Schapetokoa

Lauantaina oli Heinolassa Schapendoes ry:n järjestämä tokokoulutus, olipa kiva päästä taas "omassa" porukassa treenaamaan. Saa vähän vertaistukea. Kouluttajina taas niin mahtavat Riitta ja Pekka Korri, mä halusin ehdottomasti Riitalle. Tämä oli nyt kolmas kerta kun hänen oppiin on päästy. Ja ihan joka kerta hänellä on ihan mielettömän hyviä ajatuksia ja vinkkejä mitä tehdä. Aiheeksi valkkasin sen, että käydään läpi EVL:n kaikki liikkeet, jotta näen (tai oikeestaan Riitta näkee) mikä on vialla, ja mitä pitää treenata ennen kokeeseen uskallusta. Koska niitähän ei tätä ennen liikkuroituna, ja kokeenomaisena ollut tehty.

Seuruu: Suoraan autosta, oltiin eka koirakko pähkäilyn jälkeen, jotenka virtaa Cassun tassuissa riitti :D Olis sillä ollut sitä muutenkin, ei oltu vähään aikaan treenattu, joten energiaa oli kertynyt. Ihanaa sirkuskoira-seuruuta. Kun sillä on oikein patoutunutta energiaa, alkaa ääntelyä esiintyä, onneksi se on vain tuon hetken ongelma. Minkä saa ratkaistua väsyttämällä sitä vähän ennen koetta, eikä viemällä suoraan kehään autosta. Cassun häntä <3 Hyvin se kestää myös tuon Riitan lähellä kävelyn, ja kontakti pysyy melkein katkeamatta, tää oli Cassulle tosi hyvä!


Zeta: Tätä ei olla tehty kuin kerran aiemmin, joskus kokeiltiin. Muutenhan se tekee stopit hyvin, ja lähtee nätisti mukaan seuruuseen, mutta tekee väärät asennot kahdessa. Joka johtuu sen liian korkeasta vireestä, eikä se silloin ikinä mua kuuntele. Tekee mitä kuvittelee että tässä tehdään. Huoh. Mutta noinniinkuin yleisesti ottaen, tää on melko hyvän näköinen liike.

 Virheiden korjaamisesta tuli puheeksi: Mä kyllä korjaan Cassun hösellysmielentilassa tehdyt virheet, mutta mun pitäis puuttua siihen heti, eikä ensin miettiä ja sitten vasta korjata. Vaikeaa noin nopean koiran kanssa kylläkin. Riitta sanoi että hän itsekin jää turhaan miettimään, että pitäiskö tuo korjata ja sitten koira ehtii jo tarjoamaan jotain muuta siinä välissä. Kun Cassullakin se tyyli on, että helposti jotain toimintoa tarjoaa.


Luoksetulo: Pieni halli, ei täysmittainen, joten tää näytti hyvältä. Nopea maahanmeno alussa, ekassa laukassa hitusen ennakoi pysähdystä (en tiiä huomaisko tätä tuomari, itse sen näkee) joten stoppi hyvä. Maahanmeno loisto. Ihan jes liike.


Ruutu: Merkille menossa huomasin, että jes-sana on sen pysäytyskäsky merkille, sama kuin ruudussa. Tietty. Tollo. Nimittäin kuvan ulkopuolelta, ekalla kerralla kun  meni merkille, ja huusin stop niin meni maahan? Vai tajusiko vaan virheensä? No mut anyway, käytetään sitä nyt koska se toimii. Muuten tämä liike miellyttää mua kokonaisuutena.



Hyppynouto: Tämä on ihan ok liike, ei mitään valitettavaa. Kapula vieri aidan viereen,  ja Cassu kävi tarkistamassa erinäisiä esineitä että missä se on? Tähän Riitta kommentoi, että ihan loistavaa, tiesi mitä oli tekemässä ja hoiti annetun tehtävän loppuun. ps. metsku oli kylmä <3


Tunnari ja kaket eivät ole videolla, Tiina joutui lähtemään valmistelemaan omaa koiraa. Kiitos muuten kuvaamisesta!! Tunnari muuten loisto, mutta nosti ekana väärää ja sitten vaihtoi. Riitta kysyi onko tavallista, eipä ole, joten siitä ei sitten tehdä ongelmaa. Tunnarit oli muovipussista omasta autosta, pidin kapulaa sen 5 sekkaa, joten ei mikään helppo rasti tunnistaa muutenkaan.

Kaket muuten hienot, muistaakseni johonkin istumiseen tartti kaksi käskyä. Nää vaatii vaan ylläpitoa.

Ohjattu nouto: Tämä on se suurin este kokeeseen menemiselle, Cassu ei vaan malta millään pysähtyä siihen hiton merkille, jonka joku on pahuuttaan keksinyt Cassun kiusaksi. Kapulat vetää ihan järjettömän paljon. Lopussa vielä korjaustreeniä tähän.


Kokonaisuutena, Riitta tuumasi että te olette ihan valmiita EVL:n! Ööööö aha...Hän näki Cassun taitavuuden, sen alun sähläyksen alta. Siitä kertoi tuo ruudun löytäminen vieraassa paikassa, metallin etsiminen, ja muutenkin, Cassun taitotaso on korkea- ja näkee että on älykäs koira. Ja mun pitää opetella se, että milloin lähdetään liikettä suorittamaan, ettei mene turhia pistemenetyksiä ohjaajan takia ;) Ihanan positiivinen olo taas jäi tuosta koulutuksesta. Siitä innostuneena yritin ilmoittautua Oili Huotarin kurssille, muttei enää mahduttu. Pöh.

Tässä sitten kaikille hyvä treeniehdotus, siis kaikille jotka painiskelee tuon saman ohjatun ongelman kanssa. Herranjestas että joutui aivonystyrät koville!

 
Ainiin, ja lopuksi tehtiin vielä yhteistreeniä. Ekaa kertaa paikkaistuminen, onnistui, suurinpiirtein keskikohdalla oli siirtänyt tassua sitä suuntaa kohden johon "kadottiin". Paikkamakuu normisfinksi. Vielä seuruuhäiriötä, keskellä kaikkia tavaroita, kapuloita ym. ja Riitta taputteli käsiään kyykyssä, Cassu retkahti täysin, meni Riitan luo nuuhkimaan käsiä. Tavarat sai kyllä olla rauhassa. Häiriötreeniä kyllä tarttis saada useammin!!

Kommentit