Avon tokokoe x 2

23.11. su Asikkala, tuomarina Riikka Pulliainen

Päästiin Asikkalan tokokokeeseen viime viikonloppuna joltain varasijalta nro 10. No ei ehkä sentään, mutta tosiaan monta koiraa oli tuohon kokeeseen perunut ja päästiin yllättäen mukaan. Koepaikka oli maneesi, joten haastetta hevosenpaskan muodossa paikalta löytyi. Ollaan käyty aiemmin Orimattilan ponitallilla kerran treenaamassa, siellä ei ainakaan haisut haitanneet, mutta siellä kyllä kerätäänkin jätökset tarkkaan pois. Mutta uskalsin nyt kumminkin lähteä tuonne kokeilemaan kuinka käy. Siellä on myös katto semmoinen kupera jonka päältä lunta valui maahan, jota muutama koira oli säikähtänyt, ja noussut paikkamakuusta. Onhan se hyvä käydä mahdollisimman monessa erilaisessa paikassa, tulee taas sitä kokemuspankkia kartutettua koiralle.

Jecun kanssa kun tuo vireen laskeminen vähän "normaalimmaksi" on se ensisijainen asia, kun koepaikalle mennään, niin ensin käytiin lenkillä ja haistelemassa tuoksuja. Tehtiin myös luoksetulon stoppeja, alkuun taas ei tietty kuunnellut eikä pysähtynyt. Sain sen jonkun verran kumminkin jarraamaan ;) Lyhyitä seuruun pätkiä/käännöksiä myös, ja alkoi kuuntelemaan ja keskittymään ihan kivasti.

Huomio! Jeccu ei haukkunut kertaakaan koko kokeen aikana, odottaessa omaa vuoroa tai muutenkaan. Jesh! Eli jotenkin sain nyt sen oikean mielentilan aikaiseksi, mietin että olisko yksi osasyy kun ei ole oma halli->odotusarvo tekemiselle ei ole niin suuri, kun ei jo heti nouse kierrokset kattoon tutusta paikasta? Pitäiskö mun jättää oman hallin kokeet väliin kokonaan? Hmmmm...no, huomennahan senkin näkee. Myös vein sitä usein autoon takaisin, ja tehtiin aina pienesti sitä askelen seuruuta, että oli kuulolla koko ajan. Siis ensin lenkin, sitten paikkamakuun, ja sitten kävin vielä sen kanssa pikku pissalenkin, kun oli niin pitkä päivä. Tuo toimi sille näköjään kivasti.

Eli paikkamakuu oli kahdessa erässä, me oltiin siinä toisessa ryhmässä ekana eli reunassa. Olipa se taas niin pienen näköinen siinä belggareitten seassa...joku niistä nousikin, mutta Jeccu onneksi pysyi kuin tatti ja tästä tuli 10.

Yksilöliikkeisiin mennessä, otin hihnan pois jo ennen kehäänmenoa, jotta siihenkin tottuu. Eli suoraan seuruuseen, kontakti pysyy hyvin, vasuriin käännökset ihan järkyttävät. Riikka tykkäsi asenteesta ja antoi 9.

Sitten liikkeestä maahan, eikä taaskaan mene ekalla!! Mikä tässä oikeen on?? Osaa sen kyllä ihan varmana, kotona ja kylässä. Korvaläpät? En tiiä, mutta meni kumminkin toka käskyllä onneksi. 7.

Sitten vuorossa se luoksetulo, kovasti tätä on treenattu mutta ei se koetilanteessa tätä vielä osaa. Markokin ihasteli treeneissä, miten hienosti stoppaa sitten kun stoppaa....huoh. No, lisää vaan treeniä! Yleisöllä oli kyllä hauskaa, Jeccu kun tulee ihan sata lasissa :D Pysähtyi siihen paria metriä ennen mua, Riikka sanoi että ihan ei jarrut toimineet niin kuin pitäis. Antoi kummiskin jopa 7,5 tästä. Onhan se tietty vähän eri tuosta vauhdista pysähtyä kuin ravista ;) Ehkä se osaaminen vielä siirtyy koetilanteeseenkin!

Liikkeestä seis, ottaa taas sen yhden askelen ja ennakoi istumisen, joten 8,5 tästä.

Seuraavaksi taas vähän hauskuutettiin yleisöä, nouto vuorossa. Lähtee kuin ammus tietty, nappaa kapulan vähän huolimattomasti päästä kiinni! Jännitti loppuun asti että pysyykö se suussa, kun ei lähtenyt korjaamaan sitä itse. Kaikki nauroivat liikkuria ja tuomaria myöten. Mutta tästä 10!

Sitten kaket, ei noussut eka istu-käskyllä joten 9.

Vielä vuorossa hyppy, ja oli noussut tuo vire taas jo niin paljon, että otin pannasta kiinni kun mentiin hypylle. Pysyi kumminkin sivussa. MUTTA se mutta sitten. Jeccu on sen verran oppinut näköjään laskemaan, että kun tulee käsky, mennään esteen taa, toisella käskyllä pitäis istua, mutta jäi seisomaan, toistin käskyn, eli käsky nro 3 jolloin Jecun mielestä tullaan takaisin viereen. Jojohyppy. Nolla. Hitto, siihen meni ykköstulos.

