zeta siinä suhteessa että kääntyili sekä seisomisessa että istumisessa mukaan. Muutenhan sekin meni liikkeenä tosi hyvin, asennot oikein ja mukaanlähdöt nättejä. Onpahan jotain mitä treenata pari viikkoa ;) Muutenkin pitäisi muuttaa tuota ajattelutapaa enempi siihen positiiviseen suuntaan, tulee turhanpäiten vellottua niissä virheissä, kun ihan varmasti jokaista virhettä kohti Cassu tekee (ja varmaan kaikki muutkin koirat) sata asiaa oikein!! Nyt positiivisuutta ja heti!

Joten, positiivisesti ajateltuna liikkeet meni näin:

- metskun tuo iloisesti, ja pitää hyvin kiinni
- tunnarissa merkkaa oman heti, ja tarkistaa viereiset vielä, ja tuo sen oman. PITÄÄ LOISTAVASTI VIERELLÄ!!!!!! jännä että se treenaaminen on auttanut ;)
- ruudun vauhti loistava, merkille muista pysäyttää aiemmin!! Mä sössin myös tuon kävelyn, muuten osasin "käyttäytyä" kyllä ihan oikein. Olis pitänyt kävellä ruudusta vinosti ohi, eikä samallailla kuin voittajassa että käännytään 90 kulmassa edestä. Löytää ruudun upeasti, menee säpäkästi maahan (niin kuin aina). Palatessa mun pitää muistaa kääntää vähän päätä jotta tulee oikealle puolelle.
- seuruu iloista ja kontakti pysyy melkein koko ajan, paikka on hyvä. Tämä on paljon kivempaa nykyään, kun tapahtuu koko ajan. Noin pitkää pätkää ei oo kyllä myöskään ikinä tehty. Menee ihan upeasti mun mielestä :) Väljää hetkittäin. Ja vasemmalle käännöstä pitää treenata. Mutta ne onkin ainoot viat. Hei, eikä välitä ruudun merkeistä mitään!
- sitten vuorossa se "pelätty" ohjattu nouto. Ja mitä tekee Cassu? Ihan perfect! Menee hyvällä vauhdilla merkille, pysähtyy hienosti (Ja mä muistan käskeä!!! Hyvä mä!!) ja hakee sen vasemman mikä pitääkin. Se jää aina noinpäin tuohon merkille, joten siitä ei tartte kokeessakaan huolestua. Ja mäkin muistin että eka mikä viedään, haetaan. Ja sitten hyi Tuija! Kun koira tekee loistavaa työtä kaikkinensa muuten, ja vaan sen takia pyöräyttää pari kertaa kapulaa, että tää liike on vielä uusi, niin ämmä ei palkkaa kunnon kehuilla! Ai että mä olin taas vihainen itselleni kun tän näin.
-kaket, kaikki vaihdot nopeat ja oikein, myös se eka istuminen mikä on aina hankalin vaihto! En kertonut tätä muutes Oilille, sattu vahingossa. M-S tulee inasen eteenpäin, 20 cm oli peppu liikkunut viivalta. Vaatii vaan vähän vahvistamista.
- ihan superhieno luoksari!! Lähtee vauhdilla, stoppaa molemmat loistavasti, ei valu yhtään. Tähän olin ihan mielettömän tyytyväinen.
-sitten enää se zeta, ja selostus tulikin jo.

Evl testi-video

Oili kysyi että mitäs ite tuumasit, ja olin kyllä heti tuollakin tyytyväinen muihin paitsi zetaan. Siinäkin on kyllä niin uusi liike, että pitäis olla tyytyväinen niihin kaikkiin onnistuneisiin osiin, eikä ajatella pelkästään sitä epäonnistunutta kohtaa. Zetaa vielä lopuksi tuolla kerralla treenattiin, ja sain opit miten treenata sitä pysymistä. Kai se Oilikin meihin uskoo, kun sanoi (en enää kyllä edes muista mistä liikkeestä oli kyse), että ei se teiltä ykköstä vie. Parin viikon kuluttuahan sen n'kee!!

Niin ja pakko vielä lisätä: ASENNE! <3 Häntä heiluu koko ajan, iloinen ja varma. Cassu on Super, joten tein sille uuden pannan:


(se on ihan kirkkaanpunainen, vaikka tulikin huono kuva)

Kommentit