Huligaanit Jyväskylä KV:ssä

Jyväskylässä ei olla koskaan käytykään aiemmin, näyttelyssä siis. Aksakisoissa kyllä, ja Pandalla aina ohiajaessa ;) Eilen se ei ollutkaan auki, onneksi! Kyllä sitä suklaata kohta on taas kaapit täyteen muutenkin, kun joulu on tulossa. Tuopa oli paikkana tosi näppärä, Jyväskylä-paviljonki. Parkkihalli samassa rakennuksessa, siitä pari kerrosta alas ja halliin sisään, tykkäsin! Helmikuussa uudelleen, silloin siellä on taas hollantilainen tuomari. Lahti KV:ssäkin on näköjään huhtikuussa hollannista tuomari, tosi kiva että on rodun kotimaan tuomareita tiedossa useampikin.

Eilisestä tuomarista oli etukäteen tiedossa että on tiukka, no sitä hän tosiaan olikin....alkoi jo hirvittämään viedä omia koiria kehään kun tuloksia alkoi tippumaan heti ekan koiran H:sta lähtien. :O Uroksia oli vain kolme, kaksi junnuluokassa joten cacibista ei olisi hirveätä kilpailua ollut. No, eihän mikään käy tietenkään niin helposti ;) Tykkäsi Leni sentään eri:n verran ukko-huligaanista, sa:ta ei kyllä irronnut. Vaikka Jeccu vähän tuomaria pussailikin, kun hampaita siinä edessä kykkien katteli. No mitäs laitto naaman niin lähelle sitä :D Mutta ei se kyllä tuomaria haitannut, ihan iloisena hymyili sille.  Se sorsa ei kovin kiinnostava Jecusta ollut. Aattelikohan se että mikähän häiriötreeni tääkin on olevinaan? Arvostelu oli tämännäköinen:

"Hieman korkearaajainen, sopiva luusto, oikealinjainen pää, erinomainen kallo, tummat silmät, hieman lyhyt kaula, riittävä eturinta, hieman pysty olkavarsi, kevyt rintakehä, voimakkaasti nouseva vatsaviiva, hieman jyrkkä lantio, ok takakulmaukset, liikkuu takaraajat rungon alla, käyttää häntäänsä hyvin liikkeessä." 

No, liikkeitähän sillä aina kehutaan mutta voihan olla että eilen kulki huonosti? Seuraavaksi oli vuorossa taas lennosta Jippo, onneksi sain ketyn mukaan, kiitos vielä Katalle! Tuo on kyllä ihan mahdotonta, ottaa se Jippo siitä kehän reunalta, aina siinä kohta alkaa pomppimaan niin hulluna että vähän nolottaa. Leniä tuokaan ei haitannut, hän tuumasi että rotumääritelmässähän lukee että schapendoes on hyvä hyppääjä, hän vaan esittää kaikki temppunsa nyt. Juu, no niin teki...Mut hei, positiivista! Sain melkein koko arvostelun ajan Jipon pysymään seisomassa, ei tarjonnut maahanmenoa sekunnin jälkeen enkä joutunut ihan koko aikaa veivaamaan sitä uudelleen seisomaan. Jesh! Siihen kun tuomarin eteen mentiin, niin hän sanoi että tämä on päivän ainoa koira jolla on oikeat mittasuhteet. Sitten kun sen sorsan Jipolle esitteli, toi sitä nenän eteen niin se teki tasan sen mitä epäilinkin, eli hyökkäs sen otuksen kimppuun ja puri sitä. Taas Leniä vaan nauratti ja sanoi että itepähän tätä tässä tarjosin. Jipon arvostelussa luki seuraavaa:

"Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto, oikealinjainen pää, riittävä kallo, hyvät silmät, korvat, kaula ja ylälinja. Ikään riittävä eturinta, hieman etuasentoiset eturaajat, riittävä rintakehä, melko voimakkaasti nouseva vatsaviiva, hyvä takaosa, riittävä askelpituus, käyttää häntäänsä hyvin liikkeessä."

Pitäisköhän noita laiheliineja syöttää vähän enemmän niin vatsaviivat mataloituisi? Not. Mun hämmästyksekseni Leni sitten päätti tehdä Jiposta Ropin, sanoin Jipolle ääneen että oho Ipana mitä kävi. Leni tuumas että olkoonkin ipana mutta oli paras koira! No, enhän minä vastaan mee sanomaan :) Jäätiin sitten vielä ryhmiin vaikka viimeks sanoin etten kyllä enää ikinä niihin mee, en jaksa oottaa jne. No, tuolla ehdittiin mennä istumaan, tilata ruokaa, ja syödä vasta vähän niin viereisessä pöydässä alettiin ettimään jotain koiraa, ja keskenään puhuivat että ykköset ja kolmoset on jo kehässä! IIK! Äkkiä sinne kokoomakehään, ruoat ja kaikki tavarat jäi pöydälle Katan vahdittavaksi. Puolet ykkösten koirista oli jo katsottu läpi, tämäkin tuomari oikein tosissaan kävi läpi kaikki koirat. Se on kyllä kiva, ei tule semmoinen hälläväliä-tunne. Melkein heti päästiin sinne isoonkin kehään sitten, ja olipa kerrankin oikein tosissaan iso-iso kehä! Sai juosta ihan erkkinä ympäri sitä, varmasti ehti yleisössä kaikki näkemään koirat ja esittelemään sen oman liikkeitä. Tykkäsin! Jippo kulkikin tosi nätisti, ja jaksoi vielä seistä kun tuomari kävi läpi valkkaamassa jatkoon menijät. No eihän meitä tietenkään jatkoon valittu, sitten takas syömään ruoat ja kotimatkalle. Kotiin päästiinkin parin geokätkön kautta, hehheh.

Rodun kaikki tulokset, kyllä tuntuu jo ihan voitolta tuo Jecun erikin...

Jun urokset

Exåress Be My Valentine H
Pöccelö`s Arjen EH1

Valio urokset

High Volts I Am A Hooligan ERI1

Jun nartut
 Exåress Valentine Special EH2
Hästängens Aldrig Ger Jag Upp ERI1 SA PN1 SERT ROP

Avo nartut
Lumikuono Kan Chula EH2
Trasseli Kipakka EH1

Valio nartut 
 Excerno Kirima Does ERI1 SA PN2 CACIB

Ens kuussa messari ja sitten jäädään tästä rumbasta hetken tauolle, huhhuh. Mä kun ihmettelin että mihin ne mun röökinpolton lopettamisesta säästyneet rahat on menny, no tähän! En mä näin monessa näyttelyssä ennen ole ravannut, ja vielä kahden koiran kanssa. Tähän harrastukseen sitä rahaa vasta uppookin, jestas. Messariin ei kyllä lähdekään kuin Jippo, ihan rahakysymys tosiaan tuo. Ai että mä muuten oikeen ootan kun Jonna tulee meille sieltä halavatun Lapualta siksi viikonlopuksi asumaan! Jipii! Toivottavasti keritään reenaamaankin.



Kommentit

Jaana sanoi…
Onneksi olkoon pikkutytölle ja sinulle. Että ipanasta inttinäyttelyssä ROP. Ihan mahtavaa.
tuija sanoi…
Kiitos kovasti! Sehän oli myös KV-näyttely se edellinen, on sillä kyllä ollut aika mahtava näyttelyputki...nätti ipana!