Kokonaisvaikutus 10, Jeccu teki tosi iloisesti töitä koko ajan, häntä vispaa iloissaan. Eikä missään kohtaa ole sen näköinen että lähtis muualle, vaan tuijottaa mua koko ajan että mitä tehtäis? Tuomari kahteen kertaan kehui Jecun intoa tehdä töitä, miten kivan näköistä se on. Ja että tuo asenne tulee kantamaan pitkälle. Näin toivomme! Loppupisteet siis 158,5 eli puoltoista pojoa ykkösestä. Sijoitus 3./11. Ihme kyllä, mua ei oikeasti vieläkään se haittaa, kun se on niin iloinen tuolla kokeessa eikä sen kanssa tartte huolehtia toisarvoisista asioista lainkaan. Kisakokemusta vaan lisää niin hyvä tulee. Huomenna tiedossa seuraava testi ;)



29.11. Lahti, tuomarina Harri Laisi

Puolentoista tunnin yöunien jälkeen sitten oman seuran kokeeseen. Ihmeen pirtsakkana sitä pystyi olemaan, ja järki säilyi päässä :D Ennen kehää: pihalla asfaltilla märkää, ällöä jne. Tehtiin luoksarin stoppia, tuli ravilla ja tottakai pysähtyi...ekaa kertaa muutes. Seuruun käännöksiä. Mentiin halliin, ja sain lainaksi Heliltä pyyhettä kun ei mitenkään iloissaan mennyt maahan. Meni kyllä, mutta jäi vajaaksi. Tuskin tuomari sitä olis osannut noitten karvojen läpi kattoa, mutta itse sen näki. Joten armotonta kuivausta peliin ja uusia yrityksiä. Hyvin meni sitten. Virittelyn jälkeen olikin jo pian meidän vuoro. Kehään taas ilman hihnaa, ja suoraan seuruuseen. Avon seuruuksi aika pitkä, mutta tää meni paremmin kuin Asikkalassa, tunsin että on hyvässä paikassa kun ajoittain koski mua käteen nenällään ;) Kontakti pysyy loistavasti koko ajan, ainoa ihan lopussa kun mennään seinää kohti, niin tipahtaa hetkeksi. Siis semmonen treenilistalle, on sitä joskus tehtykin mutta unohtunut. Saatiin Laisilta kasi.

Sitten se liikkeestä maahan, minkä sössii joka kokeessa. Mietittiin tätä sekä Riikan että Jonnan kanssa, olisko sillä vielä seuruu niin mielessä, että ei siinä mennä maahan? Vaikka kyllä selkeästi vapautan sen tuosta seuruusta, niin ainahan siinä lähdetään ns. jatkamaan samasta kohtaa? Täytyy alkaa treenamaan sitä noin, että ensin seuruuta ja sitten liikkeestä maahan, ja katsoa kuin käy. Koska muuten treenatessa se ei tota mokaa koskaan. Mitenkäs siihen sitten puutut? Eli taas, tuplakäsky maahan. Tällä kertaa myös ylös, kun alkaa just haistelemaan kun annan ekan istu-käskyn. Eli 6,5.

Luoksetulo. Laisin sanoin: "Kyllähän se ajatteli pysähtyä." Ja naurua päälle :D No, ei se kyllä ees aatellut, tulee ihan reikä päässä, ja kuuluu matosta kiva skriits kun takajalkojen kynnet raapii siihen varmaan reikiä vierelle tullessa. Menee samalla vauhdilla sitten maahankin jopa. Läpijuoksusta 5.

Liikkeestä seis 9. Ottaa sen yhden askelen aina käskyn jälkeen, ja onhan toi pa:kin vähän vino.

Sitten meinaa jo mopo karata käsistä, vaikka oon yrittänyt hillitysti sitä kehua. Yleisö varmaan katsoo että karmea kun ei se kehu tota koiraa yhtään, mutta kun ei sille voi alkaa kimeällä äänellä kiljumaan, se nostaa kierrokset kattoon välittömästi.

Nouto, omasta mielestä ihan täys kymppi, ei pure, tulee tosi hyvään pa:han. Mutta tämä tuomari ei pidä tuosta että tulee viereen niin että käy kääntymässä ensin, pitäis lävähtää siihen viereen suoraan. Tästä juteltiinkin Markon kanssa viime treenikerralla, hän oli sitä mieltä että ei siitä pisteet vähene, kun ei se oo sen näköinen että lähtis mihinkään. Yleensäkin ottaen kun tulee pa:han, sitä kun on nyt opetettu tarkemmaksi ja juuri sen kautta, että tekee pikkasen käännöksen tuossa. Mutta ainakaan Laisi ei tyylistä tykkää. Siitä huolimatta, jatketaan tuota, koska on se parantunut tuo asento.

Kaket, 10.

Estehyppy, ei taaskaan istu ekalla. Sille on varmaan jäänyt se aloluokka päälle. Onneksi kuitenkin istuu sitten tokalla käskyllä eikä tee jojohyppyä. Kasi.

Yhteistyö 8 ja paikkamakuu 10. Yhteensä 164 pistettä ja ykköstulos!

Meinaan vielä käydä kyllä avon kokeissa, ei Jeccu ole vielä voittajaan valmis. Joka kerta kyllä tuntuu paremmalta olla tuolla kehässä, sitä tässä nyt opetellaan, eikä noita liikkeitä enää niinkään. Vaikka oli oma halli ja kaikki, niin se kupla alkaa löytymään! Hyvä Jeccu!


Kommentit