Treenipäivä, ihan parhautta :)

Eilen oli pitkästä aikaa kaikille koirille treenipäivä, vapaalla oli ruhtinaallisesti aikaa käydä kaikkien juttuja läpi. Ensin oli vuorossa Jippo. Sille tein ensimmäisenä hyppytekniikkaa, joka vahvistaa eteen-käskyä sekä irtoamista mun edelle. Tais olla kokonaista toinen kerta, kun tätä tehtiin. Otettava viikko-ohjelmaan. Hyvin se kumminkin meni, video todisteena. Ensin perussarjaa 4 toistoa, ja yksi sen oma toisto, kun yritti mennä pöydältä lihapullia varastamaan ;)


Sen jälkeen perussarjaan lisänä liikkuva hyppy, joka yllättäen oli rengas. Liíkkuva hyppy ei kyllä nyt liikkunut, eikä tuossa alussa noin montaa hyppyä ehkä pitäis olla, mutta kun ulkomuistista näitä tein....medeille siis perussarja 5 ft välein, renkaalle 7 ft. Tässä näkeekin sitten sen, että tuo rengas on sille hankala este, mieluummin ohittaa sen kuin yrittää mennä läpi ekalla toistolla. Ja saa siitä vielä palkan, kun yksin olen, ja sen lihapullanpalasen menin alustalle laittamaan. Takaisin tullessa kyllä sen hyppää oikein. Onneksi oho-auttaa taas, koska kaikki seuraavat toistot menee oikein. Alustalla ei ole palkkaa seuraavalla kahdella toistolla, joten kun sen tietää, niin tarttee kaksi käskyä lähteäkseen. Menee sitten oikein ja ihan helposti. Seuraaviin sitten laitan sen namin valmiiksi, kun luotan että menee oikein. Niin se meneekin.


Sitten vähän hömppää, tai no ei nyt sinänsä hömppää, mutta tässä vaiheessa melko tarpeetonta. Mutta vahvistaahan tuo esteosaamista. Vedin keskiviikkona treenit ja siinä oli mahdollisuus viedä flipperillä kepeille. Pakko oli kokeilla, saanko Jipolla sen onnistumaan. Ekalla ei, mutta sitten kääntyi oikein, ja meni sinne! Jesh! Pari kertaa vielä lisää, kaartaa kyllä vähän turhan kaukaa mutta ihan SuperIpana! Tässä tuli myös treenattua samalla tuota, että joutuu kepittelemään kohti seinää, mikä on myös vaikeaa aika monelle koiralle. Ei haitannut, tosin oli kyllä palkka alustalla valmiina. Mutta niinhän se pitää alkuun ollakin kokemattomalle koiralle.


Seuraavaksi puomille sivuirtoamista, siinä tuli myöskin tuota seinäänpäin menoa. Laitoin siivekkeen sivulle, ettei tule 2 on 2 offiin väärästä kohdasta. Videolta sitä kun ei näe, mutta itse olen sivussa olevan hypyn takana aika kaukana. Ihan ok menee tämäkin.


Lopuksi tehtiin vielä lisää etenemistä, kuvaus hieman haasteellista kun yksin olin, joten mitään järkevää videota tästä ei ole. Eli putkeen, hypyn takaa, kahden hypyn takaa jne. Hassua muuten taas lopuksi, kun oltiin treenattu ja heittelin vaan palloa Jipolle, (sille kun on tärkeämpää tuo ruoka, kuin lelut) niin sain palkattua sitä putkiin menosta sillä pallolla. On se pönttö. Yleensä se on toistepäin tuon lelun kanssa koirilla. No, jospa sillekin sais vahvistettua että pallo on kiva palkka, olis monessa kohdassa palkkauksen kanssa helpompaa. Koska kovasti se muuten kyllä leikkii ja taistelee leluilla. Tuli tuossa mieleen että ei se Cassullekaan kelvannut ennen kuin vähän vanhempana, varmaan just kaksvuotiaana? Jää nähtäväksi. Koirahan sen parhaan palkan valitsee.

Koiran vaihto, ja vuoroon Jeccu. Sillehän on tokokoe tulossa kuun lopulla, ja sitä luoksaria piti treenailla. Ekana tein sille ruutua, että vähän saisi suurempia höyryjä purettua. Se toimi viimeksikin hyvin. On se kyllä jotenkin hauska tän ruudun kanssa, en selvästikään ole saanut tarpeeksi yksinkertaistettua, tai kerrottua mikä tämän asian ydin on. Osaa ihan hienosti mennä sinne ruutuun, mutta jotenkin siitä vaan näkee ettei nyt ihan kumminkaan kartalla ole. Täytyy ottaa varmaan enemmän noita läheltä-paikkaa-treenejä ilman alustaa. Yhdellä toistolla menee ruudun yli, ja siitä näkee kun vilkaisee molemmilla puolilla olevia tötsiä, päättelee olevansa oikein, mutta siirtyy sitten askelen eteenpäin kun uusin käskyn. Vika toisto sitten taas ihan loisto, kääntyy itse ympäri ja näyttää itsevarmalta. Vaatiikohan tää vaan toistoja ihan hitosti, ei ruutu sille nyt kuitenkaan uusi asia ole.

