Jipon kesäaksailut


Ei ole näistäkään mitään tullut kirjoitettua, no viikottain ollaan treenattu, niitä Janitan oppeja (vähemmän kyllä kuin on pitänyt) ja viikkotreeneissä käyty. Kauheasti tykkään noista meidän kouluttajista, kaikissa treeneissä on joku ajatus mitä tehdään ja miksi. On alusta asti ansaesteitä radalla yms.

 10.7. Marin treeni:

http://youtu.be/7kL-oz4MoSA

Opeteltiin vastaista kättä ja välistävetoa, alkuun meinas olla hankalaa. Sitten kun sai toisen opetettua niin yhtä vaikee oli toinenkin :) Enempi vissiin toi välistäveto kyllä ohjaajalle. Persjätön se ainakin osaa! :D Väsymättömästi se Jippo kyllä jaksaa yrittää. Mari sitä kehuikin että Jipolla on tosi hyvä keskittymiskyky, eikä se kovin äkkiä väsähdä. Pussiakin tehtiin, kun kerroin että sitä on ihan mahdoton saada yksin opetettua. Kyllä se sitten lopulta onnistui kangas alhaalla. Nuo erikoisesteet pitäis muistaa opettaa, seuraavalla kerralla oli muuri se ohikaahotuseste...

16.7. Helenan treeni:

Irtoamista Jipolle ei tartte erikseen hirveästi opettaa, se kyllä hyvin hakee nuo kauempanakin olevat esteet, eikä hakeudu joka esteen jälkeen kintun tuntumaan niinkuin Jeccu pienenä.  Hauska tuossa alussa kun Helena palkkaa sitä kuppiin, Jippo alkaa "nokkimaan" ja odottaa lisää palkkaa. Helena kysyy että miks se mua tuijottaa, se sai jo palkan?!?! Olikohan se kovin vaativan näköinen? :D Tokalla koko kierroksella tuli tehtyä joku ihme valssikin tuonne A:n alla olevalle putkelle turhanpäiten. Tällä treenikerralla tuli kovaa komentoa että: Juokse nainen! Jos mä etenen reilusti niin vauhti senkun lisääntyy, tottakai. Eikä se hidas kyllä ookkaan. Tällä kerralla tuo A oli se hämyeste mitä ei menty kertaakaan, myös senkin takia että koirat pienestä tottuu että ne putket voi mennä A:n tms alta. Ja sinne mennään mihin ohjataan, kertaakaan ei kyllä sinne yrittänyt, hyvä! Bäng-leikkiä keinulla lopuksi.


26.7. omatoimitreeni Hannan kanssa, paikalle sattui myös Noora, kesätauko ohjaajilla:

Käytiin siellä epiksissä edellisenä perjantaina, jossa huomattiin että putkijarru ei ihan yhden treenikerran jälkeen päähän jäänyt, no nyt ajattelin että teen sen samallailla kuin Cassulle, ja hyvin toimi! Tästäkin huomaa että alkaa olla jo estehakuinenkin, käy hyppäämässä hypyn putkijarrun jälkeen, jesh! Siis no eihän se ole hyvä että tekee omiaan mutta se että hakee kuitenkin esteen mikä on näkökentässä. Itehän oon myöhässä enkä tajua että vois sinne mennä.Alkaa hakemaan nuo putketkin, muistelen sitä ekaa vai tokaa kertaa kun alettiin tässä ryhmässä...ei ole muuten pomppinut putken päälle enää! :D

Sitten se alkoi kaahottamaan putkea ympäri kun opeteltiin putkeen irtoamista, pimeeseen kulmaan. Huomas kai että mua nauratti ja toisti sitä sitten. Vastainen käsi auttoi tähän, ja onneksi Hanna oli mukana ja käski tehdä kaikki asiat molemminpuolin!

Vielä keinulle bängleikkiä ja pari kertaa kokonaisena. Tarvii tähän apua, kaahottaa taasen ohi jos en ole tukemassa vierellä. Tässä ei saa siis vielä juosta täysiä. Vapautukset pitäis olla nopeemmat, keskusteltiin tästä Nooran kanssa että miltä haluis että tuo keinu näyttää lopulta.


30.7. Helenan treeni:



Eilen olikin sitten vähän vaikeampi rata, ei ihan suoraan paahtamista. Niisto-persjättöä, takaakiertoa, siihen vastaiseen käteen tulemista, valssia, persjättöä, mitähän vielä. Joten eilen oli oikein ohjauskimara. Niin ja hei! Menee putkeen "väärältä puolelta" mikä on ollut sille tosi vaikea asia. Jee, Helena kysyi multa että miks sä lopetit kesken radan eka kerralla, mä vaan että mun oli ihan pakko palkata se siitä kun meni putkeen tolta puolelta! Vaihdettiin yksi hyppy muuriksi että on taas joku erikoiseste radalla. Ei se sitten enää kaahottanutkaan siitä ohi, hyvä!

Takaakierrolla vitosen jälkeen meinaa tulla kintuille, pitäis liikkua aiemmin alta pois. Valssin teossa putkelle myöhässä, joutuu pomppimaan mun edessä ettei tuu päin. Sitten mä alan huolimattomaksi ja oletan että hakee esteet niinkuin Cassu. Ei se nyt ihan vielä sentään. Vaihdettiin putkelle vientiin persjättö, sen ekan kerran sössin kun tungin taas automaattisesti siihen valssia, onnistui se kyllä mutta kuvaaja unohti kuvata sen kohdan. Ei haittaa, eiköhän tätä materiaalia ala kertymään ihan tarpeeksi muutenkin.

Seuraavalla pätkällä tehtiin mustat pallot, tuo olikin helpompi juttu. Ipanan vauhti alkoi hiipumaan joten ei tehty kuin pari toistoa ja kokeilua eri puolilta.

Vielä keinua kaksi kertaa kokonaisena, toka toisto putken kautta vauhdilla.

Treenin lopuksi Helena sanoi että tee justiin tommosta että olet itse eripuolilla, erilaisia ohjausvaihtoehtoja samaan kohtaan, just niinkuin nuo valssit ja persjätöt. Ettei koiralle tule semmoisia heikkouksia: "tätä mä en voi käyttää, ei se osaa." Nämä on just niitä ajatuksia mistä mä Helenan treeneissä tykkään! Eikä aloiteta rataa aina samasta kohdasta, koira kyllästyy, vaihdetaan vaikka yksi este eteenpäin tai taaksepäin. Pieniä asioita mutta lopulta isoja.

Kommentit