Kärsivällinen is my middle name....

A:n juoksukontaktin opetus Jipolle

Sehän suvereenisti tuon alastulon loikka(si), askel osui juuri semmoiseen kohtaan että kontakti jää ottamatta. Ei aina, mutta suurinpiirtein joka toinen kerta kumminkin. Toisaalta hyvä puolihan tässä oli se, ettei sitä oltu tosiaan montaa toistoa tehty, ettei ole jäänyt lihasmuistiin tuo suoritustapa, tai muuten vaan tullut tavaksi. Seuraavaksi mietintää, millä sitä lähteä opettamaan. En ole Cassulle enkä Jecullekaan ikinä joutunut tuota opettamaan, niillä on luomuna jostain syystä juoksukontaktit. Koosta riippuvainen? Jippohan on pienin noista. Schapeille tyypillinen liikkuminen on tuommoista pomppivaa, joten koko matkaa alas juoksevaa tapaa olisi järkyttävän vaikea lähteä opettamaan, koska se on luontaisen liikkumisen vastaista. Ainakin näin ajattelin itse. Eli tarkoitus oli saada se pomppaamaan toinen askel "oikeaan" kohtaan, kun tulee A:lta alas. Sekä pitämään katse suunnattuna eteenpäin, eikä sivulle mua kohden, kyselemään että mitä. Jolloin niitä virheitä varmasti tulee. Palkkana targetti, katseen suunnan takia, sekä siksi että Jippo ei treeneissä kelpuuta palkaksi lelua.

Tuosta boxista eli kehikosta sitten kuulin/luin muutamasta lähteestä, joten sitä päätin yrittää. Hyvänä puolena, että sitä alkua voi treenata kotonakin. Eli pelkkää kehikkoa. Sen suurempia ohjeita en tähän laita, koska sen voi aloittaa joko sheippaamalla, tai sitten niin että seisoo kehikkoa kohti, ja heittelee nameja puolelta toiselle, niin että koira käy ottamassa siihen keskelle laukka-askelen. Erittäin epämääräinen selitys, ja ihan tarkoituksella, koska minusta ei ole tuota opettamaan kenellekään, me harpottiin eteenpäin seitsemän peninkulman saappailla. Ja sheippaaminen ei sopinut meille lainkaan, kehikkoa purtiin, sen päällä yritettiin seistä, jne. Ja Jippokin on luonteeltaan hyvin miellyttämisenhaluinen, joten meni tuijotteluksi että mitä sä nyt haluat mun tekevän???? Melissa sitten neuvoi mulle tuon naminheittelyhommelin, ja tosiaan kielsi mua menemästä näin nopeasti eteenpäin, kerrottakoon tässä, ettei hän saa vihoja päälleen omilta opettajiltaan ;)

Pelkkää kehikkoa treenattiin jonkun aikaa tuolla naminheittelyjutskalla sitten. Kun viime viikolla huomasin, että sillä on nyt selkeästi halu hakeutua siihen boksiin, ja tajuaa että se on tämän jutun nimi, otin ja kokeilin sitä A:lle. Ja meni oikein! Se oli viime viikon tiistai, enkä tehnyt montaa toistoa. Hallilla treenien vedon jälkeen tehtiin sitä naminheittelyä, ja siirsin sitten esteelle. Kävin sitten perjantaina sitä treenailemassa, tällä kertaa video mukana. Videota ei tarkoituksellisesti ole pätkitty, jotta näkyy virheellisten toistojen määrä. Että ette kuvittele mun deletoineen ne huonot pois ;)


10.10. perjantaina A:n treeni




13.10. maanantaina, eli tänään treenit jatkuivat, mulla kävi viime kerran jälkeen mielessä, että vois naksuttaa tuosta osumasta oikeaan kohtaan, mutta se ei oikein toiminut, kuten videolta näkyy.


Tätä kun jatketaan, aloittamalla alkuun pelkällä kehikolla pari toistoa, sitten A:n alastulolle se, sitten ilman sitä, sitten ilman alustaa jne. niin olettaisin että tästähän tulee loistava! Päätin tosiaan ottaa tähän tokomaisen lähestymistavan, ja mennä reippaasti eteenpäin kun edellinen asia osataan. Vahvistetaan sitä perustaa kuitenkin vielä toistamalla myös sitä helppoa osuutta. En väitä, että toimii joka koiralla, mutta miellyttämisenhaluisella, nopeastioppivalla koiralla näköjään kuitenkin. Mieluummin teen niitä toistoja siihen oikeaan kohtaan, eli esteelle, eikä pelkkään kehikkoon, koska nuo tosiaan oppivat niin hiton nopeasti että siitä voi tulla jo väärän asian opetus. Esimerkkinä Jecun tunnari, sitä kun aikansa pelkästään puskista etsittiin, niin siinä sitten menikin "muutama" toisto ennenkuin tajusi että se etsittävä on tuossa rivissä, eikä piilossa jossain. Kun sitä ruvettiin liikkeeksi kasaamaan.

Veikkaan että tässä kohtaa Jonna sanoo, että no se onkin schapendoes....;)

edit. Laskin vielä nuo toistot, ekalla kerralla tehtiin yksi väärä ekana, sen jälkeen 11 oikeaa kehikon kanssa. Tokalla 11 yhteensä, niistä 2 alustan kanssa ilman kehikkoa ja vielä lopuksi 2 ilman mitään apuja. Eli tähän mennessä yhteensä 23 toistoa, ja niistä yksi väärä. Se ensimmäinen. Melko hyvin siis sujuu, noin tokomielellä ajatellen :)

ÄLKÄÄ TEHKÖ TÄTÄ KOTONA! :D

Kommentit