Kesäloman aloittajaiset agilitykisoissa Jipon kanssa!




Tässä ideassa nyt taas ei ollut mitään järkeä, treenattu ollaan tammikuun puolenvälin jälkeen tähän päivään mennessä vissiin yhteensä kymmenen kertaa. Hallin vesivahinko, vihdoin kun saatiin kenttä toukokuun alussa, ehdittiin pari kertaa treenata ja alkoi juoksut...Sitten ei saanutkaan yksin treenata kentällä joten vähiin jäi. Eihän se osaavalla koiralla mitään olisi haitannut, mutta tuollainen vielä alkuopetusvaiheessa oleva koira se eniten tilanteesta kärsi. Onneksi kepit on omasta takaa, että sai ne opetettua loppuun. Kepit kyllä eniten epäilyttikin, että miten ne radan osana sujuu, koska tosiaan kahteen kertaan "ratatreeni" keppien kera jäi. Mikä tarkoitti kepit, pari hyppyä ja putki. Suuri rata :D Juhannuksena tehtiin A:ta, puomia, rengasta, kaikkia pari kertaa että pystyi testaamaan osaamisen. Puomin kontakti meinas olla hukassa, mutta kyllä se sitten siitä.

Erittäin epävarmana siis kisaan lähdettiin, mutta epismeiningillä mentiin, ja kummiskin halusin tuonne Luopioisiin mennä. Syystä että tuollaisista kivoista pienistä kyläkisoista on mukava aloittaa nuoren koiran kanssa kisaaminen, koiria joka luokassa inhimillinen määrä, ettei ilta veny tuhottoman pitkäksi. Tuomarina oli aina mukava Johanna Wutrich ja radat hänellä ei kovin vaikeita ole ykkösillä olleet. Oli mun syntymäpäivä, kesäloma alkoi ja Ilonakin oli tulossa Ransun kanssa, ja treenikaveri Hanna Raipe-porokoiran kanssa. Joten siinäpä monta hyvää syytä aloittaa kisaaminen!

Agilityradalla oli kaikki kontaktit, joten niitä pääsi treenaamaan heti kärkeen. Tuli tuossa mieleen että niin ne oli kyllä Riihimäen kisoissakin, missä oltiin Johannan radoilla Jecun kanssa. Taitaa olla hänen tavaramerkki ykkösissä :) Muuten ne menikin mallikkaasti, poislukien tuo karmea keinu mistä suurinpiirtein jokainen koira otti lentokeinun. Palauttajana mustekalat (!!) että hieman ihmetyttää miten se radalle hyväksyttiin. Oli kyllä Jipolle ihan ensimmäinen lentokeinu. Onneksi se on sen luontoinen ettei sille mitään traumoja jää, toisin olis ollut Cassun kanssa. Tai oikeestaan samantyyppisestä keinustahan sille keinukammo jäikin.

Eka radalla oli kepit pikkasen sivussa putkesta tullessa, osasi hakea ekan välin, muttei edes yrittänyt taittaa tokaan väliin. Kokemattomuus näkyi, se vaan lähinnä pomppas iloisena vieressä että kato! Mä osasin! Mutta uusiksi tehtynä meni tosi hienosti! Sillä on tosi hyvä asento kepeillä, matala ja eteenpäinsuuntautunut. Tuommoset kyllä oon jokaiselle koiralle saanut aikaseksi noilla kujilla, edelleen vannon niiden nimiin.

hullunkatse silmissä :D

Ensimmäisen radan jälkeen maalissa iloisena kympin kera!

 
Seuraava rata olikin hyppäri, rataantutustumisessa kattelin että onpa helppo rata, tästä kyllä Jippokin ihan hyvin selviää. Kepitkin oli nyt ihan suoraan hypyn jälkeen, mietin että jos osaa hiljentää ekaan väliin, niin menee kyllä. Vaikka jännittikin siinä vieressä kumminkin sitten, Ilona sanoi että ei se edes aatellut muuta kuin mennä ne kepit. No eihän se, kun videoltakin kattoo. Hyvä Ipana!! Sitten alkoi se loppu jännittämään, että hitto jos ohjaan kunnolla niin tulee nolla! Ja se yks ainoa valssi tällä radalla ennen putkea vaaaaalui tosi pitkäksi, oli jo menossa putkea kohti, mutta onneksi ei ollut sisäänmenoreikiä tarjolla siltä suunnalta :D


Sain Jipon käännettyä, enää kaksi hyppyä ja hyvin oli muistissa se Cassun melkein-eka-nolla samaisesta paikasta, meni viimeisen esteen ohi kun en ohjannut kunnolla ja nollat vilkkui silmissä, niin nyt ohjasin! Ja nolla tuli!! Ihan käsittämätöntä, ekat kisat ja tosiaan niin vähällä treenillä en olis kyllä ikinä uskonut! Vaikka Tessa-koutsi kyllä sanoikin että sepä saattaa kuule sulle synttärilahjan tehdä, se on niin taitava pikkulikka. JUHUU!! Jippo oli sitten lopulta kolmas, ja saatiin ekan kisakirjamerkinnän lisäksi 15 euron lahjakorttikin Petnetstoreen, tosi kiva juttu! Kaiken huipuksi myös Ransu teki nollan tuolta hyppäriltä, meidän superkaksikko vauhdissa jälleen :D Eipä olis ilta paremmin voinut mennäkään. Seuraavaksi mennäänkin Agirotuun muutaman vuoden tauon jälkeen, meillä on Hästängens Bomppaloikat-joukkue kisaavissa medeissä. Joukkueeseen kuuluu Ransu, Metku, Jippo ja Iksu-mamma ankkurina. Sitä jo innostuneena odotellaankin!!


Video Jipon kisauran aloituksesta:



Ja vielä Kaisa Hurmeen ottamia kuvia pari:





Kommentit