 

Sitten siihen luoksariin. Tein tätä kotona yksi ilta, mutta pikkasen hankalaa, laattalattia keittiössä, sutii liikkeelle lähtiessä hitosti, ainoa kohta mihin voi pysäyttää on käytävän matto, joten en tiiä miten järkevää tuo on...No mutta, nyt hallissa niin hitto sehän toimi sairaan hyvin! Ihan täyspitkä matka, ainakin yritin laittaa, kun mun askelet ei ilmeisesti ihan tarpeeksi pitkiä ole ollu :D Pari kertaa testiä, ja sitten ihan kokonaisena liikkeenä. Ai että mä tykkään tosta sen stopista! Se pysähtyy niin nopeesti, ja tulee vauhdilla molemmat välit. Meinasin viime Markon koulutuksen jälkeen masentua, kun ohjeena oli että pitää opettaa tulemaan hiljempaa. Ja aattelin että siitä ei kyllä ikinä tuu mitään. Mutta tässä on esimerkki siitä, että kun sille osaa tarpeeksi yksinkertaistaa jonkun asian, ja kertoa sen mitä halutaan, se tarvitsee ainoastaan muutaman toiston. Tein sitä eteen namin jättämistä tasan nolla kertaa sen koulutuksen jälkeen. Kröhöm. Kun oli se masennus ;) Eli ajatus muhi sen päässä hetken aikaa, ja meni jakeluun. Tuo Jeccu on kyllä ihan älyttömän helppo opettaa, heti kun vaan keksii sen idean miten sille jonkun asian kertoo. Se kun ei sitten ala mitään muuttamaan, jos jonkun asian oppii. Tällä videolla Jeccu myös näyttää mistä kaikki Bomppaloikat on saaneet alkunsa ;) Nii, ja ps. musta on tullut aika taitava nakinheittäjä!


Tehtiin vielä lisäksi kerran nouto, liikkeestä maahan ja liikkeestä seis. Noudosta tulikin astetta haastavampi, kapula kun tuolla joustavalla alustalla pomppi aidan taa piiloon. Tulee oikein viereen, eikä jää vajaaksi, hyvä! Myös hyppyä, se nyt menee edelleen ihan pöljästi, laitoin alustaa muutamaksi toistoksi, mutta heti kun sitä ei ole niin tekee sen typerän ihan esteen eteen istumisen. Ei voi mitään. Yritin pari kertaa myös hyppynoutoa, tais olla muutes eka kerta? Eka toisto onnistui, toisessa palatessa tuli hypyn ohi, kun kapula vieri kauas. Ja siitä vielä yksi korjaus sille. Ok. Mutta ei auttanut siihen pelkkään hyppyyn. Luovutan sen kyllä nyt.


Cassulle ensin ruutua, oli aika hauska, kun lähetyspaikka jäi A:n taa piiloon niin, ettei itse nähnyt mihin koira juoksi merkiltä :D Piti lähteä kaula pitkällä perään, että menikö se ruutuun vai mihin hittoon.

Meni se ruutuun. Cassulle ominaiseen tapaan, vähän mutkan kautta :D Sen pitää aina kyllä keksiä jotain hassua. Poistin seuraavalle toistolle esteen, ettei nyt ala hakemaan aina hyppyjä ennen ruutuunmenoa :D Ihana toi sen häntä, kun alkaa pyörittämään ympyrää hidastaessaan ruutuun <3 Mä oon ihan antanut tuon merkin mennä epätarkaksi, pitää siihen nyt puuttua.


Ja sitten sitä aivotyöskentelyä, eli ohjattua noutoa. Laitoin kapulat taas ihan lähelle merkkiä, kuten koulutuksessa oli. Toimi tosi hyvin, vain kaksi kertaa kävi kapulaa nostamassa ja sitten malttoi olla lähtemättä samantien. Merkillemeno on toodella hidas, kun tietää että ei sieltä mihinkään saa mennä, ja yrittää välttää sitten kokonaan niitä kapuloita. Siirsin kapuloita pikkasen kauemmas, ja tässä tuli se toka virhe. Aattelin että olis helpompi mennä merkille kun ne on kaukana, mutta ehtikö muka jo oppimaan että siitä läheltä niitä ei saa ikinä hakea, mutta kauempaa on jo se mahdollisuus? Ihan lopuksi annoin hakea kapulan molemmilta puolilta, kun oli tehnyt niin hyvin töitä. Se toimii kyllä ihan näyttämällä vaan hyvin. Lopuksi Cassu sai tehdä vähän aksaakin, se kun itse niitä esteitä alkoi tarjoamaankin.

Jostain syystä tuo koirien kanssa treenaaminen on vaan niin hauskaa aina! Hyvä vapaa!

Kommentit