Intopiukee

Päästiin taas Tessan treeniin, hän oli Korkeavireeltä varannut aikaa ja piti kivat treenit jälleen kerran. Treeniin pääsi molemmat huligaanit.

Kepitkepitkepit

Jipolle tein ensin niitä kepukoita, näyttää nämä nyt kumminkin edistyvän, vaikkei kovin usein pääsekään niitä tekemään. Viimeksi välit oli 11-9, joten nyt tehtiin 10-8-6. Keksin uuden systeemin, ens kerralla sitten 9-7-5, sitten 8-6-4 jne. Eli aloittaa helpommalla mihin viimeksi lopetti, ja lopettaa vaikeempaan. Tuli mieleen se Vappu Alatalon ohje; 10 toistoa samaa on jo tylsää/opittu. (Koskien kylläkin hyppytekniikkaa, mutta eiköhän se sovi kaikkeen tuommoiseen yksitoikkoisen toistamiseen.) Ja kai se on virheitäkin jossain välissä tehtävä, siitäkin se koira oppii. Mulla on jostakin syystä kauhea varovaisuus sitä kohtaan että se koira ei tekisi väärin. Ei se nyt oikeasti ole kamalaa, eikä se siitä mee rikki jos nyt heti ei mene oikein, vaan että joutuu oikeen kaks toistoa tekemään ennen kuin osaa....Että ei sitä tartte hinkata sataprosenttiseksi suoritusvarmuudeksi sitä yhtä väliä, ennen kuin menee seuraavaan. Olikohan se nyt 80/20 onnistumisprosentti kun naksuttelussakin mennään eteenpäin. Ja voihan sitä sitten helpottaa, jos menee liian vaikeaksi eikä onnistu millään. Tässä pidän kriteerinä sitä että jos kolme kertaa menee ketuille, niin sitten levennetään. Enpä ole kyllä Jipolle joutunut vielä niitä takasinpäin menemään. Hankalaa tuossa on nyt se, että ne kepit on yhden matonkappaleen päällä, eikä pysty tekemään lähestymisiä muilta esteiltä, se on vaan sitä suoraan menemistä. Ja kepit on sillain ahtaasti suoraan kohti tavarakasaa, että se lopun hidastuminen johtuu siitä. Mutta tyytyväinen olen siihen miten hyvin se kepittelee, ei se ollut oikeastaan ollenkaan ihmeissään tuosta kuuden sentin välistäkään! Vaikka ei pitänyt niitä tavoitteita asettaa, niin haluisin kyllä että se osais edes jotenkuten suorat kepit, ennen kuin mennään maaliskuun lopulla sinne Turkkuseen koulutukseen. Onhan siihen vielä monta viikkoa! Se tavoite olis noin muuten ollut ihan realistinen, mutta prkl VESIVAHINKO! Ei ihan löydy varallisuutta montaa kertaa viikossa varata vierasta hallia keppien takia...

.

Jipon ratatreeni:

Tuli taas eilen esille muutama asia mitä pitää treenata; putkeenmenoa, niin että mä olen putken ulkosyrjällä, kontaktipinnan vierestä putkeenmenoa, se kun vetää sitä niiiiiin paljon, tottakai kun siitä on pirusti palkkaa saanut niin valkkaahan se sen aina. Loistavaa oli tuossa alussa se, että tulee ohi puomista, ja yhdestä putken päästä siihen taimmaiseen putkeen. Jesh! Tuo eka pätkä puomille asti on aika hieno, pikkuipana on taitava :) Puomin kontaktit on kyllä loistavat molemmilla Huligaaneilla, yhdeltä koiralta kun nekin pilasi, niin oppi sentään ihminenkin jotain, ja opetti ne seuraaville koirille oikein. Sitten päästäänkin siihen mistä jo tuossa aiemmin puhuin, kontaktiin. Sitä sitten yritettiin ja jotenkin jopa onnistuttiin häivyttämään mielestä ja menemään sen ohi putkeen. Ekalla kerralla vielä palkkasinkin sen, kun luulin että mun liike veti sen kontaktille. Ei se loppukaan huono ole, hienosti persjätöllä tulee taas sen ansaputken ohi oikeeseen putkeen, itte löysäilin just silloin kun pitäis juosta, joten otettiin uusiksi. Mä yritän ohjata Jippoa niin kuin Cassua, eli hullun paljon edellä, mikä Jipolle taas ei sovi. Se kyllä suurimmaks osaksi ohjautuu samoilla ohjauksilla niin kuin Cassu, kääntyy kyllä paremmin ja tiiviimmin, alusta asti kun sille on sitäkin opetettu. Laajoja käännöksiä sekin kyllä tekee hetkittäin. Onneksi niihin osaa kiinnittää huomiota jo nyt. Ja tottakai osaa ohjatakin paremmin kuin muutama vuosi sitten. Seuraavaksi tehdään Jipolle ihan suoraa luukutusta, nyt tehty noita vaikeampia treenejä niin pitää saada nuoren koiran mennä vaan. Ja on se hyvä osaavankin koiran joskus saada painaa vaan suoraan :)



Jecun "keppitreeni":

Muka-keppitreeni siksi, että tulihan sitä tehtyä sitten muutakin. Intopiukee-heppuli esitti taas kaikkien Bomppaloikkien isää, virtaa riitti. En kyllä tiiä milloin sitä ei riittäisi? No, alkuun tehtiin samasta kohtaa lähtö kuin Jipolla, mutta Tessa sanoi että sille tuli tylsää kesken matkan ja meni siksi väärään putkeen. Vähän mua nauratti, yhelle tuli tylsää kesken kaiken kun mä vaan seisoin ja pidin kättä ylhäällä, enkä tehnyt mitään, niin se sitten päätti mennä lähimmän esteen. Joten, sille mentiin lähemmäs putken päätä, liikuttiin hieman sen lähestymisen aikana, ettei tulis tylsää ja sitten kääntö putkeen. Takasuora menee hienosti, pituus maksimitassa ja rimat oli muutes kaikki 50, kevyesti ne hyppelehti menemään. Persjättö väärin ajoitettu, menee ohi ja tuota kohtaa en saa oikein kunnolla onnistumaan vastaisen avullakaan, tulee niin huonosta kulmasta tokalla kerralla että rima tippuu, ja seuraavalla hyppää vähän hankalasti sen kohdan. Tuommosia kohtia pitää treenata!! Sitten jään väärälle puolelle puomia, eihän siitä nyt mitenkään saa käännyttyä sille. Pöljä. Uusiks kolmannen kerran, ja menee paremmin jo. Hieno keppien haku perään, jesh. Se hakee noi kepit kyllä aina tosi hienosti, omalla typeryydellä saan sen ne lopettamaan tai tekemään väärin. Joku alkaa kesken kaiken näpräämään nameja kädessä yms. ARGH! Ton olen itsekin huomannut aiemminkin, ja silti vaan pitää tehdä noin. Hitto sentään. Toistolla uskalsin jo irrota sivusuuntaan puomista, ja ottaa ihan sairaan hienot kontaktit kyllä ja hienosti kepeille taasen, tommosta vientiä ei olla treenattukaan koskaan. Intopiukee pomppi vielä treenien lopussakin, että tehdään nyt vielä!! Ai että kun oli hyvät treenit. Jeccu pääsee muuten kisaamaankin, Janakkalaan tämän viikon lauantaina. Jaiks, vähän jännittää ton Intopiukeen kanssa mennä, toivotaan ettei pahasti sössitä!


Kommentit