Hausjärven kisat

Oltiin viime lauantaina Hausjärven kisoissa, jotka oli siinä entisessä Hyvinkään hallissa. Edelleen vaikutti liukkaalta tuo alusta, ainakin isoilla ja voimakkailla makseilla luistatti. Tuomarina Markku Kaukinen, en muistaakseni hänen radoilla ole ennen ollutkaan. Mukavat ja sujuvat radat hän oli tehnyt.



Agiradat:

1. radalla rengas välistä, joten hylly jo alkumetreillä. Loppurata sujuvaa menoa, mietin ennen kisoihin lähtöä että onkohan meidän puomikäsky kiipee vai kiipee-kiipee? Päätän juosta reilusti, niin kuin treeneissä enkä anna toista käskyä. Huomaamme tästä että käsky ei ainakaan ole siis pelkkä kiipee ja oho päälle ;)

Plussia A, keinu, kepit, pussi. Takaosassa yliohjaan sitä, sekä jätän sen Cassumaisen "hajuraon", työskentelytilan, minkä se vaatii, eli vedän Jippoa aivan liikaa tuossa putkella mistä menee ohi. Jippo kiltisti tekee työtä käskettyä, ja etsii sieltä putken takaa seuraavaa estettä.

2. radalla otetaan hienosti puomin kontakti, käsky on siis kiipee-kiipee, sekä tässä vähän autan jarruttamalla itsekin. Taaskin sujuvaa menoa, kunnes teen saman mokan takaosan putkilla, uskomaton urpo. Ja jatkan samaa yliohjaamista, mitä hittoa, jos edessä on suoraan putki, niin husitaan nyt sitten ihan mihin sattuu ja Jippo käy nappaamassa lähtöhypyn. Kauhean kiltisti tuo Jippo muuten ohjautuu "ansaputkista" ohi ja silleen :D Lopussa renkaan välistä taas, joten siellä se hylly olis viimeistään tullut.

Plussia puomi, keinu, A, kepit, pussi, ohjautuvuus!!!+++

Kauhean positiivista siis tuo A sekä kepit, ne osataan nyt mennä sitten jo kisoissakin :) Ainahan sitä jotain pientä treenattavaa pitää olla! Nuori koira, eikä ihan kaikkia esteitä vielä handlaa satavarmasti.
Ennen vika rataa löysin hallista renkaan, jota sitten salaa vähän treenattiin. Tuo este on jäänyt taas liian vähälle huomiolle, kun se on sille vaikeutta aiheuttanut ennenkin. Aina kaikki erilaiset renkaat pitäis testata etukäteen, ja treenata sitä ylipäätään enemmän. Huomenna (tai oikeastaan jo tänään) pitää käydä sitä tekemässä varmuuden vuoksi. Oman seuran kisat kun on sunnuntaina.





Hyppäri:

Heti alussa rengas, joka menee oikein. Tietty. Kun jään kumminkin sitä varmistamaan, olen myöhässä seuraavan hypyn ohjauksesta joka valuu pitkäksi, jolloin ajaudun liian lähelle putkea kun vien Jippoa sinne asti. Joten, putkesta tullessa olen auttamatta myöhässä ohjaamassa hypyn jälkeisille kepeille. Jippo painaa vauhdilla ohi ja tassu osuu pussin päälle, josta hylly. Loppurata ihan sikahienosti, ihan pikkasen mun pitäis vielä luottaa enemmän, eikä jäädä varmistamaan noita putkiinmenoja. Sinne se sujahtaa kumminkin. Ei se ole tainnut oikeesti kertaakaan kääntyä takas ja lähtenyt perään?  Hienosti kesti myös tuon keppien jälkeisen valssin ja ysikympin käännöksen hypylle. Tuosta 13-putkesta tullessa, todella moni maksikoira veti pitkäksi tuon 14-hypyn, jolloin 15 jäi kokonaan välistä. Joten arvelin että Jipolle pitkäloikkaisena koirana käy samoin, jos jään putken puolelle ohjaamaan. Ratkaisu oli videolla näkyvä, ja toimikin tosi hyvin! Loppusuora sitten juostiin, ja tästä sain kommenttia Markolta, että mun pitää oppia juoksemaan vapautuneemmin. :D Ylipäätään kai siis...mietittiin siinä kyllä Sannan kanssa, että mitähän se mahtaa tarkoittaa, mutta pitää vissiin opetella olemaan siis rennompi :D Niistosta mä ainakin lähden liikkeelle kerrankin ajoissa! Alun oman myöhässä olon jälkeen, oon tähän rataan melko tyytyväinen.

Joka radalla Jippo kyllä ehtii ihan jokaisen esteen jälkeen mua vilkaisemaan, että mihin sitten. Ohjaukset aiemmin, aiemmin, aiemmin. Se on mun ohje seuraaviin kisoihin!!

Ainiin! Saatiin yllärinä Tsemppari-palkinto, joka sisälsi ESS-schapemukin, sekä pyyhkeen. Joka oli sininen, nyt meillä on niitä sitten kolme eriväristä :D Hauska juttu, aavistuksen olin yllättynyt kun meidän nimet siellä kuulutettiin :O Jäi kyllä täysin arvoitukseksi, mistä he olivat nuo palkinnot saaneet, sekä mikä se "heistä riippumaton raati" oli, joka meille sen palkinnon oli päättänyt jakaa :D Kiva juttu kumminkin!


Kommentit

Unknown sanoi…
joo, se tarkottaa että luotat siihen koiraan ja sen osaamiseen, ja ettei tartte just tollee olla koko ajan "kyttäämässä" ohjauksella ja olla valmiina korjaamaan jos mokaa (kun ei se mokaa jos ohjaat oikein alunperin :) ) sillai rennosti vaan löysin rantein, älä jännitä ;)
tuija sanoi…
Oot Marko kyllä niin oikeessa! Lupaan ohjata luottavaisemmin, ja edetä rohkeesti